Плоди фейхоа відрізняються чудовими смаковими якостями, а головне - містять значну кількість біологічно активних речовин (вітамінів, органічних кислот, моносахаров, біофлавоноїдів, амінокислот і мінеральних речовин).
Якими бувають рецепти з фейхоа
Високий вміст пектину надає цим екзотичним плодам лікувально-профілактичні властивості, а з точки зору технологічності, обумовлює хороше желювання продукту при виробництві конфітюру, джему, повидла. Тому плоди фейхоа - цінна сировина для отримання якісної консервної плодової продукції. Найбільш популярне ласощі запас - варення з фейхоа.
Рецептів варення з фейхоа досить багато - готують варення з медом і волоськими горіхами, з лимоном і горіхами, з апельсином, з грушами, яблуками.
Існують також відмінності в способі приготування варення. Так зване "сире варення з фейхоа передбачає подрібнення плодів і наполягання з цукром. Таке варення швидко готується, дозволяє зберегти максимальну кількість корисних речовин, однак може зберігатися не більше двох місяців.
Для заготівлі варення про запас плоди подрібнюють і проварюють з цукром та іншими інгредієнтами, готову масу пастеризують.
Дуже смачний рецепт варення з фейхоа з яблуками. Таке ласощі легко і швидко готується, має приємний кисло-солодкий смак.
Рецепт варення з фейхоа з яблуками, фото
Отже, необхідні інгредієнти (з розрахунку на 400 г готового варення):
плоди фейхоа - 200 г яблуко - 1 шт. (середнього розміру) цукор (оптимально використовувати тростинний, який додасть готовому варення карамельний присмак) - 150 г Спосіб приготування:
Плоди для приготування варення повинні бути досить м'якими при натисканні, без плям на поверхні. Якщо плоди недостатньо зрілі, слід залишити їх на декілька днів дозрівати. Фейхоа добре промиваємо під проточною водою, розрізаємо на шматочки завбільшки 2-3 см, посипаємо цукром і залишаємо на 2 години. У рецептах варення з фейхоа часто зустрічаються рекомендації плоди очистити від шкірки. Однак саме під шкіркою плодів і в самій шкірці міститься велика кількість біологічно активних речовин, тому плоди попередньо не очищаємо. Яблуко очищаємо від шкірки, розрізаємо на шматочки, додаємо до фейхоа, доливаємо 50 мл води. Суміш ретельно перемішуємо. Готуємо при постійному помішуванні приблизно годину, після закінчення цього часу масу збиваємо блендером. Ароматне варення з фейхоа переносимо в попередньо підготовлені баночки і пастеризуем протягом 10-15 хв. Смачне і дуже корисне варення з фейхоа готово! Приємного апетиту!
Автор: Анастасія Блюмм