Пісні деруни анітрохи не гірше класичних. Маса з тертої сирої картоплі володіє достатньою кількістю крохмалю, тому тримає форму навіть без додавання яєць, і чудово поєднується із зеленню, прянощами і овочами, що гарантує різноманітні смакові варіації ласощі, гаряче улюбленого дорослими і дітьми.
Як приготувати пісні деруни?
Приготувати смачні пісні деруни дуже просто. Для цього сиру картоплю натирають на дрібній тертці, додають кілька ложок борошна, цибулю і часник. Отриману масу обсмажують до рум'яності, викладаючи ложкою на сковороду.
Для поживності в картоплю додають гриби, кабачки, капусту, гарбуз, а для посилення смаку - спеції і прянощі. Традиційно, пісні картопляні деруни готуються з сирого овоча, натертого на дрібній тертці. Для в'язкості маси в неї додають борошно. Слід врахувати, що велика кількість борошна псує смак драніков, роблячи їх гумовими. Якщо картопляна маса вийшла рідкою, її краще віджати або додати манку. Манка добре вбирає вологу. Смажити деруни слід на розпеченій сковороді у великій кількості олії. Пісні картопляні деруни - рецепт
Пісні деруни з картоплі, навіть при відсутності у них яєць, виходять дуже смачними. Сода, додана в терту картоплю, виконує роль розпушувача. Вона розм'якшує масу, допомагає їй швидко піднятися і пропектися. Завдяки чому деруни не встигають ввібрати велика кількість масла і виходять смачними і хрусткими.
Інгредієнти: картопля - 300 г; чорний мелений перець; сода - пучку; борошно - 100 г; масло - 80 мл Приготування Подрібніть частина очищеного від шкірки картоплі, на дрібної, а другу частину на крупній тертці. Додайте борошно, соду, перець і масло і перемішайте. Обсмажте пісні деруни на добре розігрітій олії до рум'яності. Пісні картопляні деруни з грибами
Пісні деруни з картоплі з грибами в пошані у господинь, які бажають нагодувати сім'ю просто і смачно. В цьому випадку все так і відбувається, потрібно тільки додати підготовлені гриби в картопляну масу і обсмажити на сковороді. Слід врахувати, що лісові гриби вимагають більше часу на готування, а з парниковими блюдо робиться за 20 хвилин.
Інгредієнти: картопля - 8 шт.; печериці - 300 г; борошно - 60 г; цибуля - 1 шт.; олія - 60 мл Приготування Обсмажте гриби до випаровування вологи. Картоплю і цибулю подрібніть в м'ясорубці. Все з'єднайте, додайте борошно і спеції. Смажте пісні деруни з двох сторін, викладаючи масу ложкою на сковороду. Пісні кабачкові деруни
Більшість кулінарів роблять пісні деруни з картоплі та кабачків, збільшуючи кількість на користь останніх. Завдяки такому додатком, деруни виходять соковитими, м'якими і не калорійними. Головне - подрібнити кабачок на крупній тертці, посолити, дати настоятися і віджати. Це дозволить уникнути зайвого соку і не використовувати багато борошна.
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; кабачок - 1 шт.; борошно - 80 г; сіль - 10 г; масло - 40 мл; цибуля - 1 шт. Приготування Натріть картоплю і цибулю на дрібній тертці, а кабачок - на крупній. Посоліть і дайте настоятися 5 хвилин. Відіжміть, злийте зайвий сік. Додайте масло і борошно, перемішайте. Смажте пісні овочеві деруни по 3 хвилини з кожного боку. Пісні деруни з капусти - рецепт
Пісні деруни з картоплі і капусти допоможуть вгамувати голод просто і доступно. В цьому заслуга капусти, яка круглий рік зберігає соковитість і вітамінний запас і готова ним поділитися. Єдина умова - її слід тонко нашаткувати і розім'яти, а враховуючи різний час готування з картоплею - смажити страву під кришкою.
Інгредієнти: капуста - 500 г; картопля - 300 г; борошно - 90 г; цибуля - 2 шт.; сіль - 10 г; вода - 100 мл; сушений часник - 5 р; масло - 120 мл Приготування Капусту нашаткуйте, посоліть, пам'ятайте і відставте на 5 хвилин. Цибулю обсмажте в 40 мл олії до прозорості. Додайте разом з маслом в капусту. Покладіть тертий картоплю, часник і борошно. Влийте воду і добре перемішайте. Смажте капустяні пісні деруни під кришкою. Пісні деруни з гарбуза
Пісні деруни з овочами різноманітні варіантами приготування. Дуже цікавими і самобутніми виходять деруни з гарбуза . Її солодкуватий смак, в поєднанні з прянощами та спеціями, робить страву незвичайним, а її яскравий колір завжди пробуджує апетит. Може бути тому їх частіше подають на сніданок, додаючи картоплю для більшої ситності.
Інгредієнти : м'якоть гарбуза - 500 г; очищений картопля - 4 шт.; борошно - 80 г; розпушувач - 10 г; астефида (опційно) - щіпка; олія - 100 мл Приготування Натріть картоплю і гарбуз на середній тертці. Приправте, додайте борошно і перемішайте. Смажте під кришкою 7 хвилин. Пісні деруни з манкою
Пісні деруни з картоплі і манки - втілення ніжності. В цьому заслуга манки, яка, будучи прекрасною зв'язкою тіста, чудово виводить зайву рідину з картоплі, збільшуючи пишність страви при смаженні. Для того, щоб крупа набухла, тісто настоюють 15 хвилин. Також в тісто додають цибулю - його сік не дасть картоплі потемніти.
Інгредієнти: картопля - 600 г; манка - 60 г; цибуля - 2 шт.; масло - 120 мл; спеції за смаком. Приготування Картоплю і цибулю натріть на дрібній тертці. Злийте частина соку, залишивши при цьому 60 мл рідини. Додати манку і відставте тісто на 15 хвилин. Смажте пісні картопляні деруни з манкою до рум'яності, після чого, тушкуйте під кришкою 7 хвилин. Пісні деруни з начинкою
Пісні деруни з грибами і цибулею - класика білоруської кухні. Їх готують у різних варіаціях, з яких найпопулярнішими були та залишаються деруни з начинкою. Це простий народний рецепт, де з мінімумом компонентів і при належній вправності можна змінити подачу страви, сховавши під хрусткою картопляної оболонкою соковиту начинку з цибулі і грибів.
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; гливи - 350 г; цибуля - 1 шт.; чорний мелений перець - 2 р; борошно - 60 г; масло - 120 мл Приготування Обсмажте гриби пару хвилин на сухій сковороді. Додайте 40 мл олії, цибулю, спеції і варіть до готовності. Картопля натріть, додайте борошно і перемішайте. Викладіть масу порціями на сковороду. Дочекайтеся, поки одна сторона схопиться і викладіть зверху гриби. Накрийте ще одним шаром картоплі і переверніть. Смажте під кришкою 5 хвилин. Пісні солодкі деруни з картоплею
Пісні деруни - рецепт , що дозволяє перетворити закусочне блюдо в пікантний десерт. У цьому немає нічого дивного, оскільки у багатьох кухнях світу картоплю використовують для приготування печива, оладок або цукерок. В даному варіанті, нейтральний смаком картопля прекрасно уживається з соковитими яблуками, роблять деруни ароматніший.
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; яблука - 2 шт.; борошно - 40 г; сік лимона - 20 мл; цукор - 20 г; масло - 80 мл; горіхи - 50 г; джем - 60 р. Приготування Очищені яблука та картоплю натріть на тертці. Побризкайте масу соком лимона, додайте цукор і борошно і перемішайте. Обсмажте в олії до рум'яності. Подавайте з джемом і горіхами. Пісні картопляні деруни в духовці
Пісні деруни з картоплі в духовці виходять рум'яної, ніж на сковороді, і не так шкідливі для фігури. При даному способі приготування, з них йде «важка» складова - жир, тому страва стає не калорійним. Єдина умова: щоб деруни легко знімалися з дека, його слід застелити папером для випікання.
Інгредієнти: картопля - 700 г; цибуля - 1 шт.; олія - 60 мл; сіль - 10 р. Приготування Картопля натріть на тертці, а цибулю подрібніть вручну. Картопля посоліть і відставте на 5 хвилин. Злийте рідину, додайте масло і цибулю. Випікайте на пергаменті при 200 градусах 15 хвилин. Переверніть, зменшіть температуру до 170 градусів і тушкуйте ще 30 хвилин.