Качині ніжки, рецепти приготування яких відрізняються способом термічної обробки і складом інгредієнтів, при правильному підході завжди виходять неймовірно смачними і апетитними. Не докладаючи особливих зусиль, можна отримати вишукану страву ресторанного рівня.
Як приготувати качині стегенця?
Допоможуть приготувати качині стегенця рецепти ласих вишуканих страв з цього продукту і рекомендації по поліпшенню смаку качатини.
Качине м'ясо відрізняється чималою жирністю, яка не завжди є бажаною. Для зниження калорійності можна зрізати видимі жирові складки і надрізати шкіру птиці при запіканні в духовці для витоплювання жирових прошарків усередині. Запечені качині стегенця ідеально поєднуються зі свіжими овочами і фруктами, які просочуючись м'ясними соками і жиром, набувають делікатесні властивості і стають відмінним супроводжуючим гарніром до м'яса птиці. Як приготувати качині стегенця в духовці?
Поліпшити смак страви допоможе правильний маринад для качиних стегенець перед запіканням. Пікантна суміш може бути приготовлена на основі гірчиці, майонезу або, як в даному випадку, на основі соєвого соусу. Замість прованських трав можна використовувати по окремо сушений чебрець, базилік або орегано.
Інгредієнти:
качині стегенця – 2 шт.; соєвий соус і масло – по 40 мл; часник – 4 зубки; картопля – 4 шт.; баклажан або кабачок – 1 шт.; моркву і цибулю – по 05 шт.; сіль, перець, прованські трави. Приготування
Стегенця натирають перцем, травами, часником, сумішшю з масла і соєвого соусу, залишають на 2 години. Очищають, нарізають овочі, присмачують травами, маслом, сіллю. У форму укладають птицю і запікають у прогрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Додають в ємність поруч з м'ясом овочі, повертають блюдо в пристрій ще на 30 хвилин, знизивши температуру до 180 градусів. Качині стегенця в рукаві в духовці
Допоможуть отримати більш м'які і ніжні качині стегенця прості рецепти приготування м'яса птиці в рукаві. Як сусідства до базового компоненту можна вибрати будь-які овочі, фрукти або змішаний набір інгредієнтів, представлений в даному розділі. Яблука потрібно вибирати кислих сортів з мінімальною солодкістю.
Інгредієнти:
качині стегенця – 3 шт.; гірчиця – 20 р; сметана – 50 г; часник – 4 зубки; картопля – 5 шт.; яблука – 3 шт.; цибуля – 1 шт.; сіль, перець, приправа для птиці. Приготування
Стегенця натирають сумішшю з часнику з гірчицею і сметаною, залишають на годину. В рукав викладають приправлені овочі та яблука, а зверху птицю. Зав'язують рукав і запікають качині стегенця в духовці при 200 градусах 1 годину. Качині ніжки у фользі в духовці
Не менш соковитими і смачними виходять качині стегенця запечені в духовці у фользі. Багатокомпонентний маринад дозволить отримати вишукані пікантні ноти страви, які максимально розкриваються, якщо після сигналу про пристрої завершення приготування відвернути фольгу і підрум'янити птицю під грилем протягом 10-15 хвилин.
Інгредієнти:
качині стегенця – 3 шт.; вино – 50 мл; часник – 4 зубки; чебрець і майоран – 1 ч. ложці; мед – 1 ст. ложка; цибуля – 1 шт.; сіль, перець, олія. Приготування
Змішують часник, цибуля, мед, вино з сіллю, перцем і травами. Натирають сумішшю стегенця, укладають на промаслені листи фольги і запечатують. Запікають м'ясо при 200 градусах 80 хвилин, відвертають фольгу і продовжують приготування ще 15 хвилин. Качині стегенця в духовці з яблуками
Максимально смачними і ласими вдаються качині ніжки, рецепти приготування яких передбачають поєднання м'яса птиці з яблуками. Даний рецепт не виняток і дозволить насолодитися чудовим пікантним смаком страви. З приправ тут використовується розмарин, а подача супроводжується брусничним соусом.
