Вернуться назад Распечатать

Кращі рецепти з фейхоа на зиму з фото, рецепт 5-хвилинка з фейхоа

Кращі рецепти з фейхоа на зиму з фото, рецепт 5-хвилинка з фейхоа
У нашій країні фейхоа виростає на півдні, сезон триває з вересня по грудень. Плоди надзвичайно м'які і дуже швидко псуються. Страв, які можна приготувати з цих чудових фруктів безліч - варення, компоти, киселі, салати і соуси. Але особливо хотілося б відзначити рецепти з фейхоа на зиму, адже у цей час вітаміни і корисні речовини, що містяться в плодах будуть особливо потрібні. Далі представлені кращі рецепти з фото.

Рецепт 5-хвилинка з фейхоа


Кращі рецепти з фейхоа на зиму з фото, рецепт 5-хвилинка з фейхоа
Найшвидший і простий спосіб зробити заготовки з фейхоа на зиму - це прокрутити плоди з цукром. Цей процес не займе у Вас багато часу - всього 5 хвилин, а всі корисні властивості фрукта збережуться краще, ніж при термічній обробці.
Необхідні інгредієнти:

  • фейхоа - 1 кг

  • цукор - 800 г


  • Спосіб приготування:

  • Кращі рецепти з фейхоа на зиму з фото, рецепт 5-хвилинка з фейхоа
    Для початку необхідно ретельно промити фейхоа, обрізати чашолистки. Розрізати плоди навпіл. Не зрізати шкірку.

  • Протерти фейхоа в м'ясорубці.

  • Додати цукор до отриманої масі.

  • Суміш протертого фейхоа з цукром розкласти в банки і прибрати в холодильник.


  • Приготовлені таким способом фрукти надзвичайно смачні і можуть зберігатися в холодильнику до трьох місяців.

    Незвичайний рецепт з фейхоа на зиму з фото


    Кращі рецепти з фейхоа на зиму з фото, рецепт 5-хвилинка з фейхоа
    Попередній рецепт можна ускладнити, додавши волоські горіхи і апельсини. При цьому корисні властивості варення значно підвищуються. Таке поєднання продуктів підвищує імунітет організму під час зими. Це кращий рецепт варення з фейхоа, який буде корисний при простудних захворюваннях.
    Необхідні інгредієнти:

  • фейхоа - 1 кг

  • волоські горіхи - 200 г

  • апельсин - 1 шт

  • цукор - 1 кг


  • Спосіб приготування:

  • Кращі рецепти з фейхоа на зиму з фото, рецепт 5-хвилинка з фейхоа
    Ягоди ретельно промити, видалити хвостики. Шкірку залишити.

  • Обдати фейхоа окропом, розрізати на 2-4 частини в залежності від розмірів.

  • Апельсин також очистити від шкірки, вийняти кісточки і видалити білі перегородки. Розрізати на дольки.

  • Волоські горіхи замочити на годину в кип'яченій воді, потім воду злити і ще раз добре промити горіхи.

  • Розрізані ягоди фейхоа, часточки апельсина і волоські горіхи подрібнити в блендері до однорідної маси і перекласти в емальований посуд або каструлю.

  • Додати до суміші цукор, перемішати, накрити кришкою і дати настоятися до повного розчинення цукру.

  • Розкласти в банки і прибрати в холодильник на зберігання.