Суп з фрикадельками – ідеальне гаряче блюдо, яке сподобається всім і залишиться смачним навіть на наступний день. Він виходить неймовірно ароматним, яскравим та корисним.
Суп з курячими фрикадельками
Інгредієнти: курячий фарш – 500 г; цибулина – 2 шт.; морква – 1 шт.; болгарський перець – 05 шт.; олія рослинна; яйце – 1 шт.; спеції. Приготування Цибулю чистимо, розрізаємо дрібними кубиками і підрум'янюємо на рослинному маслечко до напівготовності. Потім додаємо трохи до курячого фаршу, вбиваємо яйце і кидаємо порізану петрушку. Приправляємо масу спеціями, гарненько вимішуємо руками і ліпимо фрикадельки. Солодкий перець обробляємо, шаткуємо кубиками, а моркву натираємо на тертці. До залишився луку викладаємо підготовлені овочі, перемішуємо і пасеруємо хвилин 5. У каструлі доводимо до кипіння воду, обережно опускаємо курячі фрикадельки і варимо на повільному вогні. Через 10 хвилин кидаємо очищений і порізаний кубиками картоплю, підсолюємо і проварюємо ще 10 хвилин. Після цього викладаємо обсмажені овочі, накриваємо кришкою і тушкуємо страву до готовності. Далі розливаємо суп по тарілках і подаємо з сільської сметаною і свіжою зеленню.
Рецепт супу з фрикадельками
Інгредієнти: картопля – 1 шт.; морква – 1 шт.; перець болгарський – 1 шт.; помідор – 1 шт.; вода – 6 ст.; спеції; лавровий лист – 2 шт.; рис – 4 ст. ложки; олія рослинна. Для фрикадельок:
фарш яловичий – 150 г; фарш свинячий – 150 г; часник – 2 зубчики; яйце – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; спеції . Приготування Овочі ретельно промиваємо і обробляємо. З помідора знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть тоненькими пластинами. Картоплю, моркву і болгарський перець шаткуємо дрібними кубиками. Цибулину і часник пропускаємо через м'ясорубку. Тепер змішуємо в мисці яловичий і свинячий фарш, додаємо спеції, яйце і цибулю з часником. З отриманої маси ліпимо вологими руками фрикадельки. Кілька штук викладаємо в сковороду з олією і обсмажуємо кілька хвилин. Потім додаємо томати, картопля, перець і моркву. Все ретельно перемішуємо і пасеруємо 5 хвилин, помішуючи лопаткою. Після цього кидаємо дрібно нарубаний часник і перекладаємо готову обжарку в каструлю з водою. Приправляємо спеціями за смаком, доводимо до кипіння і акуратно кидаємо м'ясні фрикадельки. Вогонь зменшуємо, прикриваємо кришкою і варимо суп 30 хвилин. Через півгодини додаємо промитий рис, кладемо лавровий лист і варимо страва до повної готовності.
Сирний суп з фрикадельками
Інгредієнти: морква – 1 шт.; картопля – 3 шт.; цибулина – 1 шт.; плавлений сирок – 200 г; вода – 2 л; спеції; лавровий листочок; свіжа зелень. Для фрикадельок:
м'ясо – 300 г; цибулина – 1 шт.; спеції. Приготування М'ясо обробляємо і пропускаємо через м'ясорубку разом з очищеним цибулею і часником. Потім додаємо спеції, перемішуємо і ліпимо з фаршу фрикадельки. Картоплю, моркву і цибулю чистимо, а плавлений сирок звільняємо з
упаковки. Всі овочі для супу нарізаємо довільними скибочками, а частина моркви натираємо на крупній терочке.
Обсмажуємо їх на рослинному масло до золотавого кольору, а потім викладаємо м'ясні фрикадельки і тушкуємо ще 5 хвилин. Після цього акуратно перекладаємо всі вміст сковороди в каструлю, заливаємо гарячою водою, додаємо плавлені сирки, порізані кубиками, і кидаємо лавровий лист. Приправляємо блюдо спеціями за смаком, ретельно все перемішуємо і проварюємо 15 хвилин при слабкому кипінні, накривши його кришкою. Лавровий листочок відразу виймаємо і викидаємо, щоб він не надав зайвої гірчинки всьому супу.