Кижуч – представник сімейства лососевих, який добре знайомий камчатським рибалкам. Серед своїх родичів відрізняється не тільки яскравим сріблястою лускою, але і солідними габаритами: одна риба може виростати до 15 кг.
Якщо вам пощастило дістати шматочок цього лососевого гіганта, то наші рецепти кижуча в духовці напевно будуть особливо актуальними.
Кижуч в сметані, запечений в духовці
Незважаючи на те, що кижуч досить соковитий і сам по собі, деякі люблять запікати його під сметаною, щоб зберегти максимальну соковитість і урізноманітнити смак риби. У цьому рецепти ми будемо запікати кижуч під сумішшю сметани, гірчиці і сиру.
Інгредієнти: філе кижуча – 800 г; сметана – 120 г; гірчиця зернова – 1 1/2 ч. ложки; тертий пармезан – 25 р. Приготування Розділіть філе на 4 частини і обсушіть кожну з них. Приправте рибу і розкладіть її шкірою вниз на промасленому пергаменті. Тепер до соусу. Він являє собою просту суміш сметани з гірчицею і тертим сиром, яку також необхідно присмачити сіллю і перцем. Розподіліть сметанний соус по поверхні шматочків філе. Випікайте рибу 10-15 хвилин при 220 градусах. Стейк кижуча – рецепт в духовці
Інгредієнти: стейк кижуча – 4 шт.; сік лайма – 45 мл; мед – 15 г; часник – 1 зубок; вершкове масло – 35 г; по дрібці куміна і чилі. Приготування Обсушені рибні стейки розкладіть на покритому фольгою деко. Змішайте решту становлять зі списку, щоб отримати маринад. Розподіліть маринад по поверхні рибної м'якоті і відправте всі запікатися в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин. Як приготувати кижуч в духовці у фользі?
Риба і лимон – класичний дует, який уживається разом в межах будь-якого способу приготування. На цей раз ми запечемо кижуча під класичним лимонно-масляним соусом, обернувши фольгою для того, щоб зберегти соковитість риби і просочити її всіма ароматами.
Інгредієнти: філе кижуча – 760 г; лимонний сік – 45 мл; часник – 2 зубки; вершкове масло – 55 г; по дрібці сушених італійських трав і пластівців чилі. Приготування Змішайте лимонний сік з пюрированным часником, підігрійте і почніть додавати масло невеликими порціями. Доповніть соус травами і чілі пластівцями. Залийте філе кижуча соусом і оберніть фольгою. Залиште рибу запікатися на 15-20 хвилин, а за 2-3 хвилини до готовності розірвіть фольгу і дайте рибі підрум'янитися.