Навага – морська промислова риба. М'ясо у неї біле, суховатое і трохи солодкувате. Сьогодні ми розповімо вам, як смачно приготувати навагу на сковороді.
Рецепт приготування наваги на сковороді
Інгредієнти: навага свіжа – 3 шт.; масло рослинне без запаху; борошно для панірування; сіль і сухі трави за смаком. Приготування Для приготування наваги на сковороді, рибу розморожуємо, очищаємо, прибираємо всі нутрощі і видаляємо зябра. Добре промиваємо рибу і витираємо полотецнем. Потім викладаємо тушки в миску, присипаємо сіллю і сухими ароматними травами. Через кілька хвилин обвалюємо навагу з усіх сторін в пшеничного борошні й обсмажуємо на розігрітій маслечко. Подаємо готову страву зі свіжими овочами і картопляним пюре. Як посмажити навагу на сковороді з цибулею?
Інгредієнти: навага – 1 кг; цибуля біла ріпчаста – 125 г; спеції – за смаком; борошно пшеничне – 190 г; спеції для риби – на смак; олія рослинна. Приготування Навагу ретельно промиваємо щіткою, потрошимо і нарізаємо шматочками. Обвалюємо рибу в борошні, перекладаємо в миску і присипаємо за смаком сіллю і спеціями. Цибуля обробляємо і шаткуємо півкільцями. У сковороду наливаємо олію, розігріваємо його і акуратно викладаємо рибні шматочки. Обсмажуємо навагу на середньому вогні хвилинки 3 а потім посипаємо зверху цибулею і накриваємо кришкою. Тушкуємо блюдо 5 хвилин. Обережно перевертаємо рибу і обсмажуємо до повної готовності. Як смачно приготувати рибу навагу на сковороді?
Інгредієнти: навага – 550 г; борошно – 110 г; спеції – за смаком; масло рослинне – 55 мл Для соусу:
фенхель – 190 г; часник – 1 зубчик; вино сухе біле – 90 мл; вершки – 100 мл; яйце – 1 шт.; масло вершкове – 10 г; зелень свіжа – за смаком; бульйон – 110 мл; спеції. Приготування Рибу промиваємо, обсушуємо, потрошимо і нарізаємо шматочками. Борошно перемішуємо зі спеціями і обвалюємо навагу в сухої суміші. Потім викладаємо на сковороду з розігрітим маслом і обсмажуємо з двох боків до рум'яності. Для приготування соусу, у сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо подрібнений кріп і підрум'янюємо його до золотистого кольору. Далі вливаємо біле вино, теплий бульйон і тушкуємо кілька хвилин на слабенькому вогні. Після видавлюємо через прес часник і виливаємо збиті з яйцем вершки. Приправляємо суміш спеціями за смаком, додаємо рубану зелень і знімаємо посуд з вогню. Смажену навагу викладаємо зі сковороди на тарілку, поливаємо рясно ароматним гарячим соусом і подаємо до столу з овочами.