Вернуться назад Распечатать

Кижуч в духовці

Кижуч в духовці
Кижуч – представник сімейства лососевих, який добре знайомий камчатським рибалкам. Серед своїх родичів відрізняється не тільки яскравим сріблястою лускою, але і солідними габаритами: одна риба може виростати до 15 кг.
Якщо вам пощастило дістати шматочок цього лососевого гіганта, то наші рецепти кижуча в духовці напевно будуть особливо актуальними.

Кижуч в сметані, запечений в духовці


Незважаючи на те, що кижуч досить соковитий і сам по собі, деякі люблять запікати його під сметаною, щоб зберегти максимальну соковитість і урізноманітнити смак риби. У цьому рецепти ми будемо запікати кижуч під сумішшю сметани, гірчиці і сиру.
Інгредієнти:

  • філе кижуча – 800 г;

  • сметана – 120 г;

  • гірчиця зернова – 1 1/2 ч. ложки;

  • тертий пармезан – 25 р.


  • Приготування

  • Розділіть філе на 4 частини і обсушіть кожну з них. Приправте рибу і розкладіть її шкірою вниз на промасленому пергаменті.

  • Тепер до соусу. Він являє собою просту суміш сметани з гірчицею і тертим сиром, яку також необхідно присмачити сіллю і перцем.

  • Розподіліть сметанний соус по поверхні шматочків філе. Випікайте рибу 10-15 хвилин при 220 градусах.


  • Стейк кижуча – рецепт в духовці


    Інгредієнти:

  • стейк кижуча – 4 шт.;

  • сік лайма – 45 мл;

  • мед – 15 г;

  • часник – 1 зубок;

  • вершкове масло – 35 г;

  • по дрібці куміна і чилі.


  • Приготування

  • Обсушені рибні стейки розкладіть на покритому фольгою деко.

  • Змішайте решту становлять зі списку, щоб отримати маринад. Розподіліть маринад по поверхні рибної м'якоті і відправте всі запікатися в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин.


  • Як приготувати кижуч в духовці у фользі?


    Риба і лимон – класичний дует, який уживається разом в межах будь-якого способу приготування. На цей раз ми запечемо кижуча під класичним лимонно-масляним соусом, обернувши фольгою для того, щоб зберегти соковитість риби і просочити її всіма ароматами.
    Інгредієнти:

  • філе кижуча – 760 г;

  • лимонний сік – 45 мл;

  • часник – 2 зубки;

  • вершкове масло – 55 г;

  • по дрібці сушених італійських трав і пластівців чилі.


  • Приготування

  • Змішайте лимонний сік з пюрированным часником, підігрійте і почніть додавати масло невеликими порціями. Доповніть соус травами і чілі пластівцями.

  • Залийте філе кижуча соусом і оберніть фольгою. Залиште рибу запікатися на 15-20 хвилин, а за 2-3 хвилини до готовності розірвіть фольгу і дайте рибі підрум'янитися.