Класична збірна солянка категорично не сприймає додавання картоплі, але кожна господиня вільна сама вибирати додаються складові, виходячи зі смакових пристрастей своєї сім'ї, а тому рецепт з картоплею також має право на існування, і саме йому присвячено цей матеріал.
Класична збірна м'ясна солянка з картоплею – рецепт
Як такий, класики серед рецептів солянки немає, але прийнято вважати, що автентичне страва неодмінно має включати в себе якомога більше м'ясних складових, а також солоні огірки, томатну пасту, оливки і лимон.
Інгредієнти: м'ясо на кістці - 780 г; шинка - 170 г; копчена ковбаса - 170 г; копчені реберця - 340 г; солоні огірки - 130 г; жменя оливок; картопля - 380 г; томатний соус - 35 г; каперси - 45 г; цибуля ріпчаста - 70 г; лимон і сметана для сервірування. Приготування Зваріть базовий бульйон з м'яса на кістці і копчених реберець. З готового бульйону вийміть м'ясні продукти, відокремте м'якоть і наріжте її. Шматочками аналогічного розміру наріжте шинку з ковбасою, а також солоні огірки. Кубики картоплі відваріть в бульйоні до напівготовності.
Приготуйте пасеровку з цибулі і коли вона стане золотистою, додати томатну пасту і перекладіть її в бульйон разом з м'ясними інгредієнтами і огірками. Слідом відправте каперси, якщо вони є під рукою. Ну і який класичний рецепт збірної м'ясної солянки з картоплею без оливок? Їх ми теж кладемо цілком або, попередньо крупно нарізавши. Тримайте суп на плиті ще 15 хвилин, а потім відставте настоятися на аналогічний період часу. Традиційно страву подають у компанії сметани і часточки лимона.
Збірна м'ясна солянка з картоплею
Інгредієнти: яловича вирізка - 360 г; ріпчаста цибуля - 130 г; морква - 65 г; копчена ковбаса - 240 г; сосиски - 240 г; копчене м'ясо - 190 г; картопля - 310 г; солоні огірки - 280 м; консервовані печериці - 190 г; томатна паста - 45 г; м'ясний бульйон - 18 л; маслини - 75 р. Приготування Відваріть м'ясо в бульйоні, дістаньте його і наріжте Шматочками тієї ж форми і розміру наріжте копченості та сосиски. Надішліть кубики картоплі в бульйон і відваріть до напівготовності. Приготуйте цибульно-морквяну засмажку з томатною пастою і викладіть її слідом. У фіналі доповніть суп соліннями і м'ясом, покласти маслини і тушкуйте все ще 15 хвилин на мінімальному спеки.