Вернуться назад Распечатать

Печеня з м'ясом і картоплею

Печеня з м'ясом і картоплею
Печеня з м'ясом і картоплею – смачне блюдо, яке по достоїнству оцінять любителі ситної домашньої їжі. Давайте дізнаємося з вами кілька простих рецептів і порадуємо близьких цим чудовим стравою.

Як зробити жарке з м'ясом і картоплею?


Інгредієнти:

  • вирізка яловича – 500 г;

  • картопля молода – 05 кг;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • спеції;

  • вода холодна – 1 ст.;

  • олія соняшникова – 2 ст. ложки;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування
    Картопля промиваємо і, не очищаючи, нарізаємо невеликими скибочками. М'ясо обробляємо і обробляємо на шматочки. Цибулину і моркву чистимо і дрібно шаткуємо ножем. У жаровню наливаємо олію, розжарюємо його і обсмажуємо швиденько м'ясо, помішуючи. Потім кидаємо цибулю, а потім моркву. Підрум'янюємо овочі кілька хвилин, після чого вливаємо воду і додаємо спеції. Накриваємо кришкою і тушкуємо жарке на слабкому вогні 25 хвилин. Після закінчення цього часу кладемо очищений часник і готуємо ще 10 хвилин.

    Печеня з м'ясом і картоплею


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 600 г;

  • картопля – 1 кг;

  • морква – 2 шт.;

  • спеції ;

  • часник – 2 зубчики;

  • болгарський перець – 2 шт.;

  • олія рослинна;

  • сметана нежирна – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Яловичину обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо до повного випаровування рідини на сухій сковороді. Потім додаємо подрібнену цибулю і часник. Пасеруємо до напівготовності овочів і цим часом шаткуємо соломкою моркву і перець. Викладаємо їх до м'яса і обсмажуємо ще хвилин 5. Потім акуратно перекладаємо все в глиняні горщики, додаємо крупно порубаний картопля, кидаємо дрібну сіль і спеції. Зверху заливаємо холодною водою, кладемо кілька ложок сметани і готуємо жарке з м'ясом і картоплею в духовці протягом 1 години при температурі 200 градусів.

    Печеня з м'ясом і картоплею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свинина – 450 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;
  • Печеня з м'ясом і картоплею

  • паста томатна – 2 ст. ложки;

  • вода – 1 ст.;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо і обробляємо на шматочки. Овочі чистимо, цибулю і моркву дрібненько шаткуємо, картопля рубаємо скибочками. У посуд мультиварки наливаємо олію, викладаємо м'ясо, цибульку і моркву. Готуємо в режимі «Випічка» 30 хвилин, а потім додаємо картоплю, кладемо томатну пасту, лавровий листочок і спеції за смаком. Вливаємо трохи холодної води і готуємо жарке 40 хвилин, вибравши програму «Плов».