Домашні фрикадельки, тушковані з підливою на томатній або вершковою основі – універсальне додаток до будь-якого гарніру, чи то овочі, паста або крупи. Крім того, заготовлений соус і фрикадельки чудово піддаються заморожуванню (окремо), що робить це блюдо зручним для заготівлі про запас.
Фрикадельки з підливою – рецепт
Інгредієнти: Для підливи:
ріпчаста цибуля - 55 г; томатне пюре - 10 г; часниковий зубок - 1 шт.; томати у власному соку - 740 г; жирні вершки - 115 мл Для фрикадельок:
курячий фарш - 740 г; шпинат - 85 м; хлібна паніровка - 1/3 ст.; ріпчаста цибуля - 45 г; тертий пармезан - 90 г; часникові зубки - 3 шт.; яйце - 1 шт. Приготування Припустіть листя шпинату на сухій сковороді так, щоб вони зів'яли. З'єднайте шпинат з курячим фаршем, додайте яйце, нарізану цибулю, пюрированный часник і хлібну панірування. Доповніть суміш третю тертого сиру і сформуйте з м'яса фрикадельки. Розкладіть фрикадельки на деку і поставте запікатися при 190 градусах 10 хвилин.
Відведеного часу буде достатньо для підготовки томатної підливи, для якої пасеровану цибулю змішують з часником, томатами (рубленими і пюрированными), а потім припускають на середньому вогні 7-10 хвилин. До наполовину готової підливі влийте вершки, викладіть фрикадельки і поверніть все назад в духову шафу. Фрикадельки в духовці з підливою повинні готуватися ще 10-15 хвилин, після чого їх слід посипати сиром і дати йому повністю розплавитися перед сервіруванням.
Фрикадельки з курячого фаршу з підливою
Інгредієнти: Для фрикадельок:
курячий фарш - 640 г; часникові зубки - 3 шт.; яйце - 1 шт.; суміш італійських трав (сушених) - щіпка; кабачок - 55 г; фіолетовий цибулю - 55 р. Для підливи:
оливкова олія - 35 мл; часникові зубки - 3 шт.; томати у власному соку - 470 г; цукровий пісок - 15 р. Приготування Перед тим, як приготувати фрикадельки з підливою, візьміться за підготовку всіх інгредієнтів: дрібно натріть кабачок, присолите його і відіжміть надлишки вологи, цибулю також подрібнити, часник пюрируйте. З'єднайте з фаршем кабачки і цибулею, додати туди яйце, часник і сушені трави. Зліпіть фрикадельки і підрум'яньте їх.
Окремо доведіть до кипіння соус з томатів з часником. Приправити соус цукром і морською сіллю, викладіть в нього фрикадельки і тушкуйте 15-20 хвилин.
Якщо ви захочете приготувати фрикадельки з підливою в мультиварці, то обсмажені фрикадельки відразу ж заливайте томатом, приправляйте і залишайте готуватися на «Гасіння» близько півгодини.