Молочні коктейлі я люблю з дитинства! Напевно, зараз я їх частіше роблю навіть не з-за смаку, а саме тих спогадів, які гріють душу і мимоволі створюють гарний настрій ;)
В цей раз, коли у мене з'явилася диня, чомусь перша думка прийшла саме про коктейлі, а не про те, щоб просто її з'їсти)) Проте я встигла і те, і інше, адже для напою мені знадобилося всього 250 р. Інше було порізано шматочками і подано окремим ласощами :)
Отже, інгредієнти для коктейлю: - 250 мл молока (жирність може бути будь -)
- 250 г дині (можна взяти як звичайну, так і «Торпеду»; у мене другий варіант)
- 3 столових ложки лікеру (у разі відсутності можна використовувати інший міцний алкогольний напій)
- 1 морозиво «Пломбір ванільний на вафлі» (підійде будь вершкове; фруктове краще не брати, тому що воно може перебити смак дині)
- кілька ягід журавлини (або будь-яких інших, але яскравих - вони знадобляться для прикраси)
Приготування: Диню вимила, очистила від шкірки, порізала невеликими шматочками.
Переклала у високий стакан, залила молоком.
Сюди ж влила лікер. Використовувала той, що готувала сама - кавовий .
Перетворила весь вміст склянки з допомогою блендера в однорідну масу. Збивала 15-20 секунд на максимальній швидкості.
Розлила по склянках.
Вафлю від пломбіру розрізала по діагоналі.
Вставила гострим кінчиком в коктейль.
За допомогою ложки для морозива зробила з пломбіру дві півсфери.
Виклала їх на коктейль з вафлею.
Прикрасила журавлиною. До речі, мені вона подобається не тільки в якості прикраси. Вона дуже корисна і в малій кількості приємна - кисленьке і весело лопається)) На мій погляд, розрізана полуничка теж виглядала б тут непогано!
От і все! Можна пригощати бажаного гостя приємним напоєм, насолоджуватися затишним вечором і теплими спогадами! ;)