А чи знаєте ви, що з скумбрії виходить неймовірно смачний густий суп з чудовим ароматом. Його можна зварити не лише свіжою, але й із замороженої, або навіть з консервованої риби. Далі ми розповімо вам, як варити юшку з скумбрії різними способами.
Юшка з свіжомороженої скумбрії
Інгредієнти: скумбрія свіжоморожена – 1 шт.; морква – 2 шт.; картопля – 2 шт.; спеції ; лавровий лист – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; свіжа зелень – 100 г; лимон – 1 шт. Приготування Скумбрію розморожуємо, чистимо і розбираємо на невеликі шматочки. Ставимо На плиту каструлю з водою, закладаємо в неї рибу, 1 очищену моркву, нарізану крупно, цибулину і трохи зелені. Як тільки бульйон закипить, кидаємо в нього очищені і порізані кубиками овочі і солимо за смаком. Варимо суп 40 хвилин, а в кінці додаємо спеції, лавровий листочок, знімаємо з плити і накриваємо кришкою. Наполягаємо вуха півгодини, а потім розливаємо по тарілках і кличемо всіх обідати, посипавши блюдо свіжою зеленню і вичавивши трохи лимонного соку.
Вуха зі скумбрії з рисом
Інгредієнти: вода – 25 л; картопля – 6 шт.; рис – 05 склянки; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; заморожена скумбрія – 2 шт.; томатна паста – за бажанням; спеції; свіжий кріп – 1 пучок. Приготування Рис промиваємо і відварюємо в ковшичке до напівготовності. З скумбрії видаляємо всі нутрощі, нарізаємо рибу шматками і покласти в каструлю з киплячою водою. Варимо до готовності, а потім виймаємо для видалення кісток і бульйон проціджуємо. Овочі чистимо, нарізаємо кубиками і відварюємо в рибному бульйоні до м'якості. В кінці приготування повертаємо в суп рибні шматочки і готовий рис. Даємо вусі настоятися 10 хвилин і подаємо з гострими спеціями.
Рецепт юшки з скумбрії
Інгредієнти: вода – 25 л; консервована скумбрія – 1 банка; цибулина – 1 шт.; картопля – 2 шт.; морква – 1 шт.; пшоняна крупа – 1 ст. ложка; спеції; олія рослинна; сушений кріп – щіпка. Приготування Для приготування юшки з консервованої скумбрії цибулю і моркву чистимо і дрібно ріжемо. У каструлю наливаємо трохи олії і пасеруємо овочі 5 хвилин. Потім кладемо нашатковану соломкою картоплю і вливаємо необхідну кількість води. Підсолюємо за смаком, доводимо до кипіння, додаємо промитий рис і після закипання проварюємо суп 30 хвилин, накривши кришкою. Скумбрію розминаємо виделкою, акуратно викладаємо в каструлю, додаємо сушений кріп, кип'ятимо і знімаємо з вогню.