Я люблю готувати. Можна сказати, з дитинства. Але на втілення будь-яких кулінарних рецептів я не замахувалася, зізнаюся вам чесно: найулюбленішим моїм стравою залишається квашена капуста. Найкраще з картоплею - відвареної в мундирі або печеної.
То чи звичка, чи то бажання є продукти без зайвої хімії, але капусту я квашу кожен рік на всю зиму, хоч зараз і не проблема купити її в магазині. А коли набридає проста капуста, я роблю з неї салати. Іноді досить порізати в кислу капусту ріпчастої цибулі - і ось вже готовий салат.
Знайома якось пригощала мене салатом з відомим назвою «Провансаль». Деякий час я його готувала, а потім забула. Може, просто вишні у нас не було вже кілька років. В цьому році вишнею у мене забито полморозилки, ось салат і згадався.
Пошукала в неті, щоб уточнити рецепт, але, дивна річ, нічого не знайшла. Під таким же названьем ховаються зовсім інші рецепти, а схожого складу в салаті не зустрілося. Так і довелося дзвонити моєї знайомої. Втім, складного в ньому нічого немає.
Інгредієнти Всі складові салату беруться в довільних пропорціях, за смаком. Потрібно тільки враховувати, що основний інгредієнт тут - саме квашена капуста. Решта лише доповнюють і надають особливий смак.
Квашена капуста
Ріпчасту цибулю
Заморожені ягоди:
- вишня
- чорна смородина
- журавлина (можна і без неї)
Кмин
Сіль
Цукор
Рослинна олія
Складність: простіше простого
Час приготування: 20 хвилин плюс 12-24 години для того, щоб салат настоявся.
Хід роботи Беремо квашену капусту.
Розморожуємо вишню.
А також смородину і журавлину. Журавлини беремо трошки, тільки заради вітамінів. Кислоти тут буде достатньо.
Ріжемо цибулину тонкими пір'ям.
Цибулину, смородину і журавлину додаємо в миску з капустою. Вишню звільняємо від кісточок.
Тепер її можна покласти миску, де готуємо салат.
Туди ж додамо цукор.
Присиплем кмином, якщо з не заперечують.
Поллємо оливковою олією.
Додамо і соняшникової.
Перемішуємо салат, перекладаємо в банку і прибираємо в холодильник.
Салат приємного смаку і кольору готовий.
Їмо з картоплею, м'ясом або просто «без нічого» - як дієтичне блюдо. Я зберігаю цей салат 2-3 дні. Потім краще зробити свіжий.
Приємного апетиту!