Вернуться назад Распечатать

Пісна піца - рецепти тіста і начинки з грибами, помідорами, морепродуктами

Пісна піца - рецепти тіста і начинки з грибами, помідорами, морепродуктами
Пісна піца не суперечить італійськими традиціями, з моменту створення її готували з прісного тіста, трав, оливок і недорогих овочів. Нині різноманітність продуктів дозволяє розбавити начинку сиром тофу, морепродуктами і грибами, а томатний соус - незмінний компонент колоритного страви, отже дозволений православним меню.

Як приготувати пісну піцу в домашніх умовах?


Якщо в тісті є два варіанти - з дріжджами або без, то начинка для пісної піци представляє широкий асортимент.

  • Наповненням можуть виступити обсмажені в олії помідори з часником і спеціями, гриби, оливки, баклажани, гарбуз, зелень, горохове пюре. Навіть кілька видів цибулі, викладених зверху на тісто, можуть посилити смак страви.

  • Пісна смачна піца стане ароматніший і не пересохне в духовці, якщо попередньо обсмажити начинку в маслі, а не кидати її сирою поверх основи.

  • Брак моцарели і пармезану повністю компенсує пісний соус для піци. Його можна зробити на основі пісного майонезу або з тушкованих в олії з часником томатах.


  • Пісне тісто для піци

    Пісна піца - рецепти тіста і начинки з грибами, помідорами, морепродуктами

    Пісне тісто без дріжджів для піци – італійська класика. Всі інші варіанти - фантазії і експерименти домашніх кулінарів, які намагаються заощадити час і сили, так як справжні італійські майстри готують тісто з борошна, води і оливкової олії, досягаючи високої еластичності продукту тільки за допомогою рук, вимішуючи тісто близько 6 хвилин.
    Інгредієнти:

  • борошно - 375 г;

  • вода - 100 мл;

  • масло - 80 мл;

  • розпушувач - 5 р.


  • Приготування

  • Змішайте борошно з пучкою солі і розпушувачем.

  • Додайте воду, масло і вимішуйте тісто 6 хвилин.

  • Розкотіть в тонкий пласт.


  • Пісна піца з грибами і помідорами


    Пісна піца - рецепти тіста і начинки з грибами, помідорами, морепродуктами

    Пісна піца з грибами - одне з найпростіших, бюджетних і смачних страв. Гриби володіють необхідною м'ясистою текстурою, щоб зробити начинку соковитою і поживною, особливо в поєднанні зі свіжими томатами. Частіше інших використовуються печериці. Традиційно, їх обсмажують у великій кількості масла і з додаванням цибулі, що гарантує начинці соковитість і м'якість.
    Інгредієнти :

  • борошно - 750 г;

  • вода - 250 мл;

  • дріжджі - 30 г;

  • олія - 60 мл;

  • цукор - 10 г;

  • помідори - 4 шт.;

  • печериці - 150 г;

  • цибуля - 1 шт.


  • Приготування

  • Розведіть дріжджі в теплій воді.

  • Додайте цукор, борошно, масло і замісіть тісто.

  • Відставте тісто на 30 хвилин.

  • Сформуйте корж. Випікайте 15 хвилин при 180 градусах.

  • Обсмажте гриби і цибулю, викладіть на корж разом з томатами.

  • Пісна грибна піца випікається при 190 градусах 20 хвилин.


  • Пісна піца з креветками - рецепт

    Пісна піца - рецепти тіста і начинки з грибами, помідорами, морепродуктами

    Пісна піца з креветками - здатна замінити повноцінний обід. Високий вміст білків і невисока калорійність креветочной м'яса сприяє швидкому вгамування голоду. У зв'язку з цим, не можна перевантажувати блюдо компонентами, а обмежитися томатним соусом, цибулею й перцем, які чудово підкреслять солодкість ракоподібних.
    Інгредієнти :

  • борошно - 300 г;

  • вода - 200 мл;

  • дріжджі - 5 г;

  • цукор - 20 г;

  • масло - 20 мл;

  • томатний соус - 100 мл;

  • цибуля - 1 шт.;

  • очищені креветки - 450 г;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • гірчиця - 20 р.


  • Приготування

  • З борошна, води, дріжджів і цукру замісити тісто.

  • Охолоджуйте годину.

  • Розкачайте тісто в пласт, змастіть соусом і гірчицею.

  • Покладіть цибулю, перець і креветки.

  • Пісна креветочная піца запікається при 180 градусах 25 хвилин.


  • Пісна овочева піца

    Пісна піца - рецепти тіста і начинки з грибами, помідорами, морепродуктами

    Пісна піца з баклажанами не так популярна, як інші варіанти. Вона розрахована на шанувальників здорової та корисної їжі, здатних оцінити гіркувато-горіхові «синенькі», соковиті кабачки і пряні сушені томати. Все це овочеве асорті запікається на прісному розсільному тесті, від чого піца виходить дуже смачною і вишуканою.
    Інгредієнти:

  • борошно - 700 г;

  • розсіл - 250 мл;

  • сода - 5 г;

  • цукор - 10 г;

  • оцет - 10 мл;

  • олія - 60 мл;

  • баклажан - 1 шт.;

  • цукіні - 1 шт.;

  • томатний соус - 80 р;

  • в'ялені томати - 7 шт.


  • Приготування

  • З борошна, розсолу, цукру, олії, оцту і соди замісіть тісто.

  • Охолоджуйте тісто годину.

  • Розтягніть і викладіть його на деко.

  • Заправте соусом, баклажанами, цукіні і томатами.

  • Пісна піца випікається при 230 градусах 25 хвилин.


  • Пісна піца з сиром тофу

    Пісна піца - рецепти тіста і начинки з грибами, помідорами, морепродуктами

    Пісна піца з тофу повинна бути включена в повсякденне меню. Тофу, одержуваний шляхом сквашування молока бобів, перевершує вмістом білка багато м'ясні продукти і при цьому не відрізняється високою калорійністю. З-за нейтрального смаку сої, його можна змішувати з будь-якими соусами, обсмажувати, коптити або за 10 хвилин запекти прямо на піці.
    Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;

  • вода - 220 мл;

  • дріжджі - 5 г;

  • тофу - 60 г;

  • помідор - 2 шт.;

  • зубок часнику - 1 шт.;

  • томатна паста - 40 г;

  • цукор - 5 р.


  • Приготування



  • Розведіть дріжджі в 170 мл теплої води, всипте борошно і замісіть тісто.

  • Поставте в тепло на 40 хвилин.

  • Розмішайте пасту з водою і цукром, додайте часник і проварити кілька хвилин.

  • Розкачайте тісто у коло.

  • Заправте соусом, томатами і тофу.

  • Пісна піца випікається 10 хвилин при 250 градусах.


  • Пісна піца з морепродуктами - рецепт

    Пісна піца - рецепти тіста і начинки з грибами, помідорами, морепродуктами

    Пісна піца з морепродуктами - одна із самих популярних варіантів страви. Це пояснюється тим, що морепродукти швидко готуються, неймовірно корисні, смачні, апетитні і доступні в замороженому вигляді. Особливо, у варіанті морського коктейлю, який можна тушкувати 5 хвилин на сковороді і потім відправляти на коржі в духовку.
    Інгредієнти:

  • борошно - 400 г;

  • манка - 100 г;

  • вода - 300 мл;

  • дріжджі - 10 г;

  • цукор - 10 г;

  • зубок часнику - 2 шт.;

  • олія - 60 мл;

  • морський коктейль - 300 г;

  • томат - 1 шт.


  • Приготування

  • Змішайте дріжджі, цукор і 40 мл олії з теплою водою.

  • Влийте суміш в манку з борошном і перемішайте.

  • Поставте тісто в тепло на годину.

  • Обсмажте томат в олії з травами і часником.

  • Окремо обсмажте морський коктейль.

  • Заправте тісто соусом і морепродуктів.

  • Випікайте при 200 градусах 20 хвилин.


  • Пісна піца зі шпинатом

    Пісна піца - рецепти тіста і начинки з грибами, помідорами, морепродуктами

    Пісна піца - рецепт, який дозволяє приготувати начинку з однієї тільки зелені. При цьому не обов'язково використовувати свіжі компоненти. Кремовий соус з тофу і замороженого шпинату замінить дорогі в міжсезоння овочі і різноманітить піцу новим смаком. Потрібно тільки прогріти шпинат на сковорідці і збити у блендері до однорідності.
    Інгредієнти :

  • пісна основа для піци - 1 шт.;

  • оливки - 60 г;

  • в'ялені томати - 40 г;

  • заморожений шпинат - 6 шт.;

  • тофу - 120 г;

  • масло - 20 мл;

  • червоний цибуля - 1 шт.


  • Приготування

  • Прогрійте шпинат в маслі 5 хвилин.

  • Збийте в блендері разом з тофу.

  • Змастіть корж масою.

  • Зверху покладіть томати, цибулю і маслини.

  • Запікайте при 180 градусах 15 хвилин.


  • Пісна піца з лаваша

    Пісна піца - рецепти тіста і начинки з грибами, помідорами, морепродуктами

    Швидка пісна піца на лаваші виручить при нестачі часу. При цьому не потрібно ніяких кулінарних хитрощів: потрібно змастити маслом тонкі лаваші і, уклавши стопкою один на одного, «заправити» улюбленою начинкою. Єдине, що необхідно дотримати - це час приготування. Випікається така піца не більше 15 хвилин.
    Інгредієнти:

  • лаваш - 3 шт.;

  • олія - 60 мл;

  • томатний соус - 40 р;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • цукіні - 1 шт.


  • Приготування

  • Змастіть лаваші маслом і укладіть один на одного.

  • Здобріть соусом і викладіть скибочки перцю, томатів і цукіні.

  • Випікайте при 180 градусах 15 хвилин.


  • Пісна піца з листкового тіста

    Пісна піца - рецепти тіста і начинки з грибами, помідорами, морепродуктами

    Домашня пісна піца хороша тим, що її можна приготувати на швидку руку» з будь-яких компонентів. Так, якщо не хочеться витрачати час на замішування тіста, можна використовувати готове пісне листкове. Воно швидко випікається, і виходить пишним і хрустким, особливо, якщо використовувати одночасно два пласта, не забувши наколоти їх виделкою.
    Інгредієнти:

  • лист листкового тіста - 2 шт.;

  • масло - 40 мл;

  • баклажан - 1/2 шт.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • черрі - 6 шт.;

  • спаржа - 4 шт.;

  • солодкий перець - 1 шт.


  • Приготування

  • Варіть овочі 5 хвилин.

  • Додати відварену спаржу і смажте ще 3 хвилини.

  • Розкачайте, поклавши один на одного, 2 пласта тіста, сформуйте бортики, наколіть виделкою і запікайте при 180 градусах 5 хвилин.

  • Начиніть і випікайте ще 15 хвилин.


  • Пісна піца на сковороді

    Пісна піца - рецепти тіста і начинки з грибами, помідорами, морепродуктами

    Пісна піца без дріжджів на сковороді - прекрасна альтернатива страви з духовки. Цей рецепт сподобається любителям легкої, тонкої і хрусткою основи. Такий, виходить піца замішана на олії, борошні і воді. У цьому випадку, склад начинки не принципове. Головне, щоб вона була соковита і змогла пропектися на сковороді за пару хвилин.
    Інгредієнти:

  • борошно - 375 г;

  • вода - 125 мл;

  • олія - 60 мл;

  • томатний соус - 60 г;

  • печериці - 120 г;

  • цибуля - 1 шт.


  • Приготування

  • З борошна, води і 40 мл олії замісіть тісто.

  • Розкачайте в пласт і викладіть на розігріту сковороду.

  • Смажте з одного боку 2 хвилини.

  • Переверніть.Змастіть кетчупом, покладіть обсмажені цибулю і гриби і тушкуйте під кришкою 3 хвилини.


  • Пісна піца в мультиварці

    Пісна піца - рецепти тіста і начинки з грибами, помідорами, морепродуктами

    Пісна бездрожжевая піца в мультиварці - це смачно і дуже якісно. Цей сучасний агрегат особливо актуальний при використанні бездріжджового тіста, яке має властивість швидко підгоряти і пересихати, чого не трапляється при рівномірному випіканні в мультиварці. Щоб тісто не вийшло сирим потрібно викласти начинку тонким шаром.
    Інгредієнти:

  • пісне тісто - 125 г;

  • консервована кукурудза - 280 м;

  • зубок часнику - 5 шт.;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • томатний соус - 80 р;

  • масло - 20 мл


  • Приготування

  • Покладіть розкатане тісто в чашу.

  • Заправте соусом, кукурудзою, кільцями перцю, цибулі і часником.

  • Готуйте «Випікання» 40 хвилин.