У колишні часи, корисні і поживні рибні супи вважалися символом достатку та сімейного благополуччя, а місце збору - велика супниця з ароматною рибою приваблювала всіх домочадців. Часи змінилися, але такі супи не втратили своєї популярності і як і раніше радують різноманітністю рецептів.
Неймовірно легкі і корисні рибні крем-супи і супи-пюре, зварені на основі бульйону з овочів, з участю різноманітних морепродуктів. Розглянемо рецепти різних рибних супів.
Сирний суп з червоної риби - рецепт
Суп з риби - рецепт, в якому класичні інгредієнти: цибуля, морква свіжа зелень, доречно поєднуються з сиром, додаючи рибної страви приємний колір і ніжний смак.
Інгредієнти: філе лосося - 250 г; цибуля - 30 р; морква - 35 г; картопля - 155 г; свіжий кріп - 15 г; вода -12 л; плавлений сир - 145 г; солодкий перець - 45 р. Приготування Очищений картопля, розділіть бульби на кубики і помістіть в киплячу на середньому вогні воду. Очистіть цибулю, моркву і перець. Подрібніть інгредієнти соломкою і з'єднайте з картоплею. Проваріть овочі протягом чверті години, після додайте подрібнений плавлений сир і дайте йому розчинитися в овочевий суміші. Наріжте філе лосося маленькими кубиками, опустіть до овочів, потримайте кілька хвилин на вогні, додайте подрібнений кріп і вимкніть рибний суп. Молочний суп з рибою
Суп зі свіжої риби на молоці - традиційне блюдо балтійських країн. Не підсмажені овочі надовго зберігають вітаміни, а риба, проварена в молоці, володіє м'якою і соковитою текстурою.
Інгредієнти: філе хека - 350 г; молоко - 345 мл; вода - 350 мл; картопля - 110 г; цибуля - 40 г; лавровий лист - 2 шт. Приготування Порізане кубиками філе хека залийте водою і поваріть протягом чверті години. Очищений картопля, крупно натріть і з'єднайте з рибним бульйоном. Потримайте на вогні пару хвилин, після всипте дрібно порізану цибулю і покладіть лавр. Поваріть рибний суп кілька хвилин і влийте молоко. Доведіть рідину до кипіння і зніміть готовий суп з плити. Суп з консервованої риби
Суп з рибних консервів - спадщина радянського минулого, що дозволяє за півгодини приготувати ситне гаряче блюдо для всієї родини.
Інгредієнти: сайра консервована - 180 г; цибуля - 45 г; морква - 35 г; картопля - 350 г; рис - 55 г; рослинне масло - 35 мл; лавровий лист; вода - 18 л. Приготування Приготуйте цибульно-морквяну зажарку, подрібнивши овочі і спассеровав їх в олії. У глибоку каструлю налийте воду, доведіть до кипіння і покладіть очищений і порізаний кубиками картоплю. Поваріть кілька хвилин, додайте рис, обсмажені овочі і потримайте основу супу з консервованої риби на вогні протягом чверті години. Відкрийте консервовану рибу, злийте масло і придушите рибні шматочки виделкою. З'єднайте рибу з іншими інгредієнтами і поваріть кілька хвилин. Суп-пюре з риби
В основі приготування рибного супу-пюре використовується овочевий або рибний бульйон , який робить страву дієтичним і низькокалорійним. Використання вершків у даному рецепті, надає страві насичений вершковий смак і розкриває аромати риби.
Інгредієнти: філе лосося - 490 г; картопля - 90 г; цибуля - 55 г; рибний бульйон - 560 мл; вода - 250 мл; оливкова олія - 25 мл; свіжа петрушка - 15 р. Приготування У глибокій каструлі обсмажте подрібнену цибулю протягом пари хвилин, влийте воду і рибний бульйон, додайте кубики картопляних бульб і варіть до повного його приготування. Злийте в окрему ємність бульйон, а овочі подрібніть в блендері. Відрегулюйте консистенцію супу, поступово додаючи раніше зварений бульйон. Доведіть суп-пюре до кипіння і відправте на нього порізане шматочками філе лосося. Додайте в суп вершки і готуйте протягом декількох хвилин. Приготовлений суп-пюре з риби, прикрасити подрібненою петрушкою.