Всім любителям, обожателям і шанувальникам гарбуза присвячується! ;)
В черговий раз я задумалася над одвічним питанням, що б таке солоденьке, але не дуже вредненькое приготувати. Думки мої вперто зупинялися то на гарбузі, то на яблуках. Так і не вирішивши, чого хочу більше, я вирішила поєднати корисні продукти і спекти оладки ;)
Вийшли вони пишними і надзвичайно смачними - з присмаком тиковкі. Як раз в той момент, коли я їх готувала, прийшов в гості мій тато. Ось тоді я і зрозуміла, в кого я така сластьона ;) загалом, тато з'їв більше половини і я пошкодувала, що тесту не приготувала в два рази більше. Впевнена, що вам вони теж сподобаються :)
Час приготування - близько 1 години
Складність - просто
Для приготування нам знадобляться наступні
продукти :
Яблука - 3 штуки
Гарбуз - 1/4 частину (при умові, що гарбуз невелика)
Вівсяні пластівці -1 склянка
Яйця курячі - 2 штуки
Кефір - 4 ст. л.
Кориця - 2 ч. л.
Цукор - 5 ст. л.
Сода - 1/3 ч. л. гашеного оцтом
Борошно - 5-6 ст. л.
Рослинна олія для смаження
Приступаємо до приготування
Першим ділом натираємо на дрібній тертці яблука.
Потім гарбуз.
Перемішуємо і додаємо цукор і корицю.
Вбиваємо яйця.
Тепер настала черга вівсяних пластівців.
Потім кефір і гарненько все перемішуємо. Залишаємо на півгодини, щоб пластівці підживилися соком і розбухнули.
Через 30 хв додаємо борошно і соду, яку гасимо оцтом (я гашу яблучним).
Рада : борошно відразу всю не висипаємо - треба дивитися по консистенції тісто не повинно бути рідким, але і не дуже густим.
Викладаємо ложкою на розпечену сковороду, змащену рослинним маслом. Обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до золотистого кольору.
Подавати оладки можна зі сметаною, варенням, медом і навіть зі згущеним молоком.
Як ви помітили, у рецепті є кориця. Чесно кажучи, я не дуже її люблю, але поєднання «яблуко-гарбуз-кориця» просто неймовірне! Від оладок насправді не відірватися ;)
Приємного апетиту!