Допоможуть приготувати пісні млинці швидко і смачно рецепти без участі яєць, молочних продуктів і сировини тваринного жиру. Отримані рум'яні вироби можна подати з медом, варенням, фруктовим сиропом або доповнити начинкою з рослинних компонентів.
Як приготувати пісні млинці?
Технологія приготування млинців без скоромних продуктів проста і нехитра, а результат практично не поступається традиційним версіями виробів.
Як правило, готуються пісні млинці на воді без яєць. Однак чимало версій страви, де в якості рідкої основи використовується огірковий або помідорний розсіл, фруктові соки, картопляний відвар. Пісне тісто для млинців може бути замішане зі свіжими або сухими дріжджами або на прісній основі, в яку для надання виробам пухкості додано погашена кислотою сода або розпушувач. Кількість цукру в рецептах можна підкоригувати за своїм смаком і залежно від призначення виробів, які передбачаються бути поданими в якості десерту або несолодким закуски. Випікати млинці переважно на спеціальній блиннице або сковороді з товстим дном, змащуючи його за допомогою пензля рослинним маслом. Швидкі пісні дріжджові млинці на сухих дріжджах
Спекти пісні млинці швидко і смачно допоможуть рецепти виробів на дріжджах. В даному випадку страва готується з сухими дріжджовими гранулами, які вимагають попередньої активації невеликої порції теплої води. Після додавання опари необхідно буде просто дочекатися появи в тесті бульбашок і придбання їм пористості.
Інгредієнти:
вода – 600 мл; борошно – 05 кг; сухі дріжджі – 5 г; цукровий пісок – 4-5 ст. ложок; масло рослинне – 4 ст. ложки; сіль – щіпка. Приготування
У склянці теплої води розчиняють дріжджі і ложку цукру, залишають на 15-20 хвилин. Змішують залишилася теплу воду з цукром, сіллю і борошном, дають настоятися. Опару додають в тісто, вмішують масло і залишають масу в теплі на 30-40 хвилин. Печуть пісні дріжджові млинці, підрум'янюючи порції тіста з двох сторін. Пісні тонкі млинці з дірочками – рецепт
Даний рецепт пісних млинців виконується на рідкій основі з додаванням свіжозавареного чорного чаю. Мереживну ажурність вироби набувають за рахунок додавання в тісто соди і лимонного соку. Результатом залишаться задоволені навіть скептики, які не довіряють нетрадиційних технологій і воліють блюдо в класичному виконанні.
Інгредієнти:
вода – 250 мл; чай чорний – 250 мл; борошно – 250 г; цукровий пісок – 2 ст. ложки; масло рослинне – 2 ст. ложки; сіль – щіпка; сік лимонний – 1 ст. ложка; сода – 1 ч. ложка. Приготування
Змішують воду і чай, додають цукор, сіль, масло, борошно і погашену соду. Перемішують отриману основу віночком і приступають до смаження виробів, підрум'янюючи порції тіста на прогрітій сковороді. Пісні млинці на мінералці – рецепт
Смачні пісні млинці вдасться приготувати, взявши в якості рідкої бази мінеральну сильногазований воду. Бульбашки газу чудодійним чином вспушивают основу і надають виробам пористості і легкості. Склад тіста в даному випадку позбавлений дріжджів і розпушувачів, а результат вражає легкістю млинців.
Інгредієнти:
вода мінеральна – 05 л; борошно – 280 м; цукровий пісок – 2 ст. ложки; масло рослинне – 5 ст. ложок; сіль – щіпка. Приготування
У мінеральній воді розчиняють сіль і цукор. Всипають борошно, розмішують основу міксером. Прогрівають масло до кипіння, вливають тонкою цівкою в тісто і збивають суміш при цьому міксером. Пісні млинці печуть на мінеральній воді, підрум'янюючи порції тіста на промасленим сковороді. Пісні млинці на окропі – рецепт
Щоб приготувати повітряні пісні млинці швидко і смачно, рецепти заварного тіста з додаванням окропу підійдуть для цієї мети як не можна краще. Максимально вдалими будуть версії з дріжджами: свіжими, як у даному розділі або сухими, яких на вказану кількість води знадобиться дві чайних ложки.
