Я дуже люблю гороховий суп, але не люблю готувати його з цілісного гороху. Всі ці процедури замочування, тривалої варіння навівають на мене тугу. І я знайшла альтернативу - гороховий суп із горохових пластівців.
Горох дуже корисний і відмовляти собі у його вживанні я не хочу. Але щоб не чекати 2 години, поки горох буде намокати, я знайшла прекрасну заміну цілісному гороху -
горохові пластівці .
У мого супчика є ще одна назва - «Залишки осінньої розкоші». Він і на колір осінній, і останні осінні помідорчики кинула в заправку.
А дітки прозвали його" Помаранчеве настрій" - не дарма він такий смачний, теплий і ароматний.
Таким теплим і швидким рецептом горохового супу я хочу сьогодні поділитися з вами, читачками Алимеро;)
Хай за вікном лютує зима, а на столі парує гарячий суп;)
Для приготування супу я взяла такі інгредієнти: - горохові пластівці - 200 г
- картопля - 4 шт.
- морква - 1 шт.
- цибуля - 2 шт.
- помідори - 2-3 шт.
Для заправки: - часник - 2 зубчики
- кріп
- сіль, перець
Час приготування - 30 хвилин
Складність - легко
Продукти розраховані на 3 літри води.
Ось такі пластівці я знайшла в магазині. Вони мені сподобалися тим, що швидко розварюються.
Поставила воду на вогонь. Почистила картоплю, цибулю та моркву.
Коли закипіла вода, опустила туди порізану картоплю і склянку пластівців.
Тим часом порізала цибулю і натерла моркву.
Всі обсмажила на сковороді в соняшниковій олії.
Додала помідори.
Приготувала соус з часнику, кропу, перцю і солі.
Все змішала і дала супу прокипіти ще 5 хвилин. Для сухариків взяла нарізаний хліб і подсушила його в духовці.
Швидкий гороховий суп готовий.
Приємного апетиту!