Наваристий гуляш зі свинини з підливою – класичне блюдо з дитинства. Легко уявити себе сидячим на кухні над тарілкою гарячого маминого гуляшу з густою підливкою, а в компанії до ароматного м'ясної страви – порція картопляного гарніру, варена крупа і макарони. Відродити теплі спогади можна навіть будучи дорослим, взявши на замітку кілька рецептів домашнього гуляшу зі списку далі.
Смачний гуляш зі свинини з підливою
Класична підлива для гуляшу являє собою розварені в густий соус свіжі томати, аромат яких доповнюють сумішшю сушених трав. Не будемо відступати від класики і приготуємо свинину з підливою на основі зі свіжих томатів.
Інгредієнти: свиняча лопатка - 480 м; борошно для панірування м'яса; бульйон - 750 мл; часникові зубки - 3 шт.; кмин мелений, кайенский перець - по 1/2 ч. ложки; цибуля ріпчаста - 90 г; томат - 320 г; солодкий перець - 450 р. Приготування Перед тим, як зробити гуляш зі свинини з підливою, нарізане кубиками м'ясо слід обваляти в борошні. У подальшому цей прийом допоможе не тільки створити рум'яну скоринку на скибочках свинини, але і загустити томатну підливу. Шматки свинини викладіть на дно розігрітій жаровні з рослинним маслом. Коли м'ясо схопиться рум'янцем, приберіть його на окрему страву, а на тому ж маслі спасеруйте кільця цибулі, томати, трохи солодкого перцю і часник. Через пару хвилин овочі слід приправити сушеними травами і змішати з вже обсмаженим м'ясом. Залийте інгредієнти гуляшу бульйоном, зменшіть жар і залиште м'ясо гаситися на 45-50 хвилин.
Гуляш зі свинини з підливою можна зробити і в мультиварці. Для цього м'ясо спершу підрум'янюють її разом з овочами на «Випікання», а потім, перемкнувшись на «Гасіння», заливають бульйоном і залишають на годину.
Гуляш зі свинини з томатною підливою
Якщо традиційний свинячий гуляш готується з цільного шматка м'яса, то його альтернатива допускає використання натуральної свинячої ковбаси в якості основи. Таке блюдо готується значно швидше і виходить не менш смачним, ніж автентичний варіант.
Інгредієнти: натуральна свиняча ковбаса - 480 м; вершкове масло - 25 г; ріпчаста цибуля - 210 г; часникові зубки - 2 шт.; мелена паприка - 1 1/2 ч. ложки; картопля - 950 г; курячий бульйон - 320 р. Приготування Розтопіть трохи вершкового масла в жаровні і використовуйте його для приготування свинячої ковбаси, яку попередньо необхідно нарізати кружечками товщиною в кілька сантиметрів. До обсмаженої ковбасі кладемо кільця цибулі, солодкого перцю і розтертий в пасту часник. Коли останній пустить аромат, всі інгредієнти страви можна приправити меленою паприкою і залити бульйоном. Залишивши гуляш під кришкою, тушкуйте його близько години. За цей час страву необхідно буде перемішати кілька разів. У готовому гуляш картопля практично розпадається, а соус виходить густим і ароматним. Зелень петрушки і ложка сметани під час подачі зроблять страва тільки смачніше.
Гуляш зі свинини з підливою зі сметани
Гуляш зі сметанною підливою чи можна віднести до розряду класичних рецептів, але в цьому і немає необхідності, адже з появою такої страви на тарілці будь-які питання про його історію відходять на другий план, на першому ж залишається смак.
Інгредієнти: свинина - 650 г; борошно - 5 р; бульйон - 760 мл; лист лавра; сметана - 60 мл; тертий хрін - 2 ст. ложки; зелень кропу. Приготування Обваляти шматочки свинини в борошні, обсмажте їх до зарум'янювання, а потім залийте бульйоном, доповніть лавром і залиште гаситися на півтори години. По закінченні часу бульйон повинен перетворитися в густий соус, який тепер залишається доповнити сумішшю хрону і сметани. Ще через 3 хвилини варіння додайте до м'яса зелень кропу і подавайте.