Вернуться назад Распечатать

Листкові булочки з корицею - рецепт з фото домашніх французьких булочок

Листкові булочки з корицею і сирним кремом, рецепт з фото


Листкові булочки з корицею - рецепт з фото домашніх французьких булочок
Цей рецепт булочок на основі листкового дріжджового тіста. Звичайно ж, ви можете купити готове дріжджове тісто в магазині, але така економія не кращим чином позначиться на смакових якості випічки.
Для приготування булочок вам знадобляться:

  • молоко - 200 мл

  • сухі дріжджі - 1 пакетик

  • вершкове масло - 200 гр

  • цукор - 100 гр

  • коричневий цукор - 200 гр

  • цукрова пудра - 150 гр

  • кориця - 20 гр

  • яйця - 2 шт.

  • борошно - 800 гр

  • ванілін - 1 пакетик

  • сіль - 05 ч. л.

  • сир Філадельфія - 100 гр

  • клейковина - 1 ст. л.


  • Листкові булочки з корицею - рецепт з фото домашніх французьких булочок
    Спосіб приготування

  • Вершкове масло потрібно розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані до м'якого стану.

  • Змішайте до однорідної маси молоко, дріжджі, 100 гр. цукру, ваніль і 3 ст. л. вершкового масла. В окремій ємності збити яйця до утворення легкої піни. Яйця обов'язково мають бути теплими, тому заздалегідь дістаньте їх з холодильника. Вилийте яєчну суміш в основну масу і доведіть до однорідного стану.

  • В окремій ємності змішайте борошно і сіль. Висипте борошно в основну масу і перемішайте. Додайте клейковину (візьміть трохи борошна і води, змішайте до утворення в'язкої кашки).

  • Додайте в основну масу борошно до тих пір, поки не утвориться тісто, яке не буде липнути до рук. Накрийте його рушником і залиште на годину.

  • Розкотіть тісто в тонкий пласт, розміром приблизно 40 на 50 див.
    Листкові булочки з корицею - рецепт з фото домашніх французьких булочок

  • Змастіть тісто вершковим маслом і рівномірно посипте сумішшю кориці і цукру.

  • Скачайте тісто в тугий рівний рулет. Гострим ножем або волосінню розріжте рулет на порції товщиною 5 див.

  • Деко застеліть пергаментним папером і викладіть булочки зрізом вгору. Відправте їх у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

  • Поки булочки в духовці - приготуйте сирний крем. Для цього змішайте залишки масла, ваніль, цукрову пудру і розм'якшений сир Філадельфія. Маса повинна вийти однорідною і глянсовою.

  • Подрумянившиеся готові французькі булочки дістаньте з духовки і покрийте сирної глазур'ю.


  • Листкові булочки з корицею - рецепт з фото домашніх французьких булочок

    Дайте здобі трохи охолонути і можна подавати до столу. Запевняємо вас, що таких смачних і ароматних листкових булочок з корицею ви ще ніколи не пробували. Обов'язково спробуйте цей рецепт і приємного вам апетиту!