Вернуться назад Распечатать

Сирні коржики

Сирні коржики

Я жахлива сироманка - це не секрет ні для рідних, ні для читачів Алимеро. Ось і сьогодні я купила шматок твердого сиру, з якого вирішила приготувати сирні коржики. Теплий сир плавлений з легким часниковим ароматом і нотками чорного перцю - це верх насолоди для гарного сніданку.

До речі, помітила, що від сніданку залежить, як пройде весь день. Ось сьогодні, наприклад, я поснідала сирними коржиками, і весь день мене супроводжувало відчуття задоволення. А разом з ним усмішка, гарний настрій і позитив.

Оскільки в сирних коржиках є невелика кількість часнику, то краще залишити цей сніданок на вихідні, якщо вранці треба бігти на роботу і спілкуватися там з людьми. Або, як варіант, можна приготувати коржі без часнику, але тоді смак трохи втратить ту родзинку, яка робить страву неповторним.

Для приготування сирних коржів необхідні такі продукти:
- 300 г твердого сиру
- 3 яйця
- 05 склянки борошна (і ще 05 склянки для панірування)
- 1-2 зубки часнику
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- рослинна олія для смаження
Сирні коржики

Твердий сир перед приготуванням охолоджуємо в холодильнику. Після чого натираємо його на крупній тертці.
Сирні коржики

Додаємо яйця.
Сирні коржики

Засипаємо борошно.
Сирні коржики

Сирне тісто солимо і перчимо за смаком. За допомогою преса подрібнюємо 1-2 зубки часнику.
Сирні коржики

Замішуємо тісто. Воно буде трохи м'яким, але борошна додавати ще не потрібно, щоб коржі вийшли м'якими і ніжними.
Сирні коржики

З цього тіста формуємо кульки завбільшки з куряче яйце і паніруємо їх у борошні.
Сирні коржики

Сирні кульки викладаємо в сковороду, де розігрілося невелику кількість рослинної олії, трохи придавивши лопаткою. Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору. Коржики під час смаження трохи розпливаються, так як сир всередині плавиться.

Готові коржі подаємо теплими, так як в холодному вигляді вони можуть стати твердими.
Сирні коржики

Приємного апетиту!