Кожен любитель сиру по достоїнству оцінить рецепт цього супу. Крім самого сиру в його склад входять овочі і м'ясні фрикадельки. На виході виходить ситна страва для холодної пори року, але ж для цього сыролюба сезонність не перешкода, вірно?
Сирний суп з фрикадельками і плавленим сиром
Інгредієнти: Для супу:
курячий бульйон - 650 мл; ріпчаста цибуля - 85 м; часниковий зубок; плавлений сир - 110 г; крем-сир - 75 г; твердий сир - 170 г; вершкове масло - 35 г; мелена паприка, кайенский перець - 1/2 ч. ложки. Для фрикадельок:
фарш (курка або індичка) - 540 г; тертий сир - 35 г; скибочка білого хліба; молоко - 115 мл; зелень кінзи - по смаку. Приготування Першим ділом прямо в каструлі, в якій ви збираєтеся варити суп, спасеруйте цибулю і приправте його паприкою і кайенским перцем. Додайте до цибулевої засмажки пюрированный часниковий зубок, а слідом влийте бульйон. Як тільки рідина дійде до кипіння, відберіть пару ополоників в окрему тарілку і розчиніть в бульйоні крем-сир і шматочки плавленого сиру. Влийте сирний розчин до бульйону в каструлі, а слідом відправте третій сорт сиру – твердий.
Поки бульйон знову доходить до кипіння, зліпіть фрикадельки з суміші фаршу з твердим сиром, розмоченої в молоці булочки і зелені. Киньте фрикадельки в сирний бульйон і варіть до готовності.
Сирний суп з фрикадельками можна зварити в мультиварці, для цього спершу спасеруйте цибулю на «Випікання», а після додавання рідини перейдіть на «Суп» і приступайте до інших маніпуляцій.
Сирний суп з фрикадельками – рецепт
Інгредієнти: Для фрикадельок:
курячий фарш - 320 г; жменю хлібних крихт; часниковий зубок; тертий сир - 35 г; ріпчаста цибуля - 35 р. Для супу:
ріпчаста цибуля - 55 г; сушений базилік, орегано, чебрець, паприка - 1/2 ч. ложки; томатна паста - 35 г; томати у власному соку - 430 г; курячий бульйон - 480 мл; тертий сир - 85 р. Приготування Фарш з'єднайте з хлібною крихтою, пюрированным часником, нарізаним цибулею і сиром. Сформуйте фрикадельки і залиште їх в морозильній камері до моменту потреби.
У каструлі спасеруйте цибулю з сушеними травами і паприкою. Додайте до зажарки томатну пасту, влийте томати у власному соку, бульйон і тушкуйте все 15-20 хвилин. Збийте супову основу блендером, знову доведіть до кипіння, додайте сир і фрикадельки. Через 7-10 хвилин сирний суп з фрикадельками буде готовий до подачі.