Пиріжки з яйцем є популярною і затребуваною домашньою випічкою, запам'ятовується чудовим гармонійним поєднанням рум'яного пишного тесту з ласою яєчною начинкою. Порадує не тільки чудовий смак виробів, але і порівняльна простота їх приготування.
Як приготувати пиріжки з яйцем?
Існує маса способів зробити пиріжки з яйцем, виконуючи на практиці популярні рецепти з доступними рекомендаціями і правильними пропорціями інгредієнтів.
В якості борошняної основи може використовуватися здобне або пісне дріжджове тісто, база, приготована на кефірі з содою або готові листкові пласти. Начинка для пиріжків з яйцем часто доповнюється зеленим або ріпчастою цибулею, всілякою зеленню, овочами, відварним рисом, грибами, іншими компонентами. Сформовані вироби можна смажити в олії на сковороді, випікати в духовці на деко, попередньо змастивши поверхню расстояться заготовок жовтком. Пиріжки з яйцем в духовці
Пиріжки з яйцем, рецепт яких буде представлений першим, виходять неймовірно смачними і не мають собі рівних по простоті виконання технології та підсумкового результату. Головне – не перенаситити тісто борошном, вчасно зупинившись, і не піддавшись спокусі додати зайву порцію для полегшення вимішування.
Інгредієнти:
яйця – 6 шт.; зелена цибуля – 100 р; зелень – 05 пучка; борошно – 4 склянки; молоко – 250 мл; цукор – 40 г; масло – 4 ст. ложки; дріжджі свіжі – 25 г; сіль, перець. Приготування
Розпускають дріжджі в теплому молоці. Окремо змішують 1 яйце з цукром, сіллю, виливають у дріжджову основу, розмішують до розчинення кристалів. Вмішують борошно і масло, залишають у теплі на 2 години, 1 раз обминають. Нарізають відварені яйця, зелень, цибуля, змішують, приправляють. З начинки і тіста формують вироби. Печуть пиріжки з яйцем і зеленню в духовці 15 хвилин при 180 градусах. Смажені пиріжки з яйцем
Смажені пиріжки з яйцем – не варіант для дієтичного меню, але зрідка можна побалувати себе подібним, неймовірно смачним ласощами. В даному випадку досить і одноразового підйому дріжджовий основи, після чого можна відразу ж приступати до ліплення та смаженні виробів значною порції рафінованої олії.
Інгредієнти:
яйця – 7 шт.; зелень і відварений рис – по 1 склянці; борошно – 600 г; молоко – 350 мл; цукор – 70 г; масло рослинне та вершкове – 30 г; дріжджі сухі – 2 ч. ложки; сіль, перець, олія для смаження. Приготування
У молоці розчиняють дріжджі і цукор, залишають на 20 хвилин. Додають 1 яйце, інші компоненти для тіста, вимішують, залишають в теплі для підйому. Відварюють, нарізають яйця, змішують із зеленню, рисом, сіллю, перцем. З тіста і начинки формують вироби у вигляді довгастих коржів. Смажать пиріжки з яйцем на сковороді в олії з двох сторін. Смажені пиріжки з цибулею і яйцем
Наступний варіант для тих, хто не бажає чекати тривалого визрівання дріжджового тіста. Пиріжки з цибулею і яйцем готуються з основи на кефірі з содою, заміс якої займе всього кілька хвилин. В начинку при бажанні можна додати трохи відвареного рису або сметани для ніжного делікатного смаку готових виробів.
Інгредієнти:
яйця – 7 шт.; зелена цибуля – 250 г; сметана – 60 г; борошно – 500-600 г; кефір – 300 мл; цукор – 50 г; масло рослинне – 70 мл; сода погашена – 1 ч. ложка; сіль, перець, олія для смаження. Приготування
Змішують кефір з сіллю, цукром, олією і погашеної содою. Додають борошно, вимішують і, якщо є час, дають постояти 20-30 хвилин. Яйця відварюють, очищають, подрібнюють, змішують з нарізаною цибулею, сметаною, сіллю і перцем. Формують з тіста та начинки виробу. Готують смажені пиріжки з яйцем і зеленою цибулею в розпеченому маслі, підрум'янюючи з двох сторін. Пиріжки з капустою і яйцем в духовці
Шанувальники випічки з капустяним наповненням будуть ради скуштувати вироби, приготовані за поданим далі рецептом. Начинка для пиріжків з капустою і яйцем виходить особливо ніжною за рахунок додавання при гасінні овочевий нарізки молока. Для пікантності складу можна доповнити зеленню або цибулею.
