Пісна піца не суперечить італійськими традиціями, з моменту створення її готували з прісного тіста, трав, оливок і недорогих овочів. Нині різноманітність продуктів дозволяє розбавити начинку сиром тофу, морепродуктами і грибами, а томатний соус - незмінний компонент колоритного страви, отже дозволений православним меню.
Як приготувати пісну піцу в домашніх умовах?
Якщо в тісті є два варіанти - з дріжджами або без, то начинка для пісної піци представляє широкий асортимент.
Наповненням можуть виступити обсмажені в олії помідори з часником і спеціями, гриби, оливки, баклажани, гарбуз, зелень, горохове пюре. Навіть кілька видів цибулі, викладених зверху на тісто, можуть посилити смак страви. Пісна смачна піца стане ароматніший і не пересохне в духовці, якщо попередньо обсмажити начинку в маслі, а не кидати її сирою поверх основи. Брак моцарели і пармезану повністю компенсує пісний соус для піци. Його можна зробити на основі пісного майонезу або з тушкованих в олії з часником томатах. Пісне тісто для піци
Пісне тісто без дріжджів для піци – італійська класика. Всі інші варіанти - фантазії і експерименти домашніх кулінарів, які намагаються заощадити час і сили, так як справжні італійські майстри готують тісто з борошна, води і оливкової олії, досягаючи високої еластичності продукту тільки за допомогою рук, вимішуючи тісто близько 6 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 375 г; вода - 100 мл; масло - 80 мл; розпушувач - 5 р. Приготування
Змішайте борошно з пучкою солі і розпушувачем. Додайте воду, масло і вимішуйте тісто 6 хвилин. Розкотіть в тонкий пласт. Пісна піца з грибами і помідорами
Пісна піца з грибами - одне з найпростіших, бюджетних і смачних страв. Гриби володіють необхідною м'ясистою текстурою, щоб зробити начинку соковитою і поживною, особливо в поєднанні зі свіжими томатами. Частіше інших використовуються печериці. Традиційно, їх обсмажують у великій кількості масла і з додаванням цибулі, що гарантує начинці соковитість і м'якість.
Інгредієнти :
борошно - 750 г; вода - 250 мл; дріжджі - 30 г; олія - 60 мл; цукор - 10 г; помідори - 4 шт.; печериці - 150 г; цибуля - 1 шт. Приготування
Розведіть дріжджі в теплій воді. Додайте цукор, борошно, масло і замісіть тісто. Відставте тісто на 30 хвилин. Сформуйте корж. Випікайте 15 хвилин при 180 градусах. Обсмажте гриби і цибулю, викладіть на корж разом з томатами. Пісна грибна піца випікається при 190 градусах 20 хвилин. Пісна піца з креветками - рецепт
Пісна піца з креветками - здатна замінити повноцінний обід. Високий вміст білків і невисока калорійність креветочной м'яса сприяє швидкому вгамування голоду. У зв'язку з цим, не можна перевантажувати блюдо компонентами, а обмежитися томатним соусом, цибулею й перцем, які чудово підкреслять солодкість ракоподібних.
Інгредієнти :
борошно - 300 г; вода - 200 мл; дріжджі - 5 г; цукор - 20 г; масло - 20 мл; томатний соус - 100 мл; цибуля - 1 шт.; очищені креветки - 450 г; солодкий перець - 1 шт.; гірчиця - 20 р. Приготування
З борошна, води, дріжджів і цукру замісити тісто. Охолоджуйте годину. Розкачайте тісто в пласт, змастіть соусом і гірчицею. Покладіть цибулю, перець і креветки. Пісна креветочная піца запікається при 180 градусах 25 хвилин. Пісна овочева піца
Пісна піца з баклажанами не так популярна, як інші варіанти. Вона розрахована на шанувальників здорової та корисної їжі, здатних оцінити гіркувато-горіхові «синенькі», соковиті кабачки і пряні сушені томати. Все це овочеве асорті запікається на прісному розсільному тесті, від чого піца виходить дуже смачною і вишуканою.
Інгредієнти:
борошно - 700 г; розсіл - 250 мл; сода - 5 г; цукор - 10 г; оцет - 10 мл; олія - 60 мл; баклажан - 1 шт.; цукіні - 1 шт.; томатний соус - 80 р; в'ялені томати - 7 шт. Приготування
З борошна, розсолу, цукру, олії, оцту і соди замісіть тісто. Охолоджуйте тісто годину. Розтягніть і викладіть його на деко. Заправте соусом, баклажанами, цукіні і томатами. Пісна піца випікається при 230 градусах 25 хвилин. Пісна піца з сиром тофу
Пісна піца з тофу повинна бути включена в повсякденне меню. Тофу, одержуваний шляхом сквашування молока бобів, перевершує вмістом білка багато м'ясні продукти і при цьому не відрізняється високою калорійністю. З-за нейтрального смаку сої, його можна змішувати з будь-якими соусами, обсмажувати, коптити або за 10 хвилин запекти прямо на піці.
