Пропонуємо вам рецепти приготування смачних пиріжків з листкового тіста з м'ясом. Це прекрасний варіант смачного перекусу або апетитного частування для гостей, що раптово наскочили.
Пиріжки з м'ясом з готового листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: готове листкове дріжджове тісто – 490 г; будь-м'ясний фарш – 550 г; цибуля ріпчаста – 200 г; вершкове або рослинне масло – 50 г; спеції – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; свіжа зелень – за бажанням і смаком; яйце – 1 шт.; борошно. Приготування Першим ділом дістаємо готове листкове тісто з морозильної камери і даємо йому розморозитися.
Тим часом приготуємо м'ясну начинку. Для цього очищаємо цибулю, ріжемо на дрібні кубики і підрум'янюємо на вершковому або рослинному маслі до рум'яного кольору. Потім закладаємо м'ясний фарш і смажимо, помішуючи, до готовності. В кінці смаження приправляємо сіллю, меленим чорним перцем, спеціями і кидаємо за бажанням дрібно нарубану зелень. Готову начинку остуджуємо.
Розмерзається тісто розкладаємо на присипаному борошном столі і розкачуємо трохи за допомогою качалки. Далі розрізаємо пласт на квадрати, в центр якого ложкою накладаємо остигнула начинку. Запечатуємо пиріжки трикутником, прямокутником або конвертом і защипуємо краю зубцями виделки.
Тепер змащуємо верх пиріжків збитим яйцем, поміщаємо на промаслений лист, і визначаємо в попередньо прогрітий до 190 градусів духовку до підрум'янення і готовності. Залежно від можливостей духовки для цього може знадобитися від п'ятнадцяти до тридцяти хвилин.
Смажені пиріжки з листкового тіста з м'ясом і ковбасою
Інгредієнти: тісто листкове – 490 г; будь-м'ясний фарш – 200 г; ковбаса варено-копчена – 150 г; цибуля зелена – 1 пучок; часник – 2 зубчики; томатний соус – 75 г; рослинна олія; спеції – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; яйце – 1 шт.; борошно. Приготування Поки розморожується листкове тісто, займемося приготуванням пікантною м'ясної начинки для пиріжків. Для цього на прогрітому рослинному маслі обсмажуємо м'ясний фарш і нарізану дрібними кубиками ковбасу. Через сім хвилин зменшуємо вогонь до мінімуму, кидаємо дрібно нарізані пір'я зеленого лука, пропущений через прес часник, додаємо
томатний соус, сіль, перець і спеції, все ретельно перемішуємо і смажимо три хвилини. Тепер додаємо столову ложку борошна, перемішуємо, вливаємо 50 мілілітрів води і знову перемішуємо. Витримуємо на вогні до випаровування рідини і знімаємо з вогню.
Розмерзається тісто розкачуємо трохи на присипаної борошном поверхні і розрізаємо на квадрати. Ложкою накладаємо остигнула начинку, надаємо пиріжку бажану форму і защипуємо краю зубцями виделки.
Обсмажуємо пиріжки до рум'яності в рослинному маслі на сковорідці на помірному вогні. На початку смаження прикриваємо сковороду кришкою, так пиріжки вийдуть пишніше.