Вернуться назад Распечатать

Рецепт Салат Грецький

Рецепт Салат Грецький



Візитна картка грецької кухні Це блюдо по праву вважається візитною карткою грецької кухні. Але це не завадило цьому грецькому гостю влаштуватися на столах багатьох кухонь світу. У цьому немає нічого дивного, адже справжній грецький салат, приготований з урахуванням всіх тонкощів рецептури, є стравою просто неймовірного смаку і аромату. Історія грецького салату водночас велична і проста. Він прийшов до нас з глибокої давнини, орієнтовно з епохи еллінізму. Інгредієнти салату можуть здатися досить простими, але сполучені разом і правильно приправлені, вони чудово грають і гармоніюють між собою. Грецький салат вважається простою стравою, всі овочі потрібно різати як можна більше. А ось приготувати правильну заправку - справжнє мистецтво. У цьому салаті необхідно використовувати тільки даний оливкова олія холодного віджиму, а також спеції - неодмінно орегано, базилік, які також можна назвати візитною карткою грецької кухні. Унікальність рецепта грецького салату також полягає в тому, що подорожуючи по світу він не дуже змінився. Кухарі з усього світу вносять свої незначні зміни в рецепт, часто експериментуючи з компонентами заправки, рідше з маслинами, але основні інгредієнти, залишаючи недоторканими. Грецький салат можна зустріти практично в будь-якому кафе чи ресторані, але також просто приготувати його самостійно і здивувати свою сім'ю простим, але по-справжньому геніальним рецептом. Інгредієнти:
  • Помідори 2 шт.
  • Огірки 1 шт.
  • Перець солодкий 1 шт.
  • Лук фіолетовий 1 шт.
  • Оливки без кісточок 150 г
  • Салат зелена 1 пучок
  • Сир Фета 100 г
  • Перець чорний мелений 2 ч. л.
  • Олія оливкова 80 мл
  • Інструкції
  • Крок 1 Для грецького салату нам знадобляться - помідори, огірок, солодкий перець, зелений лук, сир Фета, оливки, листя салату і оливкове масло.
  • Крок 2 Помідори помити і порізати кубиками. Для салату помідори треба брати з щільною м'якоттю.
  • Крок 3 Свіжий огірок помити і порізати кубиками, якщо шкірка у огірків дуже темна і тверда, то її краще почистити.
  • Крок 4 Перець солодкий помити, вийняти серединку і порізати кубиками. Щоб грецький салат вийшов красивіше можна взяти один перець жовтого кольору, а другий червоний.
  • Крок 5 Оливки порізати на половинки.
  • Крок 6 Лук фіолетовий солодкий почистити і порізати півкільцями.
  • Крок 7 Сир порізати кубиками, так само замість сиру Фета можна взяти бринзу.
  • Крок 8 Всі продукти обережно перемішати, заправити оливковою олією, викласти на листя салату і зверху на перемішаний грецький салат викласти сир Фета, і додати мелений чорний перець.