Вернуться назад Распечатать

Часниковий соус з майонезом - рецепт

Часниковий соус з майонезом - рецепт
Часниковий соус, як і будь-який інший, не можна назвати самостійним блюдом, але разом з тим важко переоцінити його значущість на нашому столі. Багато кулінарні витвори не тільки доповнюються смачними соусами, але і здаються без них недосконалими.
Часниковий соус з майонезом прекрасно підійде до всіх м'ясних страв, риби, морепродуктів і навіть овочів. Він тонко підкреслює смак страви і надає йому неповторного аромату.
Для приготування цього чудового соусу можна використовувати як покупної майонез , так і зробити його самим в домашніх умовах, що, безсумнівно, поліпшить смакові якості додаткового страви і зробить його більш корисним. Кількість часнику можна регулювати по своєму смаку, а додавання сметани додасть соусу ніжного і більш м'якого смаку.
Нижче з наших рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати смачний часниковий соус з майонезом.

Як зробити часниковий соус з майонезом?


Інгредієнти:

  • майонез – 130 г;

  • часник – 4-5 зубчиків;

  • мелений чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Приготувати такий соус не просто, а дуже просто. Для цього очищаємо зубчики часничку і пропускаємо через прес. До часникової маси додаємо майонез, підсипаємо за смаком мелений чорний перчик і перемішуємо. Майонезно-часниковий соус готовий. Подаємо до столу, переклавши його в соусник.
    Це його класичний варіант приготування, який можна урізноманітнити за своїм смаком. Наприклад, можна додати подрібнену попередньо вимиту і просушену свіжу зелень. Прекрасно підійде для цього молодий укропчик, петрушка або базилік. Також можна додавати різні ароматні спеції або замість чорного меленого перцю використовувати суміш перців різних сортів. Експериментуйте і проявляйте фантазію. Кожен раз смак соусу буде різний, але не менш цікавий.

    Соус часниковий зі сметаною і майонезом


    Інгредієнти:

  • майонез – 280 м;
  • Часниковий соус з майонезом - рецепт

  • сметана середньої жирності – 120 г;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • мелена суміш перців – за бажанням і смаком;

  • свіжа зелень кропу – 7 гілочок.


  • Приготування
    Для приготування такого соусу змішуємо в мисці сметану з майонезом, додаємо видавлений через прес, попередньо очищений часник і дрібно нарізаний укропчик. За бажанням приправляємо меленої сумішшю перців і перемішуємо все віночком до однорідності і пишності. Часниковий соус зі сметаною і майонезом готовий. Накладаємо його в соусник і подаємо до столу.