Вернуться назад Распечатать

Український борщ з сочевицею


Український борщ з сочевицею

Моя сім'я дуже любить борщ. Довелося поважати суспільство і приготувати недільний український борщ з сочевицею.

Рецептів українського борщу існує безліч. Борщ - універсальне перше блюдо. І його можна зробити ситним, смачним і пісним.

Я люблю варити борщ без м'яса. Для цього мені потрібні бобові. А оскільки квасоля вариться довго, то на виручку прийшла сочевиця. Домочадці не захотіли довго чекати, а сочевиця у цьому випадку - прекрасний замінник.

Вона готується 20 хвилин, додає борщу ніжний смак, а її темний колір чудово маскується за допомогою борщової заправки.

А ще мої дітки дуже люблять виловлювати маленькі сочевичні ґудзики з борщу, що перетворює трапезу в прекрасне проведення часу.

Для того щоб приготувати борщ з сочевицею, необхідні наступні інгредієнти:

- вода - 3л
- картопля - 5-6шт.
- сочевиця - 1 ст.
- буряк - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- цибуля - 2-3шт.
- часник - 2 зубчики
- томатна паста -25% -60г
- капуста - 04 кг
- сіль, перець, кріп

Складність - середня

Час приготування - 1 година

Для приготування борщу я використовувала 3-літрову каструлю.
Наливаємо воду, ставимо на вогонь до закипання. Поки закипає вода, чистимо картоплю, цибулю, моркву і буряк.

Український борщ з сочевицею


Картопля кидаємо в киплячу воду.

Український борщ з сочевицею


В цей час промиваємо сочевицю і додаємо в киплячу воду.
Оскільки час для варіння у них приблизно однаковий, то ці два інгредієнти можна сміливо варити разом хвилин 20.

Український борщ з сочевицею


Тим часом приступаємо до борщової заправки.
Моркву і буряк тремо на крупній тертці. Цибулю ріжемо кубиками.

Український борщ з сочевицею


Все обсмажуємо на соняшниковій олії. Додаємо томатну пасту і тушкуємо 10 хвилин.

Український борщ з сочевицею


20 хвилин минуло - можна сміливо додавати до картоплі і сочевиці капусту, попередньо нарізавши її тонкими смужками.

Український борщ з сочевицею


Коли капуста провариться 5 хвилин, вводимо в борщ заправку.
Заправляємо сіллю, перцем за смаком. Додаємо зелень, часник. Залишаємо нудитися на вогні 10-15 хвилин, для того, щоб всі складові борщу віддали свої смаки.

Український борщ з сочевицею


Традиційно борщ подають зі сметаною.

Український борщ з сочевицею


Приємного апетиту!