Інгредієнти:
качині стегенця – 4 шт.; кислі яблука – 4 шт.; розмарин – 3 щіпки; чебрець – 2 щіпки; сіль, перець, олія. Приготування
Качині ніжки солять, перчать, присмачують сумішшю з розмарину і чебрецю. Залишають птицю на 6 годин, після чого перекладають у форму. Яблука розрізають на часточки, укладають з боків і зверху. Запікають качині стегенця з яблуками під фольгою при 250 градусах 1 годину. Продовжують приготування страви ще 30 хвилин без фольги. Качині стегенця з апельсинами в духовці
Приголомшливий багатий смак страви вдасться отримати, виконавши рецепт качиних стегенець в духовці з апельсинами. Склад супроводу допускається коригувати, додаючи нові компоненти, або замінюючи ними запропоновані. Переважно використовувати форму з кришкою або накрити її на час запікання фольгою.
Інгредієнти:
качині стегенця – 4 шт.; апельсин – 3 шт.; моркву і цибулю – по 3 шт.; вино біле – 100 мл; чебрець і майоран – за смаком; ягоди ялівцю – 6 шт.; сіль, перець, олія. Приготування
Натирають стегенця сіллю, перцем і травами, обсмажують на маслі і перекладають у форму. Нарізають 15 апельсина часточками, укладають до м'яса з морквою і цибулею. З решти апельсинів віджимають сік, змішують з вином, виливають у форму з ягодами ялівцю. Запікають страву при 180 градусах 15 години під кришкою ще 15 хвилин без неї. Качині стегенця в духовці з картоплею – рецепт
Чудовий варіант для смачного і поживного вечері або обіду – приготовані качині стегенця з картоплею в духовці. Ідеально доповнить палітру смаку додані до картоплі половинки чері, моркву, цибулю або болгарський перець. До овочів з м'ясом можна покласти для аромату і пікантності пару гілочок чебрецю.
Інгредієнти:
качині стегенця – 2 шт.; картопля – 6 шт.; часник – 4 зубки; лавр – 1-2 шт.; сіль, перець, олія, спеції для птиці. Приготування
Присмачують стегенця сіллю, перцем, спеціями і часником, залишають на 6 годин. У форму укладають картоплю, зверху качку, затягують ємність фольгою. Запікають страву 15 години при 220 градусах, підрум'янюють її ще 10 хвилин без фольги. Качині стегенця в медово-гірчичному соусі
Чудовий смак набувають приготовані качині стегенця з медом і гірчицею. Додаткові благородні ноти додасть доданий до складу маринадних суміші розмарин, замість якого допускається використовувати чебрець або суміш ароматних трав. Запікати птицю можна в рукаві або просто у формі, затягнути фольгою.
Інгредієнти:
качині стегна – 15 кг; мед – 5 ст. ложок; гірчиця – 2 ст. ложки; розмарин – 2 ст. ложки; сіль – 1 ст. ложка; перець – 1 ч. ложка. Приготування
Змішують всі складові маринаду, додають до стегенець, залишають на 6 годин. Укладають м'ясо в рукав або у форму під фольгу. Запікають страва при 200 градусах 15 години. Відвертають краю рукава або фольгу і продовжують запікання ще 20 хвилин. Як приготувати качині стегенця на сковороді?
Вельми гідними за смаком і качині стегенця смажені на сковороді. Чудовим доповненням стануть додані в ємність гриби, а вино перетворить смакову палітру і зробить її більш вишуканою і оригінальною. Гілочки свіжого чебрецю допускається замінювати сушеними травами та іншими добавками.
Інгредієнти:
качині стегенця – 2 шт.; цибулю-шалот – 7 шт.; гриби – 300 г; масло – 50 г; червоне вино – 250 мл; бульйон – 200 мл; сіль, перцева суміш, спеції – за смаком; гілочки чебрецю – 2 шт. Приготування
Стегенця натирають сумішшю з солі і перцем, обсмажують на олії з двох боків до рум'янцю. Витягують качку на тарілку, а в жиру смажать гриби і цибулю до м'якості. Повертають в ємність птицю, вливають вино, а через 5 хвилин бульйон. Приправляють качині стегенця на сковороді , додавши спеції і чебрець, тушкують під кришкою 15-2 години. Суп з качиних стегенець
Приготування качиних стегенець за таким рецептом дозволить насолодитися чудовим смаком гарячого, звареного на бульйоні з м'ясом качки . У будь-якому складі суп виходить смачним, а якщо скористатися азійських технологією зможе здивувати навіть найвибагливіших гурманів і примхливих їдців.
