Фрикадельки – одне з найбільш універсальних м'ясних страв, які можна легко заготовити про запас. Кульки з м'ясного фаршу прекрасно переносять заморожування, і при необхідності можуть стати доповненням овочевого рагу , густого соусу або супу. Саме порад щодо того, як приготувати суп з фрикадельками ми і вирішили присвятити цей матеріал.
Як приготувати суп з фрикадельками і локшиною?
Інгредієнти: Для фрикадельок:
білий хліб - 2 скибочки; вершки - 115 мл; шалот - 75 г; м'ясний фарш (свинина+яловичина) - 540 г; яйце - 1 шт.; часник сушений, мускат - по 1/2 ч. ложки. Для супу:
вершкове масло - 65 г; морква - 230 г; селера - 2 стебла; печериці - 175 г; часникові зубки - 4 шт.; борошно - 25 г; яловичий бульйон - 14 л; сметана - 230 мл; крохмаль - 5 м; мелена паприка, гострий перець - по 1/2 ч. ложки; вустерширський соус - 15 мл; яєчна локшина - 165 р. Приготування Почніть з приготування самих фрикадельок, для яких хлібний м'якуш слід вимочити у вершках, віджати і покласти до м'ясного фаршу. Туди ж відправте кашку з цибулі, а також яйця і прянощі. Не забудьте і про щедру пучку солі. Зліпіть невеликі фрикадельки і зберігайте їх в холоді до того моменту, поки не вирішите варити суп.
Для самого супу спершу слід спасерувати моркву і селеру у великій кількості масла, додати до овочів часник з грибами і дочекатися, поки з останніх випарується волога. Посипте овочі борошном, перемішайте, а потім почніть поступово вливати бульйон, слідкуючи, щоб борошно не взялася брижами. Коли бульйон закипить, покладіть в нього фрикадельки і варіть кілька хвилин. У суп додайте локшину і дочекайтеся, поки звариться і вона. Заправте блюдо сумішшю сметани з крохмалем і вустером.
Як швидко приготувати суп з фрикадельками?
Щоб впоратися з приготуванням супу швидко, необхідно мати вже заготовлений на м'ясний бульйон або овочевий основі, замінювати його водою не варто, інакше суп вийде прісним і зовсім не насиченим смаком.
Наведений нижче рецепт – ідеальний варіант для тих, хто не знає, як приготувати дитячий суп з фрикадельками, оскільки в результаті страва виходить дуже диетичным і ситним.
Інгредієнти: Для фрикадельок:
курячий фарш або фарш з індички - 480 м; яйце - 1 шт.; жменю хлібних крихт; часник - 2 зубки; кріп - 7-8 гілочок. Для супу:
курячий бульйон - 28 л; ріпчаста цибуля - 135 г; картопляні бульби - 3 шт.; гречана крупа - 1 /4 ст.; морква - 130 р. Приготування У сотейнику або каструлі спасеруйте моркву і півкільця цибулі. Як тільки овочі підрум'яняться, покладіть до них кубики картоплі, залити все бульйоном на основі курятини і залиште варитися. Тим часом зробіть прості фрикадельки з фаршу птиці з яйцем, хлібними крихтами, часником і зеленню. Опустіть фрикадельки в вируючий бульйон і одночасно всипте гречану крупу. Варіть суп до повної готовності м'яса і м'якості гречаної крупи.
Як приготувати суп з фрикадельками і рисом в мультиварці?
Інгредієнти: м'ясний фарш - 540 г; рис - 95 г; гілочки кінзи - 8 шт.; ріпчаста цибуля - 55 г; борошно - 5 р; стебло селери; щіпка меленого куміна; морква - 75 г; овочевий бульйон - 17 л. Приготування Відваріть рис і змішайте третину зерен з м'ясним фаршем. Додайте до яловичині пюрированную зелень кінзи, мелений кумін і сіль. Сформуйте фрикадельки.
Спасеруйте моркву, селеру і цибулю в розігрітій олії на «Випікання». Додайте залишки відвареного рису і залийте все бульйоном. Перейдіть на «Гасіння», а коли рідина закипить, покладіть фрикадельки і варіть суп, чекаючи їх готовності. Як тільки фрикадельки дійдуть до готовності, страву можна розливати по тарілках, посипати меленою паприкою і свіжою зеленню.