Страви, які ми їмо в дитинстві, залишаються в пам'яті на довгі роки. Мамині пиріжки для мене пахнуть і тепер, коли я їх готую. У них особливий запах і смак, адже готую я їх за маминим рецептом. Таких страв у мене є цілий список. Всі вони улюблені, рідні Всі вони нагадують про безтурботне дитинство.
Ось і розсольник я найчастіше готую з нирками, так як для мене це страва родом з дитинства. Так готувала розсольник моя мама. Інші види цієї страви мені просто не цікаві, хоча з-за гострого цікавості я часто експериментую на кухні.
Сьогодні, як ви вже змогли зрозуміти, готувати ми будемо розсольник з нирками. Блюдо це не святковий, а повсякденне, але дуже смачне. У приготуванні нам допоможе мультиварка, хоча в каструлі на плиті вийде не менш смачно.
Для приготування розсольнику з нирками в мультиварці необхідні такі продукти: - 5 картоплин
- 2 свинячі нирки
- 1 цибулина
- 3 ст. л. перлової крупи
- 3-4 квашених огірків
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- 15 л бульйону (або води)
- рослинна олія для смаження
Нирки перед приготуванням необхідно розрізати і залити водою. Відправляємо в холодильник відмокати на 3-4 години. Міняємо Воду 2-3 рази.
Нарізаємо нирки соломкою і відправляємо смажитися в мультиварці в невеликій кількості рослинного масла. Для цього включаємо програму «Смаження» на 15-20 хвилин. Готуємо з відкритою кришкою мультиварки (і відкритою кватиркою, так як на цьому етапі запах буде не дуже).
Тим часом очищаємо овочі. Картоплю нарізаємо кубиками.
Цибулю нарізаємо кубиками і відправляємо його смажитися до нирок, як тільки вони стануть м'якими, а вода випарується (з цього моменту в кухні будуть витати апетитні аромати).
У чашу мультиварки додаємо картопляні кубики, перлову крупу і курячий або яловичий бульйон (можна замінити водою, але буде трохи менш смачно).
Мультиварку включаємо на програму «Суп» на 1 годину.
Тим часом дістаємо квашені огірки.
Нарізаємо їх невеликими кубиками. За 15 хвилин до закінчення приготування розсольнику закидаємо огіркові кубики. Блюдо солимо і перчимо за смаком.
По закінчення приготування пробуємо розсольник на сіль і перець.
Готовий розсольник подаємо в теплому вигляді. Можна додати в миску по ложці сметани.
Приємного апетиту!