В нашому районі відкрився новий м'ясний магазинчик. Там немає ні акцій з розпродажами, немає навіть привабливих знижкових пропозицій на вихідні, але там є свіже м'ясо, яке привозять потроху, щоб воно не залеживалось.
Я часто заходжу в цей магазинчик. Ось і сьогодні я відвідала його, причому прямо під час прийому товару. Мені пощастило купити найсвіжіше свиняче м'ясо, печінка, легені та серце. І я вирішила приготувати вареники з лівером, як в дитинстві моя мама готувала. Я раніше дуже рідко готувала цю страву, тому що у мене раніше не було можливості купувати необхідні продукти свіжими.
Зізнаюся вам, що вареники з лівером можна назвати одним з улюблених страв мого дитинства. І навіть не самі вареники, а начинка. Я дуже любила її їсти. Ось так ми з мамою і творили на кухні. Мама готує - а я їм.
Сьогодні я побачила, що мій син, поки я ліпила вареники, взяв ложку і просто їв начинку. Ми родичі не лише за документами - у нас навіть дитячі звички схожі.
Для приготування вареників з лівером необхідні такі продукти: - 400 мл води
- 45 склянки борошна
- 1 ч. л. солі
- 2 ст. л. рослинного масла
Для начинки: - 2-3 цибулини
- свинячі печінка, серце, легені
- рослинна олія для смаження
- сіль і чорний мелений перець за смаком
Для подачі необхідно кілька ложок вершкового масла.
Щоб приготувати начинку, необхідно відварити свинячі печінка, легені та серце. Печінка для начинки можна взагалі не використовувати або брати невеликий шматок.
Відварені продукти остуджуємо і перекручуємо на м'ясорубці.
Очищаємо цибулю та нарізаємо кубиками. Смажимо цибулю в невеликій кількості олії під кришкою в сковороді.
Під кінець смаження додаємо фарш з легких, печінки і серця і смажимо близько 5 хвилин. Фарш з цибулею остуджуємо.
З води, борошна, солі і рослинної олії замішуємо тісто.
Розкачуємо з тіста коржика, які начиняємо начинкою.
Ліпимо вареники. Відварюємо в підсоленій воді близько 5 хвилин.
Подаємо до столу вареники з лівером, змастивши вершковим маслом. Можна збризнути яблучним оцтом.
Приємного апетиту!