Вернуться назад Распечатать

Навага в духовці

Навага в духовці
Навага – неймовірно смачна і ніжна рибка з сімейства тріскових. Як смачно приготувати навагу в духовці, читайте нижче.

Навага – рецепт приготування в духовці


Інгредієнти:

  • навага – 1 кг;

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування

  • Навагу спочатку розморожуємо. Видаляємо голови, нутрощі і добре промиваємо. Тушки можна запекти цілком.

  • Змащуємо деко олією. У тарілку насипаємо борошно для панірування, підсолюємо її і перчимо. Обвалюємо в суміші тушки наваги і кладемо на деко. Тут же перевертаємо на інший бік. Робимо це для того, щоб обидві сторони тушки були покриті олією. Запікаємо близько півгодини при 180 градусах.


  • Навага в духовці – рецепт


    Інгредієнти:

  • навага середнього розміру – 5 шт.;

  • спеції для риби – 1 ст. ложка;

  • майонез – 2 ст. ложки;

  • цибуля – 120 г;

  • рослинне масло.


  • Приготування

  • Тушки промиваємо, чистимо і знову обполіскуємо.

  • У миску покласти майонез, додаємо спеції для риби і добре розмішуємо.

  • Кожну тушку промазуємо соусом.

  • Деко змащуємо маслом і поряд одна з одною викладаємо рибки.

  • Очищаємо цибулю. Шаткуємо його кільцями і покласти зверху. Залишаємо хвилин на 15.

  • Щільно закриваємо деко фольгою. А щоб була можливість утворенню пари виходити, в кількох місцях робимо невеликі отвори.

  • Запікаємо При 200 градусах навагу в духовці у фользі півгодини.


  • Навага в духовці зі сметаною


    Інгредієнти:

  • навага – 1 кг;

  • морква – 150 г;

  • цибуля – 100 г;

  • рослинна олія;

  • сіль;

  • сметана – 200 г;

  • картопля – 600 г;

  • зелень.


  • Приготування

  • Картоплю чистимо і шаткуємо тоненькими скибочками.

  • Нарізаємо соломкою цибулю і моркву.

  • Деко змащуємо олією, викладаємо спочатку картоплю, потім потрошіння тушки наваги. Все це присаливаем і перчимо.

  • На рибку одним шаром викладаємо нашатковану півкільцями цибулю і порізану моркву.

  • Заливаємо все це сметаною і запікаємо при 200 градусах 20 хвилин.

  • Готову страву притрушиваем подрібненою зеленню.


  • Навага, запечена в духовці


    Інгредієнти:

  • навага – 1 кг;

  • цибуля – 2 шт.;

  • оливкова олія – 5 ст. ложок;

  • борошно для панірування;

  • сіль.


  • Приготування

  • Цибулю шаткуємо півкільцями, присаливаем, вливаємо оливкове масло. Все це добре розмішуємо і відставляємо.

  • Навагу чистимо від нутрощів, нарізаємо порційними шматочками і обвалюємо в борошні.

  • Половину цибулі викладаємо на низ форми, зверху викладаємо шматочки наваги. Закриваємо залишилися цибулею і запікаємо при помірній температурі близько півгодини.