Ледачі чебуреки – страва для тих, у кого зовсім немає часу на готування. Блюдо виходить дуже смачним, з хрусткими краями і соковитим м'ясним фаршем всередині.
Ледачі чебуреки з лаваша
Інгредієнти: м'ясний фарш – 300 г; цибулина – 1 шт.; лаваш – 3 шт.; вода – 50 мл; олія рослинна; яйце – 1 шт.; спеції. Приготування Отже, щоб швидко і смачно приготувати ліниві чебуреки необхідно спочатку підготувати всі інгредієнти. Чистимо цибулину, дрібненько ріжемо і висипаємо в миску. Додаємо фарш, додаємо за смаком спеції, вливаємо трохи води і гарненько перемішуємо. Яйце збиваємо окремо в пиалке. Тонкий лаваш ріжемо на квадрати, викладаємо на одну половинку м'ясну начинку, змащуємо вільний край яйцем і накриваємо зверху, притискуючи шви пальцями. Обсмажуємо чебуреки з обох сторін на рослинній маслечко до золистой скоринки, а потім викладаємо стопкою на блюдо і подаємо до столу.
Ледачі чебуреки на кефірі
Інгредієнти: кефір – 1 склянка; яйце – 1 шт.; спеції; борошно. Для начинки:
фарш м'ясний – 500 г; цибулина – 2 шт.; спеції; бульйон . Приготування Виливаємо В миску кефір, додаємо яйце і сіль. Збиваємо все виделкою і поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо густувате тісто. Викладаємо його на стіл і залишаємо хвилин на 20. Цим часом готуємо начинку: м'ясний фарш підсолюємо за смаком, додаємо подрібнену цибулю і вливаємо трохи бульйону. Тісто розділяємо приблизно на 10 шматочків, кожен розкачуємо, в серединку викладаємо м'ясну начинку і формуємо чебурек. Краї тіста прокатуємо качалкою, щоб не витік сік. Обсмажуємо чебуреки в розігрітому маслі з двох сторін на середньому вогні до рум'яного кольору.
Ледачі чебуреки з вафельних коржів
Інгредієнти: вафельні коржі – 4 шт.; яйце – 2 шт.; молоко – 05 склянки; борошно – 5 ст. ложок; олія рослинна. Для начинки:
м'ясний фарш – 400 г; цибулина – 2 шт.; зелень петрушки – 05 пучка; спеції. Приготування Цибулю і зелень промиваємо, обробляємо і дрібно нарізаємо. Додаємо в м'ясний фарш, приправляємо його спеціями і добре перемішуємо, трохи розбавляючи водою.
Для кляру яйця збиваємо міксером. Борошно розвести молоком і виливаємо в яєчну суміш. Одну вафлю змащуємо половиною начинки, накриваємо зверху другою, даємо просочитися 10 хвилин. Після цього розрізаємо заготовку на трикутники, потім кожен в клярі і обсмажуємо чебуреки з двох сторін.