Вернуться назад Распечатать

Солянка з ковбасою - рецепт

Солянка з ковбасою - рецепт
Незважаючи на свою відносно недовгу історію, солянка настільки полюбилася їдцям, що розлетілася по всьому світу і отримала безліч модифікацій. Кисло-солодкий суп з копченостями зазвичай має досить образний склад, у нього неодмінно входять будь-які м'ясні вироби, оливки, каперси, лимон і солоні огірки, інші добавки господині можуть класти за власним смаком та бажанням.

Рецепт збірної солянки з ковбасою


Інгредієнти:

  • копченості (бекон, ковбаса, карбонад, мисливські сосиски) - по 150 г;

  • яловичина на кістці - 440 г;

  • мариновані шампіньйони - 390 г;

  • ріпчаста цибуля - 240 г;

  • томатна паста - 85 м;

  • солоні огірки - 280 м;

  • жменя оливок;

  • зелень і сметана за смаком.


  • Приготування
    Промийте м'ясо на кістці і зваріть з нього бульйон. Витягніть яловичину з відвару, охолодіть і наріжте її соломкою. За аналогією подрібніть і всі наявні копченості.
    Розігрійте в сковороді трохи олії і використовуйте його для пасерування цибулевих кілець. Коли останні стануть м'якше, доповніть засмажку нарізаними копченостями і дайте підрум'янитися. Туди ж відправте шматочки солоних огірків, гриби і заправте все томатною пастою. Для того щоб розвести томати, влийте трохи м'ясного бульйону слідом. Дайте суповий основі потушиться хвилин 15 а потім з'єднайте її з рештою бульйоном і доведіть солянку до кипіння. Після того, як рідина закипить, залиште страву настоятися, а потім сервіруйте з щедрою порцією зелені і сметаною.

    Солянка - рецепт з копченою ковбасою


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 520 г;

  • ковбаса копчена - 165 г;

  • шинка - 125 г;

  • салямі - 75 г;

  • лист лавра;

  • ріпчаста цибуля - 85 м;

  • стебло селери - 1 шт.;

  • білокачанна капуста - 1/4 качана;

  • томатна паста - 65 г;

  • томати у власному соку - 640 г;

  • яловичий бульйон - 24 л;

  • солоні огірки - 120 г;

  • оливки - 90 г;

  • каперси - 15 р.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати солянку з ковбасою за цим рецептом, необхідно нарізати всі м'ясні продукти на шматочки однакового розміру і форми. Першими на сковороду вирушать копченості, які необхідно підрум'янити і перекласти на іншу страву. На вытопившемся жиру обсмажте яловичину, а після неї спасеруйте півкільця цибулі з селерою і нашаткованої капусти. Плесніть до овочів трохи м'ясного бульйону і з'єднайте їх з томатами і томатною пастою. Як тільки помідори стануть м'якими і перетворяться в соус, доповніть вміст сковороди огірками і обсмаженими м'ясними продуктами. Залиште всі тушкуватися близько 10-15 хвилин, а потім перекладіть основу солянки до залишився бульйону. Солянка з ковбасою по цьому рецепту повинна провести на вогні не менше 15 хвилин, після чого суп можна буде доповнити оливками та каперсами.

    Рецепт солянки з ковбасою, м'ясом і оливками


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 15 мл;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • солоні огірки - 340 г;

  • томатна паста - 45 г;
  • Солянка з ковбасою - рецепт

  • паприка мелена - 1/2 ч. ложки;

  • картопля - 240 г;

  • яловичина на кістці - 440 г;

  • каперси - 10 г;

  • оливки - 90 г;

  • м'ясні продукти (ковбаса, бекон, сосиски) - 480 р.


  • Приготування
    Залийте м'ясо півтора літрами води і зваріть з нього бульйон. Відокремте м'якоть від кісток і акуратно наріжте. Скибочками аналогічного розміру наріжте і м'ясні продукти. Покладіть в бульйон кубики картоплі і варіть їх до напівготовності. Тим часом на оливковій олії припустіть цибулю з паприкою і нарізаними ковбасами. Доповніть все шматочками солоних огірків, хлюпніть на сковороду ополоник бульйону і розведіть в ньому томатну пасту. Тушкуйте все не більше 15 хвилин, потім з'єднайте з рештою бульйоном, додайте оливки, каперси і залиште суп настоятися під кришкою близько півгодини.