Мої дітки дуже люблять випічку, але від тортів і тістечок втомилися. Заязикали мені булочки, та ще й незвичайні. Довелося пофантазувати
Булочки можуть бути різноманітними. Можна приготувати їх з родзинками, маком, повидлом, але у мене нічого не виявилося під рукою. А справа була ввечері. Магазини вже зачинені, а чай холоне на столі.
На допомогу прийшов дуже простий рецепт булочок - «Трояндочок», які не вимагають серйозних продуктових витрат. На його приготування потрібно зовсім небагато часу, а вони розлітаються зі стрімкою швидкістю.
Цей рецепт мені подобається тим, що продукти на нього завжди є в холодильнику. Якщо до інших десертів я підходжу з особливою уважністю, то в цьому випадку все просто.
Відкриваємо холодильник, включаємо духовку і через 30 хвилин можемо запрошувати рідних і близьких до приємного чаювання.
Список необхідних продуктів: - борошно - 3 ст.
- дріжджі (сухі - 1ст.л, живі - 50г)
- молоко - 05 літра
- яйце - 1шт.
- цукор - 1ст.
- сметана - 50г
- рослинно-вершкова суміш (маргарину, спреду, масло вершкове) - 100 г
- сіль - щіпка
Час приготування - 1 година
Складність - легко
Молоко нагріваємо до кімнатної температури.
Вводимо дріжджі, даємо їм розчинитися.
Додаємо 05 склянки цукру, 1 яйце, сметану, трохи вершкової суміші - 20 г, невелику щіпку солі.
Додаємо частину борошна, доводимо до консистенції густої сметани. Все добре перемішуємо. Даємо тісту підійти ( приблизно 20 хвилин).
Коли дріжджі повністю розіграються, висипаємо решту борошна і замішуємо тісто.
Беремо частину тіста, розкачуємо коло. Посипаємо його цукром і змащуємо рослинно-вершковою сумішшю.
Скручуємо в рулончик і розрізаємо на шматки 2-3 див.
Викладаємо на лист зрізом вниз.
Випікаємо при температурі 200 градусів. Через 20-30 хвилин булочки готові! ( Все залежить від духовки).
Дітям невтерпеж чекати, коли вони охолонуть, тому розбирають ще теплими.
Сподіваюся, булочки у формі трояндочок стануть приємним доповненням до вашого чаепитью.
Приємного апетиту!