На сьогоднішній день з'явилося багато шанувальників японської кухні і серед них є вегетаріанці. Якщо є бажання скуштувати улюблені страви без риби, то можна навчитися готувати пісні роли в домашніх умовах. Вони мало чим відрізняються від звичайних, лише потрібно попрацювати над овочевий або солодкою начинкою.
Як зробити пісні роли?
Щоб приготувати пісні суші і роли, потрібно освоїти певні процеси і правильно підібрати складові:
Для суші можна взяти спеціальний рис або придбати грубозернистий. Формування ролів здійснюється за допомогою листа норі, формують рулет, для чого їх притискають циновкою, але це можна зробити і за допомогою рук. Багато господинь хочуть знати які роли пісні, це ті, в яких відсутній м'ясо і риба, а сир береться тофу. В якості начинки буде присутній огіркові смужки або інші овочі. Пісні роли з рисовим папером
Під час дотримання дієти пісна начинка для ролів дозволяє отримувати необхідні організму корисні речовини і вітаміни. Є певні тонкощі в приготуванні страв. Наприклад, у деяких кухарів після варіння рис залишається в каструлі на 10 хвилин, інші кулінари вважають його краще викласти на дерев'яну дошку, щоб позбавитися від зайвої вологи.
Інгредієнти:
рисовий папір - 2-3 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; тофу - 200 г; зелень. Приготування
Цибулю і моркву натерти, обсмажити. Додати до них тофу і перемішати. Рисовий папір змочити водою. На один край викласти зелень і начинку, папір згорнути конвертиком. Пісні роли з кабачків з рисом
Є пісні роли, рецепти яких є скоріше наслідуванням знаменитому страви японської кухні. Наприклад, є варіація страви, де буде використовуватися обсмажений плоский шматочок кабачка. Він загортається у вигляді ролу, поміщається всередину начинка і скріплюється шпажкою, однак такі роли можуть самі тримати форму.
Інгредієнти:
кабачки - 600 г; рис -05 ст. л.; майонез пісний - 2 ст. л.; соус тар-тар - 3 ст. л .; зелень; часник - 3 зубчики; помідор - 1 шт.; борошно - 100 г; сіль. Приготування
Рис відварити до готовності. Кабачки розрізати на смужки товщиною в 1 см, обсмажити. Зробити начинку для ролів: до остившему рісу додати подрібнений помідор і зелень. Приправити майонезом, соусом тар-тар і подрібненим часником. Все перемішати. На широкий край кабачка викласти начинку. Пісні кабачкові роли загорнути і скріпити шпажкою. Пісні спрінг-роли
Цікавим способом, за допомогою якого можна зробити пісні роли в домашніх умовах - це приготувати їх з рисових млинчиків або коржів. Вони можуть подаватися в холодному або смаженому вигляді. В якості тесту послужить рисовий папір, можна придбати у магазині або зробити самому. Дуже ситним і одночасно легким стравою виходять спрінг-роли з овочами.
Інгредієнти:
горіхи кешью - 40 г; листи м'яти - 6 шт.; морква - 1 шт.; рисовий папір - 3 аркуша; соус соєвий - 1 ст. л.; помідор - 1 шт.; рис круглий - 100 г; печериці - 2 шт.; проростки бобів - 100 г; молоко кокосове - 50 мл; арахісова паста - 2 ст. л.; цукор - 1 ч. л.; паста каррі - 05 ч. л. Приготування
Відварити рис до готовності. Обсмажити дрібно нарезаний помідор, додати каррі, молоко і арахісову пасту. В кінці додати соєвий соус і цукор. Моркву натерти тонкою соломкою. Проростки залити окропом. Кешью розламати навпіл і обсмажити. Рисовий папір змочити водою, з краю розкласти бобові паростки, а зверху викласти м'яту і кешью. Згорнути рулети. Печериці подрібнити і обсмажити з морквою. Морквяно-грибну масу змішати з остившім рисом, формувати кульки. Рулетики і кульки можна вживати з соєвим соусом. Пісні роли з тофу
Вегетаріанці по достоїнству оцінять пісні роли в домашніх умовах рецепт їх включає додавання тофу. За допомогою цього компонента прибираються зайві вуглеводи з раціону. Цей варіант страви дуже добре поєднується з традиційними інгредієнтами японської кухні - васабі і маринованим імбиром.
Інгредієнти:
тофу - 400 г; лист норі - 2 шт.; морква - 1 шт.; огірок - 1 шт.; кунжут - 1 ст. л.; зелена цибуля - 1 стебло; рисовий оцет - 2 ст. л.; кунжутне масло - 1 ч. л.; сіль; часник сушений - щіпка. Приготування
Нарізати огірки та моркву тонкими смужками. У блендері подрібнити тофу разом із зеленою цибулею, олією, оцтом, кунжутом, сіллю і часником. Покладіть лист норі, а зверху викладіть з тофу. Посередині викласти огірок і моркву. Закрутити рол і нарізати на кружечки товщиною 2 див. Пісні гарячі роли
Страву можна приготувати не тільки в холодному, але і в гарячому варіанті. Звичайна його варіація передбачає додавання копченого лосося, але можна зробити і пісні запечені роли . Вони робляться з використанням гриля. В якості начинки служить огірок або які-небудь інші види овочів, вони дуже гармонійно поєднують з соусом.
Інгредієнти:
васабі - 5 г; огірки - 2 шт.; водорості норі - 2 шт.; рис - 150 г; майонез пісний - 3 ст. л.; соус соєвий - 1 ст. л.; оцет винний - 30 мл Приготування
Рис відварити, додати оцет і настоювати 20 хвилин. Змішати майонез і соєвий соус. Огірки порізати брусочками. Викласти норі, на нього рис, а зверху огірок. Загорнути рулетом і порізати їх на шматочки. Пісні солодкі роли
Господині, які задаються питанням, як приготувати пісні роли, можуть використовувати солодку варіацію страви. В якості начинки можуть служити шматочки будь-яких фруктів, вони неперевершено поєднуються з сирною масою. Їх загортають у млинці, які можуть бути звичайними або шоколадними.
Інгредієнти:
тофу - 200 г; кокосове молоко - 2 ст. л.; млинці - 6 шт.; ананас - 100 г; полуниця - 10 шт.; ківі - 1 шт. Приготування
З'єднати тертий сир і молоко, збити блендером. Порізати фрукти на маленькі шматочки. Викладіть масу на край млинця, зверху фрукти, потім загорніть блін в рулет. Нарізати пісні солодкі роли на шматочки. Пісні роли з лаваша - рецепт
Одна з найпростіших варіацій рецептів - це пісний рол в лаваші . Всередину можна покласти будь-які компоненти, наприклад, авокадо і огірки прекрасно передадуть ароматний і ніжний смак. Зробити страву справді неперевершеним допоможе приправа, приготовлена особливим способом, вона допомагає пройнятися і насититися чудовим присмаком.
Інгредієнти:
очищені насіння соняшнику - 05 склянки; часник - 1 зубчик; оцет - 1 ч. л.; лимонний сік - 1 ст. л.; авокадо - 1 шт.; огірок - 1 шт.; лаваш - 2 аркуша; сіль. Приготування
Насіння замочити у воді на 2-3 години, викласти їх в блендер, додати сіль, часник, сік і оцет, все збити. Порізати авокадо і огірок. Зверху на лаваш викласти соус, а зверху огірок і авокадо. Загорнути пісні роли, нарізати на шматочки.