М'ясні фрикадельки, додані в картопляний суп, перетворюють банальне перше блюдо в оригінальне поживна страва.
Приготувавши такий супчик на обід, ви неодмінно залишитеся задоволені результатом і визначте його в список пріоритетних страв.
Рецепт картопляного супу з м'ясними фрикадельками
Інгредієнти: м'ясний фарш – 450 г; панірувальні сухарі – 50-75 г; бульби картоплі – 450 г; ріпчаста цибуля – 160 г; морква – 160 г; перець солодкий болгарський – 110 г; рослинне масло – 75 мл; очищена вода – 2 л; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; горошини запашного перцю – 4 шт.; лаврове листя – 2 шт.; свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком. Приготування До м'ясного фаршу додаємо панірувальні сухарі, сіль, мелений чорний перець і гарненько перемішуємо. Формуємо з нього фрикадельки розміром трохи менше волоського горіха і викладаємо тимчасово на широку тарілку або обробну дошку.
Бульби картоплі позбавляємо від шкірки, нарізаємо кубиками, занурюємо в киплячу воду і знову доводимо до кипіння. Кидаємо фрикадельки і варимо на помірному вогні п'ятнадцять-двадцять хвилин.
Тим часом чистимо і ріжемо дрібними кубиками цибулю, моркву і солодкий болгарський перець, обсмажуємо на рослинній олії до м'якості і теж відправляємо в каструлю. Приправляємо суп сіллю і перцем, кидаємо горошини запашного перцю і листя лавра і проварюємо ще п'ять-десять хвилин.
За одну хвилину до завершення приготування закладаємо нарубану зелень.
Картопляний суп-пюре з м'ясними фрикадельками
Інгредієнти: м'ясний фарш – 175 г; бульби картоплі – 340 г; ріпчаста цибуля – 75 г; горошок зелений свіжий або заморожений – 50 г; часник – 1 зубчик; рослинне масло – 75 мл; вершки – 50 мл; очищена вода – 1 л; сіль – за смаком; червона мелена паприка – 12 м; борошно – 60 г; масло вершкове або сметана – за смаком; грінки – за смаком; зелена цибуля і петрушка – за смаком. Приготування Фарш змішуємо з меленою паприкою і сіллю і формуємо маленькі круглі фрикадельки.
Воду підігріваємо до кипіння, додаємо очищену картоплю,
фрикадельки і проварюємо на помірному вогні десять хвилин. Кидаємо зелений горошок і варимо ще десять хвилин. Потім фрикадельки виймаємо на тарілку, овочі розбиваємо блендером в пюре.
На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо дуже дрібно нарізаний ріпчаста цибулю, часник, пір'я зеленої цибулі і закладаємо в пюрированную масу.
У вершках розводимо борошно і вливаємо тонким струменем в суп. Прогріваємо до кипіння, безперервно помішуючи, кидаємо готові фрикадельки і знімаємо з вогню.
Готовий суп-пюре подаємо з зеленню петрушки, грінками і шматочком вершкового масла або ложечкою сметани. Приємного апетиту!