Рецепт з фото варення з фейхоа домашнього приготування
Рецепт варення з фейхоа досить простий і будь-яка господиня без особливих зусиль зможе приготувати його.
Купуючи плоди для варення з фейхоа необхідно вибирати стиглі фрукти, щоб воно вийшло у вигляді желе з приємним кольором. Якщо вам все ж дісталися незрілі плоди, не турбуйтеся. Вони в будь якому випадку дійдуть і в домашніх умовах.
Необхідні інгредієнти:
фейхоа - 1 кг стиглих плодів) цукровий пісок - 1 кг лимон - 05 горіхи (волоські) - 05 склянки Спосіб приготування:
Плоди фейхоа ретельно промити теплою водою, після чого обдати окропом. Очистити від хвостиків і нарізати на 4 частини, залишивши шкірку. Лимон від цедри не відокремлювати. Ядра горіхів попередньо замочити в гарячій воді, далі перемолоти їх заздалегідь. Всю масу пропустити на крупній м'ясорубці, додати цукровий пісок і залишити на час до повного розчинення. Скляні банки промити, обдати окропом, протерти насухо. Готове варення розлити по банках, щільно закрити кришками і поставити на зберігання в холодильник. Цілющі властивості живого варення з фейхоа
Перевагою сирого варення з фейхоа є збереження у ньому всіх смакових і лікувальних властивостей, так як немає необхідності варити. Варення можна подавати до столу, додавати в каші, сир, випічку або желе. Високий вміст йоду, органічних кислот і цукру робить його насиченим і ароматним. Тому в зиязикай час року воно прекрасно буде підтримувати імунітет, особливо дітям. Крім того, живе варення з фейхоа в цей період року - це свіжі плоди у вас на столі. Тим більше, що самостійний процес приготування не вимагає витрат часу і сил. Звичайно ж, його можна придбати в магазинах, але погодьтеся, все, що приготоване своїми руками, має особливий смак і вигляд.
Хворим, які страждають проблемами щитовидної залози, необхідно велика кількість йоду. Звідси випливає, що сире варення з фейхоа просто незамінне для них. Слід зазначити, що м'якоть плоду сприятливо позначається на функціонуванні травної системи, а шкірка з антиоксидантами дає відмінний омолоджуючий ефект.