Інгредієнти:
качині стегенця – 4 шт.; чилі – 2 шт.; гриби шиітаке сушені – 4 шт.; вода – 2 л; локшина яєчна – 150 г; соус соєвий – 100 мл; паличка кориці – 1 шт.; імбир – 30-40 г; оцет рисовий – 70 мл; соус устричний – 3 ст. ложки; стебла зеленої цибулі – 2 шт. Приготування
Зрізають м'якоть з стегенець, а кістки закладають в каструлю, додавши один чилі, імбир, гриби, корицю. Заливаємо все водою, варять 15 години. Бульйон проціджують, кладуть в нього м'ясо з соєвим і устричним соусом і варять до готовності. Другий чилі нарізають, заливають оцтом на 15 години. Локшину відварюють, промивають, розкладають по тарілках і заливають бульйоном з м'ясом. Додають оцтову заправку з чилі, зелений лук. Качині стегенця з квашеною капустою
Качині стегенця тушені, рецепт яких представлений таким, готуються з квашеною капустою шляхом тривалого томління, після якого набувають неймовірний м'який, ніжний і пікантний смак. Зручно готувати страву не тільки в утятнице на плиті, але і в духовці при 150 градусах 4 години, в мультиварці на «Гасіння» 6 годин.
Інгредієнти:
качині стегенця – 2 шт.; смалець – 300 г; вода – 200 мл; ягоди ялівцю і горошини перцю – по 5 шт.; чорний перець, паприка, насіння фенхеля – по 1 ч. ложці; цукор – 3 ч. ложки; цибуля – 1 шт.; лавр – 2 шт.; капуста квашена – 800 г; пиво – 120 мл; сіль. Приготування
Натирають стегенця сумішшю з солі, перцю і ложки цукру. Нагрівають в утятнице смалець, закладають ніжки, вливають окріп. Закладають лавр, горошини перцю, ялівець, паприку, зменшують жар і готують під кришкою 4 години. Витягують м'ясо з жиру, порцію якого відливають в сотейник і обсмажують на ньому капусту, посипавши цукром. Додають пиво, фенхель, тушкують капусту 40 хвилин. Качині стегенця по-пекінськи – рецепт
Пікантні рум'яні качині стегенця по-пекінськи стануть найкращим доповненням святкового меню або якісно урізноманітнюють повсякденне трапезу. М'ясо птахи супроводжують млинцями, зеленою цибулею і нарізкою зі свіжих овочів. Часник перед додаванням у форму можна не чистити, а просто розчавити площиною ножа.
Інгредієнти:
качині стегенця – 3 шт.; соус соєвий – 60 мл; часник – 3 зубки; імбирний корінь – 50 г; мед – 3 ст. ложки; сіль – 2 ст. ложки; чорний перець – 1 ст. ложка. Приготування
Стегенця натирають сіллю, розташовують в друшляку над мискою, обертають плівкою і ставлять на добу в холодильник. Обдають качку окропом, запікають у формі 30 хвилин при 220 градусах. Змішують імбир, соєвий соус, мед і перець, виливають до птиці, повертають в духовку ще на 30 хвилин. За 15 хвилин до кінця процесу додають часник. Качині стегенця в мультиварці
Неймовірно ласими виходять тушковані качині стегенця в мультиварці. Разом з запропонованим складом можна додати до м'яса нарізану картоплю, болгарський і гострий перець, баклажани, кабачки, помідори, інші овочі, збільшивши при цьому при необхідності кількість доданого бульйону або води.
Інгредієнти:
качині стегенця – 5 шт.; цибулю і моркву – по 1 шт.; часник – 5 зубків; масло – 50 г; вода або бульйон – 250 мл; перець, сіль, базилік, чебрець, паприка. Приготування
Стегенця обсмажують по черзі в олії на «Випікання», закладають в чашу, додають моркву, цибулю, часник і продовжують смажити 10 хвилин. Вливають киплячу воду або бульйон, перемикають прилад на «Гасіння», встановлюють таймер на 2 години.