У нашій країні фейхоа виростає на півдні, сезон триває з вересня по грудень. Плоди надзвичайно м'які і дуже швидко псуються. Страв, які можна приготувати з цих чудових фруктів безліч - варення, компоти, киселі, салати і соуси. Але особливо хотілося б відзначити рецепти з фейхоа на зиму, адже у цей час вітаміни і корисні речовини, що містяться в плодах будуть особливо потрібні. Далі представлені кращі рецепти з фото.
Рецепт 5-хвилинка з фейхоа
Найшвидший і простий спосіб зробити заготовки з фейхоа на зиму - це прокрутити плоди з цукром. Цей процес не займе у Вас багато часу - всього 5 хвилин, а всі корисні властивості фрукта збережуться краще, ніж при термічній обробці.
Необхідні інгредієнти:
фейхоа - 1 кг цукор - 800 г Спосіб приготування:
Для початку необхідно ретельно промити фейхоа, обрізати чашолистки. Розрізати плоди навпіл. Не зрізати шкірку. Протерти фейхоа в м'ясорубці. Додати цукор до отриманої масі. Суміш протертого фейхоа з цукром розкласти в банки і прибрати в холодильник. Приготовлені таким способом фрукти надзвичайно смачні і можуть зберігатися в холодильнику до трьох місяців.
Незвичайний рецепт з фейхоа на зиму з фото
Попередній рецепт можна ускладнити, додавши волоські горіхи і апельсини. При цьому корисні властивості варення значно підвищуються. Таке поєднання продуктів підвищує імунітет організму під час зими. Це кращий рецепт варення з фейхоа, який буде корисний при простудних захворюваннях.
Необхідні інгредієнти:
фейхоа - 1 кг волоські горіхи - 200 г апельсин - 1 шт цукор - 1 кг Спосіб приготування:
Ягоди ретельно промити, видалити хвостики. Шкірку залишити. Обдати фейхоа окропом, розрізати на 2-4 частини в залежності від розмірів. Апельсин також очистити від шкірки, вийняти кісточки і видалити білі перегородки. Розрізати на дольки. Волоські горіхи замочити на годину в кип'яченій воді, потім воду злити і ще раз добре промити горіхи. Розрізані ягоди фейхоа, часточки апельсина і волоські горіхи подрібнити в блендері до однорідної маси і перекласти в емальований посуд або каструлю. Додати до суміші цукор, перемішати, накрити кришкою і дати настоятися до повного розчинення цукру. Розкласти в банки і прибрати в холодильник на зберігання.