Інгредієнти:
яйця – 5 шт.; капуста – 05 вилка; молоко – 25 склянки; борошно – 450 г; цукор – 30 г; масло – 60 г; дріжджі – 1 ч. ложка; сіль, перець, олія для смаження. Приготування
Змішують борошно з цукром, сіллю, сухими дріжджами. Додають 1 яйце і 2 склянки теплого молока, ретельно вимішують, прибирають в тепло на 2 години. Тушкують капусту з молоком до випаровування вологи. Приправляють начинку за смаком, вмішують відварені і нарізані яйця. Формують пиріжки з капустою і яйцем, печуть у духовці до рум'янцю. Пиріжки з рисом і яйцем в духовці
Приготовлена за таким рецептом начинка для пиріжків з рисом і яйцем вразить збалансованим смаком і помірною пікантністю, що досягається за рахунок використання зеленого і ріпчастої цибулі, ароматної зелені і додавання сухих прованських трав. Тісто можна замісити з іншого перевіреного рецепту.
Інгредієнти:
яйця – 5 шт.; зелена і ріпчаста цибуля – 120 г; зелень – 1 пучок; рис – 200 г; борошно – 4 склянки; молоко – 250 мл; цукор – 40 г; масло – 6 ст. ложок; дріжджі свіжі – 25 г; сіль, перець, прованські трави. Приготування
Розчиняють в теплому молоці дріжджі, цукор, додають сіль, яйце, 4 ложки масла і борошно. Залишають основу на 2 години. Смажать на олії ріпчасту цибулю, додавши в кінці зелений лук і зелень. Змішують піджарку з відвареним рисом та яйцями, приправляють. Ліплять з тіста і начинки пиріжки, печуть їх в прогрітій до 180 градусів духовці. Пиріжки зі шпинатом і яйцем
Якщо хочеться отримати від трапези або перекусу максимальну користь, саме час приготувати пиріжки з перепелиними яйцями і шпинатом. Вражаючими будуть не тільки поживні характеристики виробів, але і їх смакові якості, визначальним для яких стане не тільки наповнення, а й смачне пісочне тісто.
Інгредієнти:
яйця перепелині – 10 шт.; шпинат – 1 пучок; зелень – 1 пучок; борошно – 2 склянки; молоко – 200 мл; цукор – 40 г; масло вершкове – 100 г; сіль, перець. Приготування
Розтерти масло з борошном, сіллю і цукром, поміщають на водяну баню на кілька хвилин. В отриману крихту вливають молоко, замішують тісто і поміщають на годину в холод. Шпинат бланшують 2 хвилини в окропі, змішують з нарізаними відвареними яйцями і зеленню. Ліплять довгасті пиріжки з яйцем і зеленню , печуть у прогрітій до 180 градусів духовці до рум'янцю. Пиріжки з грибами і яйцем
Особливо смачними і ароматними вдаються печені пиріжки з яйцем, якщо додати в начинку обсмажені з цибулею гриби (попередньо відварені лісові або свіжі печериці). Не зайвим у складі буде і відварений рис із зеленню, кількість якої визначають по смаку. Тісто тут зовсім просте і готується на воді.
Інгредієнти:
яйця – 7 шт.; гриби – 300 г; зелень – 1 пучок; рис цибуля – за смаком; борошно – 1 кг; вода – 600 мл; цукор – 50 г; масло – 100 г; дріжджі сухі – 15 г; сіль, перець. Приготування
З теплої води, сухих дріжджів, цукру і борошна замішують тісто, додавши 1 яйце, 70 г масла і сіль, залишають для підходу. Обсмажують з цибулею гриби, змішують з відвареними яйцями, рисом, зеленню. З тіста і начинки ліплять пиріжки, випікають вироби при 180 градусах 15 хвилин. Пиріжки з сиром і яйцем
Елементарно і без затій готуються пиріжки з листкового тіста з яйцем і сиром. Лише декілька хвилин знадобиться для створення наповнення і ще стільки ж для формування виробів прямокутної або трикутної форми з готової основи. За бажанням змащені традиційно жовтком заготовки посипають кунжутом.
Інгредієнти:
листкове тісто – 500 г; яйця – 6 шт.; цибуля зелена і зелень – по 150 г; сир – 150 г; яйця – 3 шт.; сіль, перець, борошно, жовток, кунжут. Приготування
Змішують в мисці нарізану цибулю, зелень, відварені яйця і тертий сир. Тісто трохи розгортають на припыленном борошном столі, розрізають на порції, які доповнюють начинкою і защипують краю. Зверху роблять кілька проколів або прорізів і випікають пиріжки в прогрітій до 200 градусів духовці 20-30 хвилин. Пиріжки з картоплею і яйцем
Картопляні пиріжки з яйцем можна як спекти в духовці, так і посмажити в розпеченому маслі на сковороді, підрум'янивши з двох сторін. Картоплю можна відварити в мундирі, після чого розім'яти толкушкой або ж використати час, що залишився після колишньої трапези пюре. Майонез в тесті допускається замінювати сметаною.
