Навага – неймовірно смачна і ніжна рибка з сімейства тріскових. Як смачно приготувати навагу в духовці, читайте нижче.
Навага – рецепт приготування в духовці
Інгредієнти: навага – 1 кг; борошно – 1 ст. ложка; сіль; перець. Приготування Навагу спочатку розморожуємо. Видаляємо голови, нутрощі і добре промиваємо. Тушки можна запекти цілком. Змащуємо деко олією. У тарілку насипаємо борошно для панірування, підсолюємо її і перчимо. Обвалюємо в суміші тушки наваги і кладемо на деко. Тут же перевертаємо на інший бік. Робимо це для того, щоб обидві сторони тушки були покриті олією. Запікаємо близько півгодини при 180 градусах. Навага в духовці – рецепт
Інгредієнти: навага середнього розміру – 5 шт.; спеції для риби – 1 ст. ложка; майонез – 2 ст. ложки; цибуля – 120 г; рослинне масло. Приготування Тушки промиваємо, чистимо і знову обполіскуємо. У миску покласти майонез, додаємо спеції для риби і добре розмішуємо. Кожну тушку промазуємо соусом. Деко змащуємо маслом і поряд одна з одною викладаємо рибки. Очищаємо цибулю. Шаткуємо його кільцями і покласти зверху. Залишаємо хвилин на 15. Щільно закриваємо деко фольгою. А щоб була можливість утворенню пари виходити, в кількох місцях робимо невеликі отвори. Запікаємо При 200 градусах навагу в духовці у фользі півгодини. Навага в духовці зі сметаною
Інгредієнти: навага – 1 кг; морква – 150 г; цибуля – 100 г; рослинна олія; сіль; сметана – 200 г; картопля – 600 г; зелень. Приготування Картоплю чистимо і шаткуємо тоненькими скибочками. Нарізаємо соломкою цибулю і моркву. Деко змащуємо олією, викладаємо спочатку картоплю, потім потрошіння тушки наваги. Все це присаливаем і перчимо. На рибку одним шаром викладаємо нашатковану півкільцями цибулю і порізану моркву. Заливаємо все це сметаною і запікаємо при 200 градусах 20 хвилин. Готову страву притрушиваем подрібненою зеленню. Навага, запечена в духовці
Інгредієнти: навага – 1 кг; цибуля – 2 шт.; оливкова олія – 5 ст. ложок; борошно для панірування; сіль. Приготування Цибулю шаткуємо півкільцями, присаливаем, вливаємо оливкове масло. Все це добре розмішуємо і відставляємо. Навагу чистимо від нутрощів, нарізаємо порційними шматочками і обвалюємо в борошні. Половину цибулі викладаємо на низ форми, зверху викладаємо шматочки наваги. Закриваємо залишилися цибулею і запікаємо при помірній температурі близько півгодини.