Моя сім'я дуже любить борщ. Довелося поважати суспільство і приготувати недільний український борщ з сочевицею.
Рецептів українського борщу існує безліч. Борщ - універсальне перше блюдо. І його можна зробити ситним, смачним і пісним.
Я люблю варити борщ без м'яса. Для цього мені потрібні бобові. А оскільки квасоля вариться довго, то на виручку прийшла сочевиця. Домочадці не захотіли довго чекати, а сочевиця у цьому випадку - прекрасний замінник.
Вона готується 20 хвилин, додає борщу ніжний смак, а її темний колір чудово маскується за допомогою борщової заправки.
А ще мої дітки дуже люблять виловлювати маленькі сочевичні ґудзики з борщу, що перетворює трапезу в прекрасне проведення часу.
Для того щоб приготувати борщ з сочевицею, необхідні наступні інгредієнти: - вода - 3л
- картопля - 5-6шт.
- сочевиця - 1 ст.
- буряк - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- цибуля - 2-3шт.
- часник - 2 зубчики
- томатна паста -25% -60г
- капуста - 04 кг
- сіль, перець, кріп
Складність - середня
Час приготування - 1 година
Для приготування борщу я використовувала 3-літрову каструлю.
Наливаємо воду, ставимо на вогонь до закипання. Поки закипає вода, чистимо картоплю, цибулю, моркву і буряк.
Картопля кидаємо в киплячу воду.
В цей час промиваємо сочевицю і додаємо в киплячу воду.
Оскільки час для варіння у них приблизно однаковий, то ці два інгредієнти можна сміливо варити разом хвилин 20.
Тим часом приступаємо до борщової заправки.
Моркву і буряк тремо на крупній тертці. Цибулю ріжемо кубиками.
Все обсмажуємо на соняшниковій олії. Додаємо томатну пасту і тушкуємо 10 хвилин.
20 хвилин минуло - можна сміливо додавати до картоплі і сочевиці капусту, попередньо нарізавши її тонкими смужками.
Коли капуста провариться 5 хвилин, вводимо в борщ заправку.
Заправляємо сіллю, перцем за смаком. Додаємо зелень, часник. Залишаємо нудитися на вогні 10-15 хвилин, для того, щоб всі складові борщу віддали свої смаки.
Традиційно борщ подають зі сметаною.
Приємного апетиту!