Вернуться назад Распечатать

Картопляний суп з фрикадельками

Картопляний суп з фрикадельками
М'ясні фрикадельки, додані в картопляний суп, перетворюють банальне перше блюдо в оригінальне поживна страва.
Приготувавши такий супчик на обід, ви неодмінно залишитеся задоволені результатом і визначте його в список пріоритетних страв.

Рецепт картопляного супу з м'ясними фрикадельками


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш – 450 г;

  • панірувальні сухарі – 50-75 г;

  • бульби картоплі – 450 г;

  • ріпчаста цибуля – 160 г;

  • морква – 160 г;

  • перець солодкий болгарський – 110 г;

  • рослинне масло – 75 мл;

  • очищена вода – 2 л;

  • сіль – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • горошини запашного перцю – 4 шт.;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком.


  • Приготування
    До м'ясного фаршу додаємо панірувальні сухарі, сіль, мелений чорний перець і гарненько перемішуємо. Формуємо з нього фрикадельки розміром трохи менше волоського горіха і викладаємо тимчасово на широку тарілку або обробну дошку.
    Бульби картоплі позбавляємо від шкірки, нарізаємо кубиками, занурюємо в киплячу воду і знову доводимо до кипіння. Кидаємо фрикадельки і варимо на помірному вогні п'ятнадцять-двадцять хвилин.
    Тим часом чистимо і ріжемо дрібними кубиками цибулю, моркву і солодкий болгарський перець, обсмажуємо на рослинній олії до м'якості і теж відправляємо в каструлю. Приправляємо суп сіллю і перцем, кидаємо горошини запашного перцю і листя лавра і проварюємо ще п'ять-десять хвилин.
    За одну хвилину до завершення приготування закладаємо нарубану зелень.

    Картопляний суп-пюре з м'ясними фрикадельками


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш – 175 г;

  • бульби картоплі – 340 г;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • горошок зелений свіжий або заморожений – 50 г;

  • часник – 1 зубчик;

  • рослинне масло – 75 мл;

  • вершки – 50 мл;

  • очищена вода – 1 л;

  • сіль – за смаком;

  • червона мелена паприка – 12 м;

  • борошно – 60 г;

  • масло вершкове або сметана – за смаком;

  • грінки – за смаком;

  • зелена цибуля і петрушка – за смаком.


  • Приготування
    Фарш змішуємо з меленою паприкою і сіллю і формуємо маленькі круглі фрикадельки.
    Воду підігріваємо до кипіння, додаємо очищену картоплю,
    Картопляний суп з фрикадельками
    фрикадельки і проварюємо на помірному вогні десять хвилин. Кидаємо зелений горошок і варимо ще десять хвилин. Потім фрикадельки виймаємо на тарілку, овочі розбиваємо блендером в пюре.
    На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо дуже дрібно нарізаний ріпчаста цибулю, часник, пір'я зеленої цибулі і закладаємо в пюрированную масу.
    У вершках розводимо борошно і вливаємо тонким струменем в суп. Прогріваємо до кипіння, безперервно помішуючи, кидаємо готові фрикадельки і знімаємо з вогню.
    Готовий суп-пюре подаємо з зеленню петрушки, грінками і шматочком вершкового масла або ложечкою сметани. Приємного апетиту!