Рецепт глінтвейну з корицею
Кориця - унікальна спеція, яка славиться своїми корисними властивостями. Вона стимулює обмін речовин, допомагає спалювати жири, знижує рівень холестерину і підвищує імунітет. А в поєднанні з гарячим вином, кориця відмінно засвоюється організмом - ось чому вона просто незамінна спецій для глінтвейну.
Щоб приготувати глінтвейн з корицею вам знадобляться:
червоне вино - 750 мл палички кориці - 3-4 шт гвоздика - 3-4 шт коньяк - 3 ст. л. ванільний цукор - 1 пакетик лимон - 3-4 зубчики Спосіб приготування
Вилийте вино в сотейник і поставте на повільний вогонь. Додайте вино всі інгредієнти і добре перемішайте. Як тільки піде пар, зніміть вино з вогню і, накривши кришкою, дайте глінтвейну постояти пару хвилин. Подавайте глінтвейн гарячим, додатково прикрасивши вино паличками кориці і лимоном. Рецепт глінтвейну з апельсином і корицею
Для цього рецепта вам знадобляться:
червоне вино - 750 мл апельсин - 1 шт апельсиновий лікер - 5 ст. л. кориця - 2-3 палички тертий мускатний горіх - 1 щіпка зірочки бадьяна - 2-3 шт Спосіб приготування
Вино вилийте в каструлю і поставте на повільний вогонь. Як тільки вино почне нагріватися, додайте лікер і часточки половини апельсина. Через хвилину додайте спеції. Коли почне підніматися пар - зніміть каструлю з вогню. Дайте глінтвейну настоятися 5 хвилин під кришкою і подавайте з скибочками апельсина. Рецепт глінтвейну з корицею і медом
Медовий глінтвейн по праву вважається найкориснішим видом цього гарячого напою. Секрет його лікувальних і профілактичних властивостей криється в змісті великої кількості натурального меду. Завдяки меду, глінтвейн перетворюється з простого зігріваючого напою в даний протизастудний засіб, що володіє м'яким смаком і дивним ароматом.
Щоб приготувати медовий глінтвейн вам знадобляться:
червоне вино - 500 мл натуральний мед - 3/4 склянки вода - 3/4 склянки кориця - 2-3 палички чорний перець - 1 щіпка зірочки бадьяна - 2-3 шт Спосіб приготування
Вино вилити в каструльку і поставте на невеликий вогонь. Мед розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Тонкою цівкою влийте медовий напій у вино, постійно помішуючи. Додайте в глінтвейн спеції. Як тільки вино нагріється і піде пар - зніміть глінтвейн з вогню. Накрийте кришкою і дайте провину настоятися 5 хвилин. Подавайте теплим, прикрасивши паличками кориці.