Печінка - це субпродукт, до якого багато хто ставиться зневажливо. І марно. У ній міститься величезна кількість необхідних організму корисних речовин. Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати оладки з яловичої печінки.
Оладки з яловичої печінки – рецепт
Інгредієнти: печінка яловича – 450 г; сметана – 30 г; борошно – 40 г; яйця – 1 шт.; цибуля – 150 г; олія рослинна; сіль; перець. Приготування Печінка і ріпчасту цибулю перекручуємо на м'ясорубці. Додаємо сметану, вбиваємо яйце, додаємо борошно, а також перчимо і солимо. Гарненько перемішуємо інгредієнти. На сковороді добре прогріваємо рослинне масло. Потім вогонь трохи зменшуємо і за допомогою столової ложки викладаємо порції печінкової маси. Обсмажуємо наші оладки до готовності з однієї й іншої сторони.
Оладки з яловичої печінки – простий рецепт
Інгредієнти: яловича печінка – 550 г; яйця – 1 шт.; цибуля – 120 г; морква – 150 г; борошно – 50 р; сіль; спеції; рослинне масло. Приготування Яловичу печінку спочатку промиваємо під холодною водою. Потім за допомогою гострого ножа з поверхні зчищають плівочку. Якщо зустрічаються жовчні протоки, то їх також видаляємо. Очищаємо моркву і цибулю, а потім подрібнюємо овочі і злегка обсмажуємо. До готовності їх доводити не потрібно, достатньо лише трохи розм'якшити. Після цього печінка цибулю і моркву пропускаємо через м'ясорубку. В отриманий фарш додаємо 1 яйце, додаємо 2 столові ложки борошна, сіль, спеції і добре перемішуємо. На сковороду вливаємо олію, добре нагріваємо і ложкою викладаємо порції фаршу. З кожної сторони оладки обсмажуємо хвилин по 5.
Ніжні оладки з яловичої печінки
Інгредієнти: печінка яловича – 200 г; яйця – 1 шт.; кефір – 150 мл; цибуля – 150 г; картопля – 120 г; морква – 150 г; сода – 3 г; борошно пшеничне – 5 ст. ложок. Приготування Нарізаємо цибулю дрібненько, а морква пропускаємо через тертку. Сиру печінку разом з картоплею перекручуємо на м'ясорубці. Вливаємо в отриману масу кефір і вбиваємо яйце. Далі додаємо гашену оцтом соду. Цибулю і моркву обсмажуємо. Відправляємо їх до решти продуктів, підсолюємо, перчимо, додаємо борошно і добре перемішуємо. Викладаємо тісто на розігріту сковороду з маслом і смажимо печінкові оладки з двох сторін на помірному вогні.
Печінкові оладки з яловичої печінки з манкою
Інгредієнти: манна крупа – 5 ст. ложок; печінка яловича – 600 г; яйця – 1 шт.; сметана 20% жирності – 40 г; часник – 2 зубчики; цибуля – 130 г; рослинне масло. Приготування Печінку ріжемо шматочками і перекручуємо на м'ясорубці разом з цибулею і часником. Додаємо манку, яйце, сметану, перець і сіль. Перемішуємо і даємо постояти хвилин 40 – за цей час добре розбухне манка. Після цього столовою ложкою набираємо трохи печінкової маси і викладаємо її на сковороду з розігрітим маслом. Смажимо оладки з печінки з двох боків до рум'яності.
Як приготувати оладки з яловичої печінки з вівсяними пластівцями?
Інгредієнти: яловича печінка – 400 г; хліб черствий – 250 г; яйця – 1 шт.; цибуля – 150 г; молоко – 200 мл; дрібні вівсяні пластівці – 2 ст. ложки; сіль; перець; рослинне масло. Приготування З черствого хліба зрізаємо скоринки, потім його ріжемо великими кубиками і заливаємо молоком для розбухання. Печінку подрібнюємо у блендері до однорідності. Потім додаємо цибулю, яйце, солимо, перчимо і знову все збиваємо. Потім додаємо віджатий хліб, вівсяні пластівці і добре розмішуємо. Накриваємо фарш і залишаємо хвилин на 15 щоб вівсяні пластівці набубнявіли. На сковороду вливаємо олію, розігріваємо його і за допомогою столової ложки викладаємо фарш. Смажимо на середньому вогні до рум'яності. Після цього вливаємо близько 40 мл води і тушкуємо оладки 3 хвилини під кришкою.