Пропонуємо вам приготувати дуже ситне і смачне блюдо, яке до того ж не вплине на вашу фігуру. Кабачки тушковані з рисом чудово підійдуть для пісного або розвантажувального столу.
Рецепт тушкованих кабачків з рисом
Інгредієнти: кабачки – 1 кг; рис – 15 ст.; масло рослинне – 2 ст. ложки; цибулина – 1 шт.; сметана – 05 склянки; вода; спеції; зелень – 1 пучок. Приготування Кабачки промиваємо, очищаємо від шкіри, акуратно вирізаємо серцевину з насінням і нарізаємо овочі кубиками. Цибулину обробляємо, обполіскуємо і шаткуємо півкільцями. Тепер беремо глибоку сковорідку, наливаємо в неї олію, кидаємо цибулю і пасеруємо до золотистого кольору. Потім додаємо кабачок, перемішуємо і обсмажуємо все хвилин 10. Одночасно з цим, ставимо на вогонь каструлю з водою, додаємо промитий рис, підсолюємо і відварюємо його до повної готовності. Обполіскуємо і дрібно рубаємо ножем. Далі на дно сотейника викладаємо шар рису, накриваємо його кабачками з цибулею і посипаємо зеленню. Вливаємо трохи води, кладемо сметану, прикриваємо кришкою і тушкуємо блюдо, поки не випарується вся рідина. Подаємо страву на стіл як холодну закуску або як доповнення до рибних і м'ясних страв.
Кабачки, тушковані з фаршем і рисом
Інгредієнти: м'ясний фарш – 600 г; рис – 1 ст.; морква – 1 шт.; кабачки – 2 шт.; цибулина – 2 шт.; олія рослинна; помідори -2 шт; спеції. Приготування Рис відварюємо в підсоленій воді і залишаємо остигати. Моркву і цибулю чистимо, нарізаємо кубиками і пасеруємо на рослинній масло в сотейнику. Кабачки промиваємо, крупно рубаємо і додаємо до овочів. Смажимо все до м'якості, а потім викладаємо фарш та подрібнене кубиками помідори. Підливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин. Після цього всипаємо готовий рис, перемішуємо і тримаємо на невеликому вогні 5 хвилин. Подаємо блюдо гарячим, прикрасивши зеленню.
Кабачки, тушковані з рисом і овочами
Інгредієнти: кабачки – 3 шт.; рис – 1 ст.; морква – 200 г; цибулина – 1 шт.; помідор – 2 шт.; болгарський перець – 1 шт.; спеції; білокачанна капуста – 200 г; свіжа зелень. Приготування Отже, кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Морква обробляємо, натираємо на крупній тертці, а цибулю шаткуємо кільцями. На плиту ставимо сотейник, розігріваємо в ньому трохи олії і тушкуємо цибулю з морквою хвилин 5. Капусту промиваємо, рубаємо соломкою і викладаємо разом з кабачками до овочів. Вливаємо трохи води, перемішуємо і тушкуємо все 15 хвилин на слабкому вогні. Цим часом перебираємо рис, промиваємо його, висипаємо в каструльку і ретельно перемішуємо. Перець обробляємо, видаляємо насіння і дрібно нарізаємо. Помідори промиваємо, очищаємо від шкірки, натираємо на дрібній тертці і підсолюємо. Тепер додаємо томатну масу і перець в сотейник, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо 15 хвилин, до повної готовності. Подаємо тушковані кабачки з помідорами і рисом в порційних тарілках, прикрасивши свіжою зеленню.
Тушковані кабачки з рисом в мультиварці
Інгредієнти: кабачки – 1 кг; цибулина – 3 шт.; часник – 3 зубчики; помідори – 4 шт.; кріп свіжий – 15 г; рис – 100 г; олія оливкова – 100 мл; цукор – 1 ст. ложка. Приготування Чистимо цибулину, нарізаємо кубиками, а через прес часник подрібнюємо. Викладаємо овочі в чашу мультиварки і злегка підрум'янюємо на оливковій маслечко, не закриваючи кришку. Потім додаємо порубані кубиками кабачки і помідори. Включаємо програму «Гасіння», закриваємо кришкою і готуємо 1 годину. Через 30 хвилин додаємо промитий рис, додаємо за смаком сіль і цукор. Ретельно перемішуємо, а після звукового сигналу посипаємо блюдо дрібно порізаним кропом і подаємо до столу.