Вернуться назад Распечатать

Юшка з скумбрії

Юшка з скумбрії
А чи знаєте ви, що з скумбрії виходить неймовірно смачний густий суп з чудовим ароматом. Його можна зварити не лише свіжою, але й із замороженої, або навіть з консервованої риби. Далі ми розповімо вам, як варити юшку з скумбрії різними способами.

Юшка з свіжомороженої скумбрії


Інгредієнти:

  • скумбрія свіжоморожена – 1 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • спеції ;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • свіжа зелень – 100 г;

  • лимон – 1 шт.


  • Приготування
    Скумбрію розморожуємо, чистимо і розбираємо на невеликі шматочки. Ставимо На плиту каструлю з водою, закладаємо в неї рибу, 1 очищену моркву, нарізану крупно, цибулину і трохи зелені. Як тільки бульйон закипить, кидаємо в нього очищені і порізані кубиками овочі і солимо за смаком. Варимо суп 40 хвилин, а в кінці додаємо спеції, лавровий листочок, знімаємо з плити і накриваємо кришкою. Наполягаємо вуха півгодини, а потім розливаємо по тарілках і кличемо всіх обідати, посипавши блюдо свіжою зеленню і вичавивши трохи лимонного соку.

    Вуха зі скумбрії з рисом


    Інгредієнти:

  • вода – 25 л;

  • картопля – 6 шт.;

  • рис – 05 склянки;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • заморожена скумбрія – 2 шт.;

  • томатна паста – за бажанням;

  • спеції;

  • свіжий кріп – 1 пучок.


  • Приготування
    Рис промиваємо і відварюємо в ковшичке до напівготовності. З скумбрії видаляємо всі нутрощі, нарізаємо рибу шматками і покласти в каструлю з киплячою водою. Варимо до готовності, а потім виймаємо для видалення кісток і бульйон проціджуємо. Овочі чистимо, нарізаємо кубиками і відварюємо в рибному бульйоні до м'якості. В кінці приготування повертаємо в суп рибні шматочки і готовий рис. Даємо вусі настоятися 10 хвилин і подаємо з гострими спеціями.

    Рецепт юшки з скумбрії


    Інгредієнти:

  • вода – 25 л;

  • консервована скумбрія – 1 банка;

  • цибулина – 1 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • пшоняна крупа – 1 ст. ложка;

  • спеції;

  • олія рослинна;
  • Юшка з скумбрії

  • сушений кріп – щіпка.


  • Приготування
    Для приготування юшки з консервованої скумбрії цибулю і моркву чистимо і дрібно ріжемо. У каструлю наливаємо трохи олії і пасеруємо овочі 5 хвилин. Потім кладемо нашатковану соломкою картоплю і вливаємо необхідну кількість води. Підсолюємо за смаком, доводимо до кипіння, додаємо промитий рис і після закипання проварюємо суп 30 хвилин, накривши кришкою. Скумбрію розминаємо виделкою, акуратно викладаємо в каструлю, додаємо сушений кріп, кип'ятимо і знімаємо з вогню.