Хорошим соусом можна підкреслити смак будь-якої страви або сховати деякі смакові або естетичні недоліки страв. Пропонуємо вам рецепти приготування вершково-часникового соусу, які напевно займуть гідне місце в списку ваших кулінарних рецептів.
Рецепт вершково-часникового соусу
Інгредієнти: часник – 3-4 зубчики; вершкове масло – 35 г; жирні вершки – 450 мл; сіль – за смаком; свіжозмелену чорний перець – за смаком; спеції – за смаком; мускатний горіх – за смаком. Приготування Часник очищаємо і дуже дрібно рубаємо ножем. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо приготований часничок. Обсмажуємо його до м'якості, постійно перемішуючи, щоб він не пригорів. Потім вливаємо вершки, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем, додаємо мускатний горіх і спеції і витримуємо на помірному вогні до загустіння, приблизно сім-десять хвилин. Не забуваємо під час приготування помішувати вміст сковороди.
Готовий соус охолоджуємо і подаємо до столу.
Вершково-часниковий соус до риби
Інгредієнти: часник – 3-4 зубчики; борошно – 65 г; жирні вершки – 420 мл; яйце куряче – 1 шт.; мускатний горіх – 10 г; спеції для риби – за смаком; свіжозмелену чорний перець – за смаком; свіжа зелень – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Дрібно нарубаний часник обсмажуємо на сухій сковороді з додаванням борошна протягом двох хвилин. Потім вливаємо жирні вершки і добре перемішуємо, щоб борошно повністю розійшлася без грудочок. Тепер додаємо сіль, мелений чорний перець, спеції для риби, мускатний горіх, дрібно посічену свіжу зелень. Витримуємо на помірному вогні приблизно сім хвилин, помішуючи. В кінці приготування додаємо відварене круто і дрібно нарізане яйце.
Готовий соус охолоджуємо і подаємо до рибки.
Вершково-часниковий соус з грибами для спагетті
Інгредієнти: часник – 5-6 зубчиків; вершки – 420 мл; вершкове масло – 45 г; мускатний горіх – за смаком; мелений запашний перець – за смаком; твердий сир – 90 г; пармезан – 30 г; оливкова олія; печериці – 250 г; сіль – за смаком. Приготування На сковороді з оливковою олією обсмажуємо два зубчики часнику, попередньо крупно його порізавши. Потім часник виймаємо, а в ароматне масло закладаємо попередньо помиті і нарізані шампіньйони і смажимо до готовності. На іншій сковороді або в сотейнику обсмажуємо на вершковому маслі дуже дрібно нарубаний часник, вливаємо вершки, додаємо сіль, мелений запашний перець, мускатний горіх і витримуємо на слабкому вогні п'ять хвилин, помішуючи. Потім додаємо пропущений через тертці твердий сир пармезан і готові гриби і перемішуємо.
Готовий соус з грибами подаємо до відварним спагетті .