Вернуться назад Распечатать

Як приготувати суп з фрикадельками?

Як приготувати суп з фрикадельками?
Фрикадельки – одне з найбільш універсальних м'ясних страв, які можна легко заготовити про запас. Кульки з м'ясного фаршу прекрасно переносять заморожування, і при необхідності можуть стати доповненням овочевого рагу , густого соусу або супу. Саме порад щодо того, як приготувати суп з фрикадельками ми і вирішили присвятити цей матеріал.

Як приготувати суп з фрикадельками і локшиною?


Інгредієнти:
Для фрикадельок:

  • білий хліб - 2 скибочки;

  • вершки - 115 мл;

  • шалот - 75 г;

  • м'ясний фарш (свинина+яловичина) - 540 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • часник сушений, мускат - по 1/2 ч. ложки.


  • Для супу:

  • вершкове масло - 65 г;

  • морква - 230 г;

  • селера - 2 стебла;

  • печериці - 175 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • борошно - 25 г;

  • яловичий бульйон - 14 л;

  • сметана - 230 мл;

  • крохмаль - 5 м;

  • мелена паприка, гострий перець - по 1/2 ч. ложки;

  • вустерширський соус - 15 мл;

  • яєчна локшина - 165 р.


  • Приготування
    Почніть з приготування самих фрикадельок, для яких хлібний м'якуш слід вимочити у вершках, віджати і покласти до м'ясного фаршу. Туди ж відправте кашку з цибулі, а також яйця і прянощі. Не забудьте і про щедру пучку солі. Зліпіть невеликі фрикадельки і зберігайте їх в холоді до того моменту, поки не вирішите варити суп.
    Для самого супу спершу слід спасерувати моркву і селеру у великій кількості масла, додати до овочів часник з грибами і дочекатися, поки з останніх випарується волога. Посипте овочі борошном, перемішайте, а потім почніть поступово вливати бульйон, слідкуючи, щоб борошно не взялася брижами. Коли бульйон закипить, покладіть в нього фрикадельки і варіть кілька хвилин. У суп додайте локшину і дочекайтеся, поки звариться і вона. Заправте блюдо сумішшю сметани з крохмалем і вустером.

    Як швидко приготувати суп з фрикадельками?


    Щоб впоратися з приготуванням супу швидко, необхідно мати вже заготовлений на м'ясний бульйон або овочевий основі, замінювати його водою не варто, інакше суп вийде прісним і зовсім не насиченим смаком.
    Наведений нижче рецепт – ідеальний варіант для тих, хто не знає, як приготувати дитячий суп з фрикадельками, оскільки в результаті страва виходить дуже диетичным і ситним.
    Інгредієнти:
    Для фрикадельок:

  • курячий фарш або фарш з індички - 480 м;

  • яйце - 1 шт.;

  • жменю хлібних крихт;

  • часник - 2 зубки;

  • кріп - 7-8 гілочок.


  • Для супу:

  • курячий бульйон - 28 л;

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • картопляні бульби - 3 шт.;

  • гречана крупа - 1 /4 ст.;

  • морква - 130 р.


  • Приготування
    У сотейнику або каструлі спасеруйте моркву і півкільця цибулі. Як тільки овочі підрум'яняться, покладіть до них кубики картоплі, залити все бульйоном на основі курятини і залиште варитися. Тим часом зробіть прості фрикадельки з фаршу птиці з яйцем, хлібними крихтами, часником і зеленню. Опустіть фрикадельки в вируючий бульйон і одночасно всипте гречану крупу. Варіть суп до повної готовності м'яса і м'якості гречаної крупи.

    Як приготувати суп з фрикадельками і рисом в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 540 г;

  • рис - 95 г;

  • гілочки кінзи - 8 шт.;
  • Як приготувати суп з фрикадельками?

  • ріпчаста цибуля - 55 г;

  • борошно - 5 р;

  • стебло селери;

  • щіпка меленого куміна;

  • морква - 75 г;

  • овочевий бульйон - 17 л.


  • Приготування
    Відваріть рис і змішайте третину зерен з м'ясним фаршем. Додайте до яловичині пюрированную зелень кінзи, мелений кумін і сіль. Сформуйте фрикадельки.
    Спасеруйте моркву, селеру і цибулю в розігрітій олії на «Випікання». Додайте залишки відвареного рису і залийте все бульйоном. Перейдіть на «Гасіння», а коли рідина закипить, покладіть фрикадельки і варіть суп, чекаючи їх готовності. Як тільки фрикадельки дійдуть до готовності, страву можна розливати по тарілках, посипати меленою паприкою і свіжою зеленню.