Інгредієнти:
яйця – 4 шт.; картопля – 1 кг; зелень і зелену цибулю – по 1 пучку; ріпчаста цибуля – 2 шт.; масло вершкове – 70 г; борошно – 1 кг; вода – 700 мл; цукор – 10 г; майонез і рослинне масло – 70 г; дріжджі сухі – 15 г; сіль, перець. Приготування
Змішують дріжджі з борошном, цукром, сіллю і теплою водою, додавши рослинне масло. Вимішують тісто, залишають на 2 години. Відварену розім'яту картоплю з'єднують з обсмаженою ріпчастою і зеленою цибулею, зеленню, вареними яйцями, маслом, солять, перчать. Формують з начинки і тіста пиріжки, печуть у духовці або смажать в олії до готовності. Пиріжки з м'ясом і яйцем
Спекти пиріжки з м'ясом і яйцем в духовці можна з будь-якого або прісного здобного тіста, замісивши основу по випробуваному особисто рецептом. Коли часу або бажання возитися з борошняною базою власноруч немає, доцільно взяти готове тісто, листкове, як в даному випадку, або дріжджове, давши йому додатковий час на расстойку.
Інгредієнти:
листкове тісто – 500 г; фарш – 300 г; яйця – 3 шт.; цибуля ріпчаста – 150 г; масло – 50 г; зелень – 1 пучок; сіль, перець, борошно, жовток. Приготування
Обсмажують на олії фарш з цибулею. Додають нарізану зелень і відварені яйця. Розгортають на столі з борошном тісто, розрізають на квадрати, наповнюють начинкою. Формують прямокутники або вироби трикутної форми, защипують краї виделкою, змащують жовтком. Печуть пиріжки 20-30 хвилин при 200 градусах. Ледачі пиріжки з яйцем
На виконання наступного рецепта піде не більше 15 хвилин, а результатом будуть смачні і рум'яні ледачі пиріжки, які можна подати зі сметаною, будь-яким іншим соусом або просто так в якості доповнення до супу на обід. Текстура тіста в даному випадку буде трохи густіше, ніж на оладки, у вигляді яких і смажаться вироби.
Інгредієнти:
борошно – 400-480 г; кефір – 05 л; сметана – 100 г; цукор – 10 г; яйця – 4 шт.; сода погашена – 05 ч. ложки; сіль і перець – по 1/4 ч. ложки; зелена цибуля – 100 р; олія для смаження. Приготування
Змішують кефір зі сметаною, додавши 2 сирих яйця, соду, сіль і цукор. Додають борошно, нарізаний зелений лук і відварені яйця. Смажать ледачі пиріжки з цибулею і яйцем на манер оладок, підрум'янюючи порції з двох сторін. Смажені пиріжки з черемшею і яйцем
Надзвичайно смачними, помірно пікантними і ароматними виходять вироби з начинкою, зробленої з додаванням черемші. Даний вид зелені змінює смакові характеристики пиріжків, надаючи їм особливу родзинку. Додатково можна додати наповнення по пучку петрушки і кропу.
Інгредієнти:
яйця – 8 шт.; черемша – 2 пучка; зелена цибуля – 100 р; борошно – 700 г; вода – 15 склянки; цукор – 30 г; рослинна олія – 40 мл; дріжджі сухі – 10 г; сіль, перець, олія для смаження. Приготування
З борошна, дріжджів, солі, цукру, масла і теплої води замішують тісто, залишають на 2 години. Відварені яйця змішують з нарізаною черемшею і цибулею, додавши за бажанням зелень і трохи масла для в'язкості. Ліплять пиріжки з черемшею і яйцем, смажать на розігрітому маслі. Пиріжки з сайрою і яйцем
Спекти пиріжки з консервованою рибою і яйцем можна з будь-якого приготованого за власним рецептом тіста або взяти готові листкові пласти, з яких ласощі вийде особливо апетитним, смачним і ніжним. Замість зеленої цибулі можна використовувати дрібно нарізаний ріпчаста або цибулю-порей.
Інгредієнти:
листкове тісто – 500 г; сайра – 1 банка; яйця – 5 шт.; цибулю зелений – 100 р; борошно, жовток. Приготування
Розкочують тісто розрізають на квадрати. Змішують попередньо нарізані відварені яйця з цибулею і розім'ятої сайрою, наповнюють начинкою порції тіста, защипують краї виделкою, змащують жовтком. Печуть листкові пиріжки в прогрітій до 200 градусів духовці протягом 30 хвилин.