Син останнім часом просить купувати цвітну капусту і готувати з нього різні страви. Йому все одно, як буде приготований цей овоч, головне, щоб він був кожен день. Ось так з'явилися у мене деякі цікаві рецепти з цього овоча, якими я хочу поділитися з читачками.
Хочу зауважити, що найкращою стравою син вважає смажену капусту в клярі. Так як це блюдо не можна назвати корисним для дитини, то доводиться розбавляти улюблені страви ще й корисними. Сьогоднішній рецепт - корисне приготування кольорової капусти.
Для приготування супу з цвітної капусти необхідні такі продукти: - невеликий качан цвітної капусти
- кілька картоплин
- 1 цибулина
- 3-4 ст. л. пшона
- курячий бульйон (близько 15 л)
- 4 ст. л. вершкового масла
- зелень петрушки
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- гілочка чебрецю
Суп з цвітної капусти був би не дуже смачним, якщо б не чебрець, пшоно і вершкове масло. Ці продукти доповнюють смак капусти, але не підкреслюють його. Завдяки додаванню картоплі та цибулі, смак капусти розбавляється цими овочами. У результаті, виходить смачний і корисний супчик, який навіть дітям подобається.
Готувати можна і в мультиварці (що для мене простіше), і на плиті в каструлі. Самі вибирайте зручний для вас спосіб приготування.
Очищаємо картоплю, промиваємо під проточною водою і нарізаємо невеликими кубиками.
Цвітну капусту нарізаємо невеликими суцвіттями.
Додаємо до овочів вершкове масло.
Очищаємо і нарізаємо цибулину на кубики.
Чебрець розтираємо в руках і додаємо в чашу мультиварки. Включаємо мультиварку на режим «Смаження» і злегка смажимо овочі, акуратно перемішуючи.
Як тільки з'явиться дуже легкий колір засмажки, засипаємо пшоно і заливаємо бульйон. Суп солимо і перчимо за смаком. Включаємо програму «Суп» на 1 годину і чекаємо звукового сигналу.
Готовий суп розливаємо по тарілках і посипаємо свіжою петрушкою.
Приємного апетиту!