Аж до самого літа нам залишається лише мріяти про стиглих свіжих і соковитих томатах. Тим часом, душа, як і раніше вимагає смачного томатного соусу. Зрозуміло, соус можна приготувати і з куплених в жерстяній банці томатів у власному соку , але все ж миритися з вартістю, яку деякі виробники заламують за консервовані помідори, хочеться не завжди. В даному випадку на виручку прийде якісна томатна паста, яка, при правильному приготуванні, зможе поборотися за звання кращої основи для соусу навіть у томатний сезон.
Простий соус з томатної пасти
Інгредієнти: томатна паста - 180 г; вода - 360 мл; італійські трави - 4 г; часникові зубчики - 2 шт.; оливкова олія. Приготування Розігрів трохи оливкової олії в сотейнику, обсмажуємо на ньому подрібнений часник з італійськими травами протягом рівно 30 секунд, в іншому випадку часник може згоріти і зробити соус гірким. Додаємо до часнику томат, ретельно перемішуємо і починаємо поступово вливати воду, стежачи за тим, щоб не залишилося грудочок пасти. Далі нам залишається лише зменшити вогонь і почекати близько 10 хвилин: за цей час зайва волога випарується і соус загусне.
Якщо густина соусу вас не влаштовує, то у фіналі можна додати чайну ложку спассерованной на оливковій олії борошна і знову підігріти соус, поки він не завирує.
Шашличний соус з томатної пасти
Шашличний соус повинен володіти тим необхідним різноманіттям смаку, яке допоможе м'яса стати головним героєм історії розвивається на вашій тарілці: солоний, ледь солодкуватий і виразно гострий соус з томатної пасти за нижче поданим рецептом як раз підходить на цю роль.
Інгредієнти: оливкова олія - 75 мл; вершкове масло - 15 г; томатна паста - 360 г; часникові зубчики - 4 шт.; цибуля - 60 г; стебло селери - 40 г; лист лавра; перець чилі. Приготування У сотейнику змішати оливкову олію з вершковим і підігріваємо. Пасеруємо на суміші масел цибулю з селерою, а через 5-7 хвилин додаємо часник і чекаємо, поки він пустить аромат. Після цього розвести томатну пасту водою або бульйоном з пропорції 1:1. Кладемо в соус нарізаний перчик чилі, попередньо очистивши його від насіння, а також сушений лист лавра для аромату. Гострий соус з томатної пасти повинен увариваться на слабкому вогні протягом 20-25 хвилин або до моменту досягнення бажаної консистенції.
Домашній соус з томатної пасти
Приготувавши класичний томатний соус для піци і його більш гостру варіацію для страв з м'яса, ми не можемо залишити за бортом приголомшливий рецепт вершкового соусу з додаванням томатів – паста і лазанья тільки виграють від такого доповнення. Приготувати такий соус з томатної пасти просто за лічені хвилини.
Інгредієнти: оливкова олія - 30 мл; солодкий перець - 60 г; білий цибуля - 60 г; часникові зубчики - 3 шт.; сухе біле вино - 60 мл; томатна паста - 280 м; вершки - 110 мл; тертий пармезан - 40 р. Приготування Традиційно починаємо приготування нашого смачного соусу з томатної пасти з підігріву олії на сковороді. Поки масло нагрівається, ріжемо перець і цибулю пасеруємо їх 5-6 хвилин, додаємо часник, чекаємо ще півхвилини і заливаємо овочеву основу вином. Як тільки вся волога випарується, кладемо томатну пасту, вливаємо півсклянки води і перемішуємо. Як тільки соус почне загусати, доповнюємо його вершками і тертим сиром, а потім прибираємо з вогню. Зберігатися вершково-томаный соус не повинен, та й не буде, настільки він смачний: без уповільнення змішайте його з свежесваренной пастою, розкладіть страву по тарілках і подавайте з додатковою порцією тертого сиру.