Печеня з м'ясом і картоплею – смачне блюдо, яке по достоїнству оцінять любителі ситної домашньої їжі. Давайте дізнаємося з вами кілька простих рецептів і порадуємо близьких цим чудовим стравою.
Як зробити жарке з м'ясом і картоплею?
Інгредієнти: вирізка яловича – 500 г; картопля молода – 05 кг; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; спеції; вода холодна – 1 ст.; олія соняшникова – 2 ст. ложки; часник – 2 зубчики. Приготування Картопля промиваємо і, не очищаючи, нарізаємо невеликими скибочками. М'ясо обробляємо і обробляємо на шматочки. Цибулину і моркву чистимо і дрібно шаткуємо ножем. У жаровню наливаємо олію, розжарюємо його і обсмажуємо швиденько м'ясо, помішуючи. Потім кидаємо цибулю, а потім моркву. Підрум'янюємо овочі кілька хвилин, після чого вливаємо воду і додаємо спеції. Накриваємо кришкою і тушкуємо жарке на слабкому вогні 25 хвилин. Після закінчення цього часу кладемо очищений часник і готуємо ще 10 хвилин.
Печеня з м'ясом і картоплею
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 600 г; картопля – 1 кг; морква – 2 шт.; спеції ; часник – 2 зубчики; болгарський перець – 2 шт.; олія рослинна; сметана нежирна – 2 ст. ложки. Приготування Яловичину обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо до повного випаровування рідини на сухій сковороді. Потім додаємо подрібнену цибулю і часник. Пасеруємо до напівготовності овочів і цим часом шаткуємо соломкою моркву і перець. Викладаємо їх до м'яса і обсмажуємо ще хвилин 5. Потім акуратно перекладаємо все в глиняні горщики, додаємо крупно порубаний картопля, кидаємо дрібну сіль і спеції. Зверху заливаємо холодною водою, кладемо кілька ложок сметани і готуємо жарке з м'ясом і картоплею в духовці протягом 1 години при температурі 200 градусів.
Печеня з м'ясом і картоплею в мультиварці
Інгредієнти: свинина – 450 г; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; паста томатна – 2 ст. ложки; вода – 1 ст.; спеції; олія рослинна. Приготування М'ясо промиваємо і обробляємо на шматочки. Овочі чистимо, цибулю і моркву дрібненько шаткуємо, картопля рубаємо скибочками. У посуд мультиварки наливаємо олію, викладаємо м'ясо, цибульку і моркву. Готуємо в режимі «Випічка» 30 хвилин, а потім додаємо картоплю, кладемо томатну пасту, лавровий листочок і спеції за смаком. Вливаємо трохи холодної води і готуємо жарке 40 хвилин, вибравши програму «Плов».