Вернуться назад Распечатать

Аджика з хріном і помідорами

Аджика з хріном і помідорами
Справжня аджика являє собою щось середнє між соусом і приправою, приготовленої на основі величезної кількості гострого перцю і часнику. Пекуча гострота – одна з причин того, чому аджика по автентичному рецептом кохана далеко не багатьма, але різкий смак страви легко коригується з допомогою добавок начебто горіхів і томатів, а гострота перцю доповнюється хріном. Саме про один із адаптованих нашим смакам рецептів – аджике з хріном і помідорами – ми і вирішили поговорити далі.

Рецепт аджики з хріном і помідорами


Якщо навіть оригінальна аджика з гострого перцю і часнику здатна зберігатися без стерилізації, сирий, то аджика з коренем хрону в складі і поготів витримає зимівлю в холодильнику. Сирої рецепт збереже в собі всі корисні компоненти, а від вас буде потрібно мінімальна витрата сил і енергії.
Інгредієнти:

  • томати - 48 кг;

  • солодкий перець - 680 г;

  • корінь хрону - 45-60 г;

  • гострий перець - 2-3 шт.;

  • сіль - 95 г;

  • часникові зубки - 25-30 шт.


  • Приготування
    Підготовка інгредієнтів для цього рецепта займає мінімум часу: очистіть часникові зубки, видаліть насіння солодкого та гострого перцю, очистіть хрін, наріжте томати. Підготовлені складові покладіть в чашу блендера і пюрируйте, або пропустіть через м'ясорубку. Доповніть аджику сіллю і відразу ж розливайте по чистим банкам. У закритому вигляді і в прохолоді така заготовка без проблем проживе всю зиму.

    Аджика з помідор, хріну і часнику


    Крім того, що аджика здатна вигідно підкреслити всі достоїнства страв з м'яса і птиці, вона також є прекрасним засобом для боротьби з простудними захворюваннями, настільки властивими негоди.
    Оскільки аджика по цьому рецепту виходить не такою гострою, як її побратими, мінімально простерилізувати тару перед закатыванием все ж доведеться.
    Інгредієнти:

  • томати - 23 кг;

  • солодкий перець - 560 г;

  • гострий перець - 270 г;

  • оцет - 215 мл;

  • цукровий пісок - 55 г;

  • часникові зубки - 20 шт.;

  • рослинна олія - 30 мл;

  • корінь хрону - 190 г;

  • сіль - 25 р.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити аджику з помідорів з хріном злегка надріжте шкірку на томатах і опустіть плоди в окріп. Бланшовані томати очистіть і наріжте Видаліть насіння з обох видів перцю, а чисті стінки плодів також розділіть на великі шматки. Очистіть поверхню хрону. Пропустіть всі підготовлені складові через м'ясорубку, а утворену кашку доповніть оцтом, маслом і сіллю.
    Чисті банки обшпарте або прожарити в духовці, після чого розлийте по ним аджику і загорніть все стерильними кришками.

    Аджика з хріном і помідорами без варіння


    Інгредієнти:

  • томати - 18 кг;

  • солодкий перець - 740 г;

  • гострий перець - 7-8 шт.;

  • часникові зубки - 12-15 шт.;

  • корінь хрону - 130 г;

  • зелень кропу і петрушки;

  • сіль - 35 р.
  • Аджика з хріном і помідорами


    Приготування
    Якщо ви хочете приготувати аджику по швидкому рецептом, то просто перці очистіть від насіння і зніміть оболонку з часникових зубчиків, але якщо є час, то надріжте томати, обшпарте їх і зніміть шкірку – так соус вийде набагато більш ніжним і однорідним. Підготовлені інгредієнти пропустіть через м'ясорубку або пюрируйте з допомогою блендера. Кашку приправте сіллю, додайте дрібно подрібнені листя петрушки і кропу, а потім розлийте соус по банкам прямо сирим, ніякої стерилізації не потрібно.