Макарони-трубочки, вони ж каннеллоні, настільки розрослися в своїх розмірах, що здатні стати цілком ситним самостійним блюдом, начинкою для якого можуть послужити овочі, сир або м'ясо. Перед запіканням в соусі каннеллоні не потребують варіння, що робить цю різновид пасти не тільки смачною і естетично привабливою, але і зручною у приготуванні.
Рецепт фаршированих макаронів-трубочок
Інгредієнти: Для начинки:
ріпчаста цибуля - 95 г; м'ясний фарш - 540 г; картопля - 270 г; часникові зубки - 4 шт.; зелень петрушки і базиліка; макарони-трубочки - 30 шт. Для томатного соусу:
ріпчаста цибуля - 85 м; часник - 3 зубки; солодкий перець - 65 г томати у власному соку - 830 р. Для соусу бешамель:
вершкове масло - 35 г; борошно - 20 г; молоко - 255 мл Приготування Якщо ви не знаєте чим фарширувати макарони трубочки, то ось вам простий рецепт: відваріть картоплю і пюрируйте його. У сотейнику спасеруйте ріпчасту цибулю, доповніть його часником, а як тільки відчує запах останнього – кладіть фарш і додайте зелень з картопляним пюре.
В іншому посуді також спасеруйте овочі – цибулю, солодкий перець і часник – але вже для соусу. Як тільки зажарка дійде до напівготовності, залийте її томатами і тушкуйте, чекаючи, поки соус загусне. За цей час приготуйте бешамель. Для класичного білого соусу обсмажте борошно на вершковому маслі і розведіть молоком. Як тільки соус завирує – готово.
Налийте половину соусу в форму для запікання, зверху викладіть трубочки, вилийте залишився червоний соус, а поверх нього розподіліть бешамель. Запікайте фаршировані макарони трубочки в духовці, розігрітій до 200 градусів близько півгодини. Ви також можете приготувати фаршировані макарони трубочки в мультиварці, вибравши режим «Випічка» на 40-45 хвилин.
Як приготувати фаршировані макарони-трубочки?
Інгредієнти: макарони-трубочки - 12 шт.; молоко - 490 мл; вершкове масло - 65 г; борошно - 35 г; щіпка мускатного горіха; шпинат - 450 г; рікотта - 380 г; тертий пармезан - 135 г; яйце - 1 шт. Приготування Приготуйте основу для соусу, розтопивши масло і обсмаживши на ньому борошно. Розведіть масу в молоці, стежачи за тим, щоб в майбутньому соусі не залишилося грудок. Приправте все мускатом і сіллю, тримайте на плиті до загустіння.
Бланшируйте шпинат в окропі близько 30 секунд, обдайте холодною водою і змішайте з рікоттою (або сиром), пармезаном і яйцем. Наповніть сирної сумішшю трубочки і залийте їх соусом. Фаршировані макарони-трубочки запікаються в розігрітій до 190 градусів духовці півгодини.