Тушкована картопля, приготовлена в мультиварці з тушонкою – відмінний варіант для тих людей, хто хоче швиденько приготувати смачний і ситну вечерю. Таке блюдо чудово поєднується зі свіжими овочами і різними соліннями.
Рецепт тушкованої картоплі з тушонкою
Інгредієнти: тушонка – 1 банка; картопля – 10 шт.; цибулина – 2 шт.; часник – 7 зубчиків; спеції; свіжа зелень – 1 пучок; лавровий листочок. Приготування Картоплю чистимо і нарізаємо середніми скибочками. Цибулину і часник обробляємо і дрібно шаткуємо. Тушковане м'ясо викладаємо з банки на тарілку і добре розминаємо виделкою. У чашу мультиварки викладаємо картоплю, додаємо інші овочі, м'ясні консерви, кидаємо лавровий листочок і рубану зелень. Ретельно все розмішуємо, закриваємо кришку приладу, вибираємо програму «Гасіння» і засікаємо 15 години. Після звукового сигналу даємо страві трохи настоятися, а потім розкладаємо по тарілках.
Тушкована капуста з картоплею і тушонкою
Інгредієнти: картопля – 4 шт.; свіжа капуста – 05 вилка; тушонка – 1 банка; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; вода; спеції; паста томатна – 2 ст. ложки; свіжа зелень; олія рослинна. Приготування У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо нашатковану капусту і обсмажуємо її 5 хвилин. Потім додаємо подрібнену ріпчасту цибулю та моркву, натерту на тертці. Готуємо на режимі «Гасіння» 10 хвилин, потім викладаємо кілька ложок томатної пасти і картоплю, порубаний кубиками. Після цього вливаємо трохи холодної води і тушкуємо страва до м'якості овочів. У самому кінці додаємо в тушкована картопля з капустою тушонку, розім'яту виделкою, і чекаємо завершення програми. При подачі посипаємо блюдо свіжою зеленню.
Картопля тушкована з грибами і тушонкою
Інгредієнти: тушонка – 1 банка; картопля – 8 шт.; помідор – 1 шт.; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; кетчуп – 3 ст. ложки; масло топлене – 1 ст. ложки; спеції; вода; олія рослинна. Приготування Зараз ми розповімо вам, як приготувати тушковану картоплю з тушонкою. Цибулю з морквою чистимо, шаткуємо і висипаємо в чашу мультиварки. Підливаємо трохи олії, закриваємо кришку і обсмажуємо 10 хвилин на відповідному режимі. Потім додаємо нарізану соломкою картоплю, заливаємо водою і тушкуємо до м'якості овочів, вибравши програму «Гасіння». Через 25 хвилин викладаємо гриби, подрібнені пластинами, додаємо кетчуп, топлене масло і тертий помідор. Тушкуємо 5 хвилин, кладемо тушонку, спеції і ароматні трави.