Холодної восени так гріють спогади про літо! І до чаювання можна приготувати мафіни з полуницею, тепличної або замороженої.
Всі знають, як сумно буває восени. І в цей час слід втілити в життя порада психологів - зробіть для себе щось приємне, гарне ісолодке) Ранкова кава або чай, доповнений ароматними мафінами з полуницею розвіє осінню нудьгу і подарує справжнє літній настрій.
А готувати такі мафіни простіше простого. І зараз я докладно розповім, як їх приготувати.
Яйце - 2 шт.
Цукор - 200 р.
Масло (або маргарин) - 100 р.
Полуниця - 200 р.
Борошно - 250 р.
Сіль - щіпка
Розпушувач - 1 п.
Цукрова пудра для прикраси.
Починаю замішувати тісто з рідких продуктів, так як це дозволяє рівномірно розподілити інгредієнти. Збиваю яйця, додаю цукор. Збивати до пишної піни не треба, головне, що б вийшла однорідна суміш.
Додаю при цьому трохи солі, що б смак випічки не був занадто солодким. При збиванні додаю розм'якшене масло або маргарин. Наступний крок - додаю борошно з розпушувачем невеликими порціями.
Якщо раптом тісто виходить дуже густе, то додаю трохи молока.Такий секрет підходить для більшості видів тіста, яке наливають у форму. У рецептах зустрічається рада доливати воду, але в такому випадку може трохи зіпсуватися смак і тісто не буде добре підніматися.
Полуницю ріжу шматочками і посипаю цукровою пудрою - так ароматніший і смачніше.
Додаю полуницю в тісто і заповнюю формочки для кексів.
Багато зараз ставлять у формочки спеціальні серветки для мафінів, але я по-старому - просто змащую.
Мафіни випікаю при невеликій температурі (180) хвилин 10-15. Готовність перевіряю тонкої зубочисткою. Якщо вона суха - значить мафіни пропеклися. Готові маффіни гарні самі по собі, але для особливих моментів їх можна прикрасити цукровою пудрою, тертим шоколадом або кольоровою посипкою. І ось, ароматне ласощі готово!