Інгредієнти:
борошно - 250 г; вода - 220 мл; дріжджі - 5 г; тофу - 60 г; помідор - 2 шт.; зубок часнику - 1 шт.; томатна паста - 40 г; цукор - 5 р. Приготування
Розведіть дріжджі в 170 мл теплої води, всипте борошно і замісіть тісто. Поставте в тепло на 40 хвилин. Розмішайте пасту з водою і цукром, додайте часник і проварити кілька хвилин. Розкачайте тісто у коло. Заправте соусом, томатами і тофу. Пісна піца випікається 10 хвилин при 250 градусах. Пісна піца з морепродуктами - рецепт
Пісна піца з морепродуктами - одна із самих популярних варіантів страви. Це пояснюється тим, що морепродукти швидко готуються, неймовірно корисні, смачні, апетитні і доступні в замороженому вигляді. Особливо, у варіанті морського коктейлю, який можна тушкувати 5 хвилин на сковороді і потім відправляти на коржі в духовку.
Інгредієнти:
борошно - 400 г; манка - 100 г; вода - 300 мл; дріжджі - 10 г; цукор - 10 г; зубок часнику - 2 шт.; олія - 60 мл; морський коктейль - 300 г; томат - 1 шт. Приготування
Змішайте дріжджі, цукор і 40 мл олії з теплою водою. Влийте суміш в манку з борошном і перемішайте. Поставте тісто в тепло на годину. Обсмажте томат в олії з травами і часником. Окремо обсмажте морський коктейль. Заправте тісто соусом і морепродуктів. Випікайте при 200 градусах 20 хвилин. Пісна піца зі шпинатом
Пісна піца - рецепт, який дозволяє приготувати начинку з однієї тільки зелені. При цьому не обов'язково використовувати свіжі компоненти. Кремовий соус з тофу і замороженого шпинату замінить дорогі в міжсезоння овочі і різноманітить піцу новим смаком. Потрібно тільки прогріти шпинат на сковорідці і збити у блендері до однорідності.
Інгредієнти :
пісна основа для піци - 1 шт.; оливки - 60 г; в'ялені томати - 40 г; заморожений шпинат - 6 шт.; тофу - 120 г; масло - 20 мл; червоний цибуля - 1 шт. Приготування
Прогрійте шпинат в маслі 5 хвилин. Збийте в блендері разом з тофу. Змастіть корж масою. Зверху покладіть томати, цибулю і маслини. Запікайте при 180 градусах 15 хвилин. Пісна піца з лаваша
Швидка пісна піца на лаваші виручить при нестачі часу. При цьому не потрібно ніяких кулінарних хитрощів: потрібно змастити маслом тонкі лаваші і, уклавши стопкою один на одного, «заправити» улюбленою начинкою. Єдине, що необхідно дотримати - це час приготування. Випікається така піца не більше 15 хвилин.
Інгредієнти:
лаваш - 3 шт.; олія - 60 мл; томатний соус - 40 р; солодкий перець - 1 шт.; помідори - 2 шт.; цукіні - 1 шт. Приготування
Змастіть лаваші маслом і укладіть один на одного. Здобріть соусом і викладіть скибочки перцю, томатів і цукіні. Випікайте при 180 градусах 15 хвилин. Пісна піца з листкового тіста
Домашня пісна піца хороша тим, що її можна приготувати на швидку руку» з будь-яких компонентів. Так, якщо не хочеться витрачати час на замішування тіста, можна використовувати готове пісне листкове. Воно швидко випікається, і виходить пишним і хрустким, особливо, якщо використовувати одночасно два пласта, не забувши наколоти їх виделкою.
Інгредієнти:
лист листкового тіста - 2 шт.; масло - 40 мл; баклажан - 1/2 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; черрі - 6 шт.; спаржа - 4 шт.; солодкий перець - 1 шт. Приготування
Варіть овочі 5 хвилин. Додати відварену спаржу і смажте ще 3 хвилини. Розкачайте, поклавши один на одного, 2 пласта тіста, сформуйте бортики, наколіть виделкою і запікайте при 180 градусах 5 хвилин. Начиніть і випікайте ще 15 хвилин. Пісна піца на сковороді
Пісна піца без дріжджів на сковороді - прекрасна альтернатива страви з духовки. Цей рецепт сподобається любителям легкої, тонкої і хрусткою основи. Такий, виходить піца замішана на олії, борошні і воді. У цьому випадку, склад начинки не принципове. Головне, щоб вона була соковита і змогла пропектися на сковороді за пару хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 375 г; вода - 125 мл; олія - 60 мл; томатний соус - 60 г; печериці - 120 г; цибуля - 1 шт. Приготування
З борошна, води і 40 мл олії замісіть тісто. Розкачайте в пласт і викладіть на розігріту сковороду. Смажте з одного боку 2 хвилини. Переверніть.Змастіть кетчупом, покладіть обсмажені цибулю і гриби і тушкуйте під кришкою 3 хвилини. Пісна піца в мультиварці
Пісна бездрожжевая піца в мультиварці - це смачно і дуже якісно. Цей сучасний агрегат особливо актуальний при використанні бездріжджового тіста, яке має властивість швидко підгоряти і пересихати, чого не трапляється при рівномірному випіканні в мультиварці. Щоб тісто не вийшло сирим потрібно викласти начинку тонким шаром.
Інгредієнти:
пісне тісто - 125 г; консервована кукурудза - 280 м; зубок часнику - 5 шт.; солодкий перець - 1 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; томатний соус - 80 р; масло - 20 мл Приготування
Покладіть розкатане тісто в чашу. Заправте соусом, кукурудзою, кільцями перцю, цибулі і часником. Готуйте «Випікання» 40 хвилин.