Пісні пишні оладки на дріжджах актуальні в будь-який час року. Рум'яні, ситні і малокалорійні, вони дуже просто готуються і виходять завжди. Весь секрет у складових тесту, з ними - воно набуває легкість і легкість, чудово поєднується з овочами, ягодами і фруктами, з-за чого десерт кожен раз може змінювати свій смак.
Як приготувати пісні оладки на дріжджах?
Пісні дріжджові оладки замішуються на воді, борошна, олії і дрібку цукру. Навіть з таким простим продуктовим складом, оладки виходять дуже пишними, апетитними і легкими. Їх можна робити солодкими і солоними, додаючи в тісто ягоди, яблука, гриби і картоплю, що дозволяє подавати їх в якості десерту, і у вигляді закуски.
Пісні оладки на воді та ferment замішуються виключно вручну. Дріжджове тісто не переносить перемішування за допомогою побутової техніки і може впасти після. Дріжджі слід розводити тільки в теплій воді, щоб вони не загинули, а борошно обов'язково просіяти. Навіть в солодкому тесті не завадить пучку солі: вона допомагає розкрити смак інших компонентів і підкреслить його. Пісні пишні дріжджові млинці на воді
Пісні дріжджові оладки на воді виходять пишними і повітряними тільки у тих господинь, які дотримуються всіх правил приготування. Вони розчиняють дріжджі тільки у воді, температура якої не перевищує 40 градусів, расстаивают тісто під полотняним рушником, щоб воно «дихало», і не перемішують його перед смаженням, щоб не порушити структуру.
Інгредієнти:
борошно - 1 кг; вода - 750 мл; свіжі дріжджі - 30 г; цукор - 80 г; масло - 80 мл Приготування
Дріжджі розітріть з цукром. Додайте борошно, теплу воду, сіль і масло. Добре перемішайте і відставте тісто в тепло на годину. Не перемішуючи, викладайте тісто столовою ложкою на сковороду. Смачні пісні оладки на дріжджах випікаються під кришкою по 2 хвилини з кожного боку. Пісні млинці на дріжджах з родзинками
Кулінари вважають, що пісні оладки на сухих дріжджах не такі ароматні, як на живих. Насправді між ними мало відмінностей, одне з небагатьох стосується правил роботи з продуктів. До сухих дріжджів потрібно додати теплу воду, цукор і дати час гранулам насититися для активації, а якщо додати родзинки, тісто буде бродити активніше.
Інгредієнти:
борошно - 625 г; вода - 500 мл; сухі дріжджі - 5 г; родзинки - 200 г; цукор - 60 г; масло - 120 мл Приготування
Розчиніть дріжджі в теплій воді. Додайте цукор і перемішайте. Відставте на 10 хвилин до повного розчинення. Поступово введіть борошно і тепле масло. Через 30 хвилин додайте запарені родзинки. Після закінчення ще 30 хвилин, обсмажте пісні пишні оладки на дріжджах до рум'яності. Пісні млинці на дріжджах з яблуками
Пісні пишні оладки на дріжджах з яблуками - прекрасне рішення, щоб смачно і поживно оформити сніданок. Кілька фруктів, доданих в тісто, значно освіжать його прісний смак і зроблять текстуру випічки багатше і різноманітніше. Крім того, такі оладки соковиті і ніжні самі по собі, тому їх можна подавати без меду та варення.
Інгредієнти:
тепла вода - 370 мл; борошно - 400 г; свіжі дріжджі - 35 г; масло - 80 мл; цукор - 40 г; яблуко - 4 шт. Приготування
Розведіть дріжджі теплою водою, додайте 200 г борошна 20 г цукру. Перемішайте і відставте на тепло 20 хвилин. Введіть масло, решту воду і цукор. Через 30 хвилин додайте очищені яблука. Перемішайте і дайте постояти 15 хвилин. Смажте пісні пишні яблучні оладки на дріжджах з двох боків до рум'яності, викладаючи тісто ложкою на сковороду. Пісні млинці на дріжджах з бананом
Пісні оладки на живих дріжджах відрізняються ніжністю і ароматом. В цьому заслуга живих дріжджів, здатних створювати ідеальний смак і фактуру. Такі дріжджі краще працюють при мінімумі цукру, а тим, хто хоче додати солодощі, краще покласти в тісто банан. Він має ніжну кремову текстуру та багато цукру, прискорює бродіння дріжджів.
Інгредієнти:
сирі дріжджі - 10 г; борошно - 500 г; вода - 370 мл; цукор - 40 г; масло - 80 мл; банан - 1 шт.; сік лимона - 40 мл Приготування
Банан натріть на тертці, побризкайте лимонним соком. Дріжджі розітріть з цукром. Додайте теплу воду, борошно, олія, банан і замісіть тісто. Поставте тісто в тепло на годину. Обсмажте оладки з двох боків до рум'яності. Пісні нічні оладки на дріжджах
Пісне дріжджове тісто на оладки - не тільки просто в приготуванні, але і зручно в побуті. Щоб не витрачати час на замішування і підняття тесту вранці, його завжди можна приготувати з вечора і поставити на ніч у холодильник. Єдине - замішувати тісто слід у великій ємності, а перед смаженням дати йому пару хвилин прогрітися.
Інгредієнти:
борошно - 280 м; вода - 250 мл; свіжі дріжджі - 10 г; цукор - 20 г; олія - 60 мл; сіль - пучку. Приготування
Дріжджі розітріть з цукром. Додайте теплу воду, сіль, масло, борошно і перемішайте. Поставте тісто на ніч у холодильник. Вранці дістаньте, перемішайте і приступайте до смаження. Пісні млинці з гарбузом на дріжджах
Пісні дріжджові оладки на сухих дріжджах дуже зручні в приготуванні. На відміну від живих дріжджів, сухі мають тривалий термін зберігання і не чутливі до вологи. Їх можна взяти з собою на дачу і спекти оладки з соковитою, яскравою гарбуза. Для цього потрібно додати натертий овоч в тісто, з'єднавши спочатку всі сухі, а потім і рідкі компоненти.
Інгредієнти:
манка - 60 г; борошно - 240 г; вода - 250 мл; цукор - 20 г; сухі дріжджі - 5 г; масло - 40 мл; м'якоть гарбуза - 300 р. Приготування
Гарбуз натріть на тертці і змішайте з борошном, манкою, дріжджами і цукром. Додайте теплу воду, масло і перемішайте. Відставте на годину. Після чого, обсмажте оладки до рум'яності. Пісні картопляні оладки на дріжджах
Пісні оладки на свіжих дріжджах можуть бути не тільки десертом, але і живильної закускою. Однією з найпопулярніших є оладки з картоплею. Вони виходять хрусткими і швидкими, адже тісто на свіжих дріжджах, картопляному відварі і пюре настільки швидко піднімається, що його навіть не потрібно расстаивать, а слід смажити відразу.
Інгредієнти:
картопля - 500 г; вода - 350 мл; борошно - 200 г; дріжджі - 20 г; олія - 60 мл Приготування
Очищений картопля залийте водою і проваріть до готовності. Відвар злийте в окрему ємність, а картопля пюрируйте. Розведіть дріжджі в теплому відварі. З'єднайте з картоплею і борошном і перемішайте. Смажте оладки негайно. Пісні оладки з цибулею на дріжджах
Пісні пишні оладки на сухих дріжджах різноманітні приготуванням. Деякі рецепти вражають простотою і мінімумом компонентів. До таких варіантів відносяться оладки з цибулею, які часто подають замість хліба, в якості закуски до гарячих страв. Вони відрізняються ніжною текстурою і приємним карамельним смаком смаженої цибулі.
Інгредієнти:
сухі дріжджі - 10 г; борошно - 750 г; вода - 500 мл; цукор - 40 г; цибуля - 2 шт. Приготування
Цибулю подрібніть в блендері. З'єднайте борошно з сухими дріжджами і цукром. Додайте воду, цибульну суміш і відставте на 40 хвилин. Обсмажте з двох боків до рум'яності. Пісні дріжджові млинці з капустою
Дуже смачними виходять пісні пишні дріжджові оладки з додаванням овочів, а особливо з капустою. Її додають в тісто безпосередньо перед смаженням, попередньо загасивши з цибулею і спеціями, завдяки чому оладки виходять ніжними і дуже соковитими. Їх часто подають у вигляді окремої закуски або в додаток до пісним супів.
Інгредієнти:
борошно - 625 г; тепла вода - 500 мл; капуста - 700 г; цибуля - 1 шт.; сухі дріжджі - 10 г; цукор - 40 г; масло - 80 мл Приготування
Залийте дріжджі і цукор водою. Через 10 хвилин додайте борошно і добре перемішайте. Поставте тісто в тепло на 40 хвилин. Тим часом, нашаткуйте капусту і тушкуйте її з цибулею. Приправте, остудіть і покладіть в тісто. Перемішайте і обсмажте оладки на сковороді.