Печінка у вершках або сметані виходить настільки ніжною і неймовірно смачною, що сподобається навіть тим, хто не віддає переваги субпродуктів. Більш того, під печінка чудово підходить до будь-якого гарніру, готується швидше м'яса, а підсумкова вартість страви виходить куди нижче.
Куряча печінка, тушкована в сметані
Якщо ви не маєте досвіду в приготуванні печінки, то знайомство з цим продуктом рекомендуємо почати з курки. Куряча печінка не потребує особливої попередній підготовці, досить зрізати з неї зайві плівки, якщо такі є, і можна приступати до готування.
Інгредієнти: вершкове масло - 55 г; курячий бульйон - 235 мл; куряча печінка - 480 м; печериці - 390 г; сухе біле вино - 55 мл; сметана - 230 мл; ріпчаста цибуля - 85 мл; рослинне масло - 35 мл Приготування Сполосніть і обсушіть шматочки печінки. Розігрійте обидва види масла в сковороді і використовуйте їх для пасерування цибулі. Як тільки останній почне карамелізуватися, покладіть до нього шматочки грибів, дайте останнім випарити всю свою вологу і лише потім кладіть печінку і поливайте всі сухим білим вином. Слідом додайте бульйон і сметану, зменшіть жар під посудом і томіть печінка в соусі до повної готовності.
Печінка, тушкована з грибами – ідеальний супровід для тарілки свежесваренной пасти або картопляного пюре .
Яловича печінка, тушкована в сметані з м'ясом
Для тих же, хто вже встиг набити руку на приготуванні субпродуктів, пропонуємо незвичайне поєднання яловичої печінки з серцем і м'ясом. Крім того, що таке рагу володіє приємним смаком, воно ще й відрізняється текстурним різноманітністю.
Інгредієнти: яловича вирізка - 460 м; яловича печінка - 480 м; яловиче серце - 290 г; винний оцет - 85 мл; часникові зубки - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 95 г; часникові зубки - 4 шт.; коріандр мелений - 1 ч. ложка; сметана - 130 г; зелень петрушки. Приготування Нарізавши яловичу м'якоть на смужки, заправте м'ясо половиною всього оцту, додайте щедру пучку солі і перемішайте всі разом. Залишився оцет піде на маринування субпродуктів – серця і печінки – які завчасно слід промити, очистити і нарізати шматками аналогічного м'яса розміру.
На великому шматку вершкового масла спасеруйте ріпчасту цибулю. До засмажки додайте пропущений через прес часник і коріандр, перемішайте і покладіть м'ясо з субпродуктами. Як тільки останні інгредієнти схопляться, залийте їх половиною склянки води, додайте сметану і тушкуйте ще 15-20 хвилин. Посипте м'ясне рагу зеленню петрушки.
Печінка, тушкована в сметані з цибулею
Інгредієнти: рослинне масло - 10 мл; ріпчаста цибуля - 75 г; печериці - 260 г; печінка - 380 г; бренді - 25 мл; зернова гірчиця - 5 г; сметана - 290 г; жменя листя шпинату. Приготування Спасеруйте цибульні кільця і гриби на розігрітому маслі. Приправте засмажку сіллю і дочекайтеся, поки вся зайва волога з грибів випарується, а вони підрум'яняться. Цього часу вистачить для того, щоб очистити печінку, обполоснути її і нарізати соломкою. Збризніть засмажку бренді, додайте гірчицю і печінку. Як тільки печінка схопиться, влийте половину склянки води і доповніть соус сметаною. Дайте соусу побурлить до загустіння, чекаючи готовності шматочків печінки. У фіналі покладіть жменю шпинатных листя в гарячий соус, перемішайте все і подавайте.
Якщо ви захочете повторити рецепт тушкованої печінки в сметані в мультиварці, спершу обсмажте всі інгредієнти на «Випікання», а після додавання води і сметани перейдіть на «Гасіння» і виставте на таймері 20 хвилин. У готове блюдо покладіть шпинат.