Інгредієнти:
вода – 5 склянок; борошно – 4 склянки; свіжі дріжджі – 10 г; цукровий пісок – 2 ст. ложки; масло рослинне – 1 /3 склянки; сіль – 2 щіпки. Приготування
У склянці теплої води розчиняють дріжджі, по ложці борошна і цукру, залишають на 30 хвилин. Додають решту води, в якій розчиняють цукор, сіль, масло і борошно, залишають основу в теплі на 15 години. Вливають склянку окропу, розмішують, дають постояти 10 хвилин. Печуть пісні заварні млинці традиційним зразком на промасленим сковороді. Пісні млинці на заквасці
Дивно апетитні, ароматні і пористі будуть пісні млинці на воді з хлібною закваскою, яка повинна бути активною, грає, по густоті нагадувати сметану середньої жирності. Крохмаль не є обов'язковим інгредієнтом і може бути замінений порцією пшеничного борошна до досягнення тесту потрібної текстури.
Інгредієнти:
вода – 4 склянки; борошно – 3 склянки; крохмаль – 05 склянки; закваска – 1 склянка; цукровий пісок – 05 склянки; масло рослинне – 40 мл; сіль – 1 щіпка. Приготування
У ємності змішують закваску, воду і масло, додають всі сипучі компоненти. Залишають тісто в теплі на 6-8 годин. З отриманої расстоявшейся основи печуть рум'яні млинці, наливаючи порції тіста на прогріту сковороду. Пісні гречані млинці – рецепт
Непідробне пахощі і приголомшлива насиченість млинців, приготованих з участю гречаного борошна, порадує будь-якого гурмана і істинного цінителя найнезвичніших кулінарних рішень. Якщо в наявності тільки крупа, її перебирають і перемелюють до борошняної структури за допомогою кавомолки на середньої потужності, а потім просівають.
Інгредієнти:
вода – 850 мл; борошно пшеничне – 200 г; борошно гречана – 600 г; сухі дріжджі – 15 г; цукровий пісок – 40 г; олія – 7 ст. ложок; сіль – 1 щіпка. Приготування
Пшеничне борошно з'єднують з дріжджами і цукром, додавши 3 ложки гречаного борошна, вливають 300 мл води, розмішують, залишають у теплі на 40 хвилин. Вмішують в опару іншу теплу воду, гречане борошно і масло, дають постояти 15 години. Печуть пісні гречані млинці традиційним зразком на промасленим сковороді. Пісні млинці з кукурудзяного борошна
Більш поживними і разом з тим делікатними за смаком будуть пісні кукурудзяні млинці . Пшеничне борошно тут супроводжується порцією кукурудзяної. Разрыхлит структуру виробів сильногазована вода, використовувана в даному випадку в якості рідкої бази. Як доповнення підійдуть будь-які несолодкі начинки або десертні топінги.
Інгредієнти:
вода сильногазована – 600 мл; борошно пшеничне – 100 г; борошно кукурудзяне – 200 г; цукровий пісок – 10 г; масло рослинне – 2 ст. ложки; сіль – 1 щіпка. Приготування
З'єднують сухі складові для тіста, вливають газовану воду і масло, розмішують. Випікають млинці на промасленим сковороді до придбання рум'янцю з двох сторін. Пісні млинці на кокосовому молоці
Потішать тонкими тропічними нотами приготовані пісні млинці на кокосовому молоці без яєць. При бажанні складу незвичайного тесту можна доповнити порошком какао, або добавками у вигляді нарізаних бананів, кокосової стружки. Гармонійно поєднується з подібними виробами солодкий апельсиновий соус.
