Вернуться назад Распечатать

Пісні деруни з картоплею, грибами, кабачками, капустою і гарбузом

Пісні деруни з картоплею, грибами, кабачками, капустою і гарбузом
Пісні деруни анітрохи не гірше класичних. Маса з тертої сирої картоплі володіє достатньою кількістю крохмалю, тому тримає форму навіть без додавання яєць, і чудово поєднується із зеленню, прянощами і овочами, що гарантує різноманітні смакові варіації ласощі, гаряче улюбленого дорослими і дітьми.

Як приготувати пісні деруни?


Приготувати смачні пісні деруни дуже просто. Для цього сиру картоплю натирають на дрібній тертці, додають кілька ложок борошна, цибулю і часник. Отриману масу обсмажують до рум'яності, викладаючи ложкою на сковороду.

  • Для поживності в картоплю додають гриби, кабачки, капусту, гарбуз, а для посилення смаку - спеції і прянощі.

  • Традиційно, пісні картопляні деруни готуються з сирого овоча, натертого на дрібній тертці. Для в'язкості маси в неї додають борошно. Слід врахувати, що велика кількість борошна псує смак драніков, роблячи їх гумовими.

  • Якщо картопляна маса вийшла рідкою, її краще віджати або додати манку. Манка добре вбирає вологу.

  • Смажити деруни слід на розпеченій сковороді у великій кількості олії.


  • Пісні картопляні деруни - рецепт

    Пісні деруни з картоплею, грибами, кабачками, капустою і гарбузом

    Пісні деруни з картоплі, навіть при відсутності у них яєць, виходять дуже смачними. Сода, додана в терту картоплю, виконує роль розпушувача. Вона розм'якшує масу, допомагає їй швидко піднятися і пропектися. Завдяки чому деруни не встигають ввібрати велика кількість масла і виходять смачними і хрусткими.
    Інгредієнти:

  • картопля - 300 г;

  • чорний мелений перець;

  • сода - пучку;

  • борошно - 100 г;

  • масло - 80 мл


  • Приготування

  • Подрібніть частина очищеного від шкірки картоплі, на дрібної, а другу частину на крупній тертці.

  • Додайте борошно, соду, перець і масло і перемішайте.

  • Обсмажте пісні деруни на добре розігрітій олії до рум'яності.


  • Пісні картопляні деруни з грибами


    Пісні деруни з картоплею, грибами, кабачками, капустою і гарбузом

    Пісні деруни з картоплі з грибами в пошані у господинь, які бажають нагодувати сім'ю просто і смачно. В цьому випадку все так і відбувається, потрібно тільки додати підготовлені гриби в картопляну масу і обсмажити на сковороді. Слід врахувати, що лісові гриби вимагають більше часу на готування, а з парниковими блюдо робиться за 20 хвилин.
    Інгредієнти:

  • картопля - 8 шт.;

  • печериці - 300 г;

  • борошно - 60 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • олія - 60 мл


  • Приготування

  • Обсмажте гриби до випаровування вологи.

  • Картоплю і цибулю подрібніть в м'ясорубці.

  • Все з'єднайте, додайте борошно і спеції.

  • Смажте пісні деруни з двох сторін, викладаючи масу ложкою на сковороду.


  • Пісні кабачкові деруни

    Пісні деруни з картоплею, грибами, кабачками, капустою і гарбузом

    Більшість кулінарів роблять пісні деруни з картоплі та кабачків, збільшуючи кількість на користь останніх. Завдяки такому додатком, деруни виходять соковитими, м'якими і не калорійними. Головне - подрібнити кабачок на крупній тертці, посолити, дати настоятися і віджати. Це дозволить уникнути зайвого соку і не використовувати багато борошна.
    Інгредієнти:

  • картопля - 2 шт.;

  • кабачок - 1 шт.;

  • борошно - 80 г;

  • сіль - 10 г;

  • масло - 40 мл;

  • цибуля - 1 шт.


  • Приготування

  • Натріть картоплю і цибулю на дрібній тертці, а кабачок - на крупній.

  • Посоліть і дайте настоятися 5 хвилин.

  • Відіжміть, злийте зайвий сік.

  • Додайте масло і борошно, перемішайте.

  • Смажте пісні овочеві деруни по 3 хвилини з кожного боку.


  • Пісні деруни з капусти - рецепт

    Пісні деруни з картоплею, грибами, кабачками, капустою і гарбузом

    Пісні деруни з картоплі і капусти допоможуть вгамувати голод просто і доступно. В цьому заслуга капусти, яка круглий рік зберігає соковитість і вітамінний запас і готова ним поділитися. Єдина умова - її слід тонко нашаткувати і розім'яти, а враховуючи різний час готування з картоплею - смажити страву під кришкою.
    Інгредієнти:

  • капуста - 500 г;

  • картопля - 300 г;

  • борошно - 90 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • сіль - 10 г;

  • вода - 100 мл;

  • сушений часник - 5 р;

  • масло - 120 мл


  • Приготування



  • Капусту нашаткуйте, посоліть, пам'ятайте і відставте на 5 хвилин.

  • Цибулю обсмажте в 40 мл олії до прозорості.

  • Додайте разом з маслом в капусту.

  • Покладіть тертий картоплю, часник і борошно.

  • Влийте воду і добре перемішайте.

  • Смажте капустяні пісні деруни під кришкою.


  • Пісні деруни з гарбуза

    Пісні деруни з картоплею, грибами, кабачками, капустою і гарбузом

    Пісні деруни з овочами різноманітні варіантами приготування. Дуже цікавими і самобутніми виходять деруни з гарбуза . Її солодкуватий смак, в поєднанні з прянощами та спеціями, робить страву незвичайним, а її яскравий колір завжди пробуджує апетит. Може бути тому їх частіше подають на сніданок, додаючи картоплю для більшої ситності.
    Інгредієнти :

  • м'якоть гарбуза - 500 г;

  • очищений картопля - 4 шт.;

  • борошно - 80 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • астефида (опційно) - щіпка;

  • олія - 100 мл


  • Приготування

  • Натріть картоплю і гарбуз на середній тертці.

  • Приправте, додайте борошно і перемішайте.

  • Смажте під кришкою 7 хвилин.


  • Пісні деруни з манкою

    Пісні деруни з картоплею, грибами, кабачками, капустою і гарбузом

    Пісні деруни з картоплі і манки - втілення ніжності. В цьому заслуга манки, яка, будучи прекрасною зв'язкою тіста, чудово виводить зайву рідину з картоплі, збільшуючи пишність страви при смаженні. Для того, щоб крупа набухла, тісто настоюють 15 хвилин. Також в тісто додають цибулю - його сік не дасть картоплі потемніти.
    Інгредієнти:

  • картопля - 600 г;

  • манка - 60 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • масло - 120 мл;

  • спеції за смаком.


  • Приготування

  • Картоплю і цибулю натріть на дрібній тертці.

  • Злийте частина соку, залишивши при цьому 60 мл рідини.

  • Додати манку і відставте тісто на 15 хвилин.

  • Смажте пісні картопляні деруни з манкою до рум'яності, після чого, тушкуйте під кришкою 7 хвилин.


  • Пісні деруни з начинкою

    Пісні деруни з картоплею, грибами, кабачками, капустою і гарбузом

    Пісні деруни з грибами і цибулею - класика білоруської кухні. Їх готують у різних варіаціях, з яких найпопулярнішими були та залишаються деруни з начинкою. Це простий народний рецепт, де з мінімумом компонентів і при належній вправності можна змінити подачу страви, сховавши під хрусткою картопляної оболонкою соковиту начинку з цибулі і грибів.
    Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.;

  • гливи - 350 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • чорний мелений перець - 2 р;

  • борошно - 60 г;

  • масло - 120 мл


  • Приготування

  • Обсмажте гриби пару хвилин на сухій сковороді.

  • Додайте 40 мл олії, цибулю, спеції і варіть до готовності.

  • Картопля натріть, додайте борошно і перемішайте.

  • Викладіть масу порціями на сковороду.

  • Дочекайтеся, поки одна сторона схопиться і викладіть зверху гриби.

  • Накрийте ще одним шаром картоплі і переверніть.

  • Смажте під кришкою 5 хвилин.


  • Пісні солодкі деруни з картоплею

    Пісні деруни з картоплею, грибами, кабачками, капустою і гарбузом

    Пісні деруни - рецепт , що дозволяє перетворити закусочне блюдо в пікантний десерт. У цьому немає нічого дивного, оскільки у багатьох кухнях світу картоплю використовують для приготування печива, оладок або цукерок. В даному варіанті, нейтральний смаком картопля прекрасно уживається з соковитими яблуками, роблять деруни ароматніший.
    Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.;

  • яблука - 2 шт.;

  • борошно - 40 г;

  • сік лимона - 20 мл;

  • цукор - 20 г;

  • масло - 80 мл;

  • горіхи - 50 г;

  • джем - 60 р.


  • Приготування

  • Очищені яблука та картоплю натріть на тертці.

  • Побризкайте масу соком лимона, додайте цукор і борошно і перемішайте.

  • Обсмажте в олії до рум'яності.

  • Подавайте з джемом і горіхами.


  • Пісні картопляні деруни в духовці

    Пісні деруни з картоплею, грибами, кабачками, капустою і гарбузом

    Пісні деруни з картоплі в духовці виходять рум'яної, ніж на сковороді, і не так шкідливі для фігури. При даному способі приготування, з них йде «важка» складова - жир, тому страва стає не калорійним. Єдина умова: щоб деруни легко знімалися з дека, його слід застелити папером для випікання.
    Інгредієнти:

  • картопля - 700 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • олія - 60 мл;

  • сіль - 10 р.


  • Приготування

  • Картопля натріть на тертці, а цибулю подрібніть вручну.

  • Картопля посоліть і відставте на 5 хвилин.

  • Злийте рідину, додайте масло і цибулю.

  • Випікайте на пергаменті при 200 градусах 15 хвилин.

  • Переверніть, зменшіть температуру до 170 градусів і тушкуйте ще 30 хвилин.