Вернуться назад Распечатать

Жульєн грибний в горщику

Жульєн грибний в горщику


Вчора у мого чоловіка був День народження. І я вирішила цього разу замінити традиційне олів'є на жюльєн. Та не просто приготувати жульєн, а запекти його в горщиках.


Продуктів я використовувала трохи, а от обсяг вийшов великий. Гості були задоволені, а чоловік попросив добавку.


Жюльєн відноситься до типу гарячих закусок. Основна його відмінність від других страв - це те, що інгредієнти нарізані невеликими кубиками, бо як використання ножа не передбачається.

Слово «жульєн», як і спосіб приготування, має французькі корені. Саме нарізку невеликими скибочками або соломкою спочатку овочів, а потім і інших продуктів, і почали називати «жульєн».

Порція розрахована на об'єм 12 літра.

Для приготування цього досить простого, але дуже смачної страви потрібно:
  • Олія соняшникова - 200 гр.
  • Гриби - 200 гр. (Використані маслюки, але їх можна замінити на печериці).
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Куряче філе - 200 гр.
  • Сир - 100-150 гр.
  • Сметана - 100 гр.
  • Яйце - 2 шт.
  • Перець і сіль за смаком.
  • Час приготування - 1 година

    Складність - легко

    Маслюки я попередньо відварила.
    Жульєн грибний в горщику

    Гриби і дрібно нарізану цибулю тушкуємо на сковороді 7-10 хвилин з додаванням 50 гр. соняшникової олії.

    Жульєн грибний в горщику


    Куряче філе необхідно трохи відбити, а потім порізати на шматочки.

    Жульєн грибний в горщику


    Обсмажуємо його на сковороді, поки шматочки не придбають красивий золотий відтінок.

    Жульєн грибний в горщику


    Тремо сир на крупній тертці.

    Жульєн грибний в горщику


    У сметану додаємо 2 яйця і необхідну кількість спецій, змішуємо це з заздалегідь приготовленим сиром.

    Жульєн грибний в горщику

    Гриби і курку складаємо в горщик. Заливаємо цим соусом вміст горщика.
    Жульєн грибний в горщику


    Готувати протягом 40 хвилин в духовці при температурі 180-200 градусів. Перед подачею на стіл дайте страві постояти хвилин 10-15.

    Подавати жульєн в горщику або на плоскій тарілці, прикрасивши страву оливками і свіжим огірком.

    Жульєн грибний в горщику


    Можна відступити від класичного рецепту, замінивши курку яловичим язиком або прибрати м'ясо зовсім, додавши більше овочів (броколі, морква). Не бійтеся експериментувати.

    Порадуйте близьких ніжним і ароматним жюльєном! Приємного апетиту!