Інгредієнти:
молоко кокосове – 05 л; борошно пшеничне – 300 г; цукровий пісок – 2-3 ст. ложки; масло рослинне – 4 ст. ложки; сіль – 1 щіпка. Приготування
В половині кокосового молока розчиняють сіль і цукор, всипають борошно, розмішують. Вливають решту молока, розмішують віночком, додавши масло рослинне. Наливають порції тіста на промаслений сковороду і обсмажують з двох сторін. Пісні млинці з манкою
Наступний рецепт пісних млинців на воді виконується з манною крупою, яка повинна бути виключно дрібного помелу. Лаконічність технології і тривіальний складу тесту не завадять отримати ситна та поживна страва. Супроводом подібних виробів може бути будь-наповнення з пісним або традиційним складом, а також мед, варення, інші добавки.
Інгредієнти:
вода – 05 л; борошно – 200 г; манка – 2 ст. ложки; цукровий пісок – 40 г; масло рослинне – 5 ст. ложок; сода – 05 ч. ложки; оцет – 1 ст. ложка; сіль – 1 щіпка. Приготування
Борошно змішують з цукром і манною крупою. Доливають гарячу воду, додають погашену оцтом соду і рослинне масло. Розмішують основу і випікають з неї рум'яні млинці, наливаючи порції на розпечену сковороду. Пісні млинці на розсолі
Порадують приємним післясмаком і надзвичайною румяностью приготовані пісні млинці на огірковому розсолі. Кислота, присутня в подібній рідкої базі, погасить соду і забезпечить якісне розпушування тіста і, як наслідок, пористість і легкість готових виробів. Частину пшеничного борошна можна замінити кукурудзяної або гречаної.
Інгредієнти:
розсіл – 350 мл; борошно – 1 склянка; цукровий пісок – 20 г; масло рослинне – 2 ст. ложки; сода – 05 ч. ложки; сіль – 1 щіпка. Приготування
Змішують борошно з цукром, сіллю. Додають розсіл і масло, розмішують масу ретельно за допомогою віночка. Наливають ополоником порції тесту на сковороду і підрум'янюють її з двох сторін. Пісні млинці з припеком
Якщо є бажання приготувати щось ситне, смачне і незвичайне на вечерю або на друге до обіду, пісні товсті млинці з припеком стануть відмінним рішенням. Для начинки замість представленого набору можна взяти обсмажені гриби або овочі: баклажани, болгарський перець, доповнивши склад зеленню або зеленою цибулею.
Інгредієнти:
вода сильногазована – 05 л; борошно – 2 склянки; цукровий пісок – 20 г; масло рослинне – 6 ст. ложок; розпушувач – 15 ч. ложки; картопля – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; сіль – 1 щіпка. Приготування
Відварюють в мундирі картоплю очищають, охолоджують і нарізають кубиками. Тим же манером шаткують і цибулю. Овочі обсмажують окремо на маслі, змішують в одній ємності. З'єднують борошно з цукром, розпушувачем і дрібкою солі. Додають воду і 3 ложки олії, залишають на 30 хвилин. На сковороду викладають трохи начинки, розподіляючи її рівномірно по дну, і заливають порцією тесту. Підрум'янюють її пісні млинці з начинкою з двох сторін. Пісні картопляні млинці
Якісно урізноманітнюють раціон пісні млинці без яєць з картопляної основи. Пюре з картоплі в даному випадку краще приготувати за допомогою блендера, що дозволить збільшити його клейкість. При цьому відвар не зливають, а використовують як доповнення до рідкої базі для отримання тіста середньої густоти.
Інгредієнти:
картопля – 4 шт.; борошно – 05 склянки; масло рослинне – 4 ст. ложки; вода – 1 склянка; сіль – за смаком. Приготування
Очищають картоплю, розрізають, заливають до покриття водою, підсолюють і відварюють до м'якості. Пробивають скибочки разом з відваром блендером, додають воду, масло і борошно. Випікають млинці традиційним способом, підрум'янюючи порції основи